Четвер, 25.04.2024, 17:15Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » Архів матеріалів

СТОРІНКА ДЛЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ

Ніколи не думав, що після закінчення першого курсу зроблю спробу  залишити навчання в педагогічному інституті, оскільки більшість предметів, які ми вивчали протягом року, були дуже віддаленими від біології, зокрема: «Історія комуністичної партії», «Науковий комунізм», «Марксизм-ленінізм» і ще цілий ряд дисциплін політичної, і не тільки, спрямованості, що було завжди відразою для мене. Навіть у комсомол мене «затягнули» в старших класах, без належності до якого вступ до вузу був не можливий. То були такі часи.  Тому, враховуючи свій юнацький максималізм, відповідно до якого мені хотілося вивчати лише природничі дисципліни, і переважно зоологію, власне за чим й поступав на факультет!, я звернувся з цим питанням до декана – Андрія Потаповича Каришина. Моєму візиту він був сильно здивований, але не тому, що повз його кабінет ... Читати Далі »

Переглядів: 912 | Додав: ksysha | Дата: 29.11.2016 | Коментарі (11)

НПП "НИЖНЬОСУЛЬСЬКИ" ПОШИРЮЄ ІНФОРМАЦІЮ ПРО щорічний Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел».
До участі запрошуються всі не байдужі до діяльності, спрямованої на охорону і поліпшення стану джерел, річок та водойм України.
Конкурс має на меті розширення в суспільстві практичної природоохоронної діяльності, спрямованої на охорону і поліпшення стану джерел, річок та водойм України, раціональне використання водних ресурсів, підвищення екологічної і правової обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів шляхом залучення широких верств населення до практичної природоохоронної роботи, розвитку громадянських екологічних ініціатив.
Учасниками Всеукраїнського конкурсу «До чистих джерел» можуть бути місцеві державні адміністрації, сільські, селищні та міські ради, колективні та індивідуальні земле- і водокористувачі, установи, підприємства усіх форм власності, загальноосві ... Читати Далі »

Переглядів: 770 | Додав: ksysha | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (12)

СТОРІНКА ДЛЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ

Перша поїздка в «Лучки» була для мене надзвичайно зворушливою. Сам факт того, що ти опинився в числі тих, кому пощастило туди потрапити паморочив голову. Три години в кузові факультетського бортового газончика (автомобіль Газ 51), облаштованого лише лавами для сидіння з дощок, промайнули дуже швидко, не зважаючи навіть на відсутність хоча б мінімального комфорту, який ми компенсували співом. Врешті наш «трудовий десант», переважно з хлопців та дівчат молодших курсів, прибув у місце призначення. Вже на під’їзді до стаціонару мене вразила панорама – широка Ворскла, яка змійкою (скоріше величезною змією) протікала вздовж високого пасма схилів, що височіли дещо осторонь з правого берега. Саме між річкою та схилами, неподалік від головної дороги, яка сполучала м. Кобеляки та с. Світлогірське, осторонь причаївся біостаціонар природничого під назвою &laqu ... Читати Далі »

Переглядів: 659 | Додав: ksysha | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (14)

12  листопада святкувався День синички. З цієї  нагоди  працівниками еколого-освітнього відділу національного природного парку  «Нижньосульський» (Полтавської обл., Оржицького р-ну ) було організовано заняття для дітей Чутівського дитячого садочка “Дзвіночок”.

Малятам була запропонована цікава розповідь про синичку, продемонстровано відеофільм «Спів синички», а також проведено пізнавально-розважальні  ігри «Опиши синичку» та «Відгадай». Діти з задоволенням приймали участь в іграх, активно відповідали на поставлені запитання.

По закінченню заняття діти старшої групи разом з вихователькою та працівниками Парку розмістили на подвір’ї дитячого садочка годівнички, в які поклали смачні дарунки для жовтогрудих щебетушок.  

Метою даного заходу було: екологічне виховання ... Читати Далі »

Переглядів: 799 | Додав: ksysha | Дата: 14.11.2016 | Коментарі (17)

 

3-4 листопада 2016р. на території НПП «Нижньосульський»  здійснені  польові ландшафтознавчі дослідження з метою ідентифікації ландшафтно-геохімічного стану заплавних ландшафтів. Проведено   повторний відбір зразків ґрунту у типових ландшафтних умовах для їх лабораторного аналізу спектро­фото­метричним методом з метою геоекологічної оцінки рівня вмісту хімічних елементів (важких металів та ін.) та потенціометричного вимірювання фізико-хімічних показників ґрунту: вмісту окремих іонів, рН водної витяжки, рН сольової витяжки, визначення гідролітичної кислотності тощо. Виконано додаткові описи точок комплексних ландшафтних спос ... Читати Далі »

Переглядів: 697 | Додав: ksysha | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (14)

        На початку листопада завершується проліт журавлів, лебедів, гусей, качок та мартинів через територію НПП «Нижньосульський». Відлітають до місць зимівлі чаплі, баклани, запоздалі кулики, а на наших водоймах з’являються гості з півночі – гоголі та крохалі.

        В окремі дні першої декади листопада на водоймах парку можна спостерігати багатотисячні скупчення крижнів та сотні чирків,  серед яких трапляються сірі качки, широконіски, свищі та черні.

        Вся ця маса водоплавних птахів відпочиває та поповнює енергетичні запаси перед останнім кидком до місць зимівлі, а стартом до їхнього відльоту стане замерзання наших водойм.

        Саме в цей період важли ... Читати Далі »

Переглядів: 570 | Додав: ksysha | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (19)

Школа - дорогий і близький дім для кожного, хто навчався. Цей дім навіки залишається в пам'яті, адже тут промайнули найкращі роки життя.

5 листопала 2016 року Малобурімська школа І-ІІІ ст.. (Чорнобаївського р-ну, Черкаської обл.) відзначала свій черговий ювілей  - Малобурімській школі-55. На свято зібрались випускники всіх років починаючи з 1961 і по 2015 рік. Право на відкриття свята було надано першому випускникові нової школи, а також першокласниці цього року.

 Не залишились байдужими до цього свята і працівники національного природного парку «Нижньосульський». В минулому випускниця Малобурімської школи, а тепер молодший науковий співробітник  НПП Лук'яненко Ю. М., щирими словами привітала всіх випускників та працівників школи, а також з нагоди дня народження школи, задля благоустрою та озеленення території  вручила невеликий подар ... Читати Далі »

Переглядів: 675 | Додав: Julya2 | Дата: 08.11.2016 | Коментарі (8)

    26-27 жовтня 2016 року молодші наукові співробітники відділу науки НПП «Нижньосульський» Лук`яненко Ю.М. та Кропивка О.І. прийняли участь у ІІ Міжнародній науковій конференції на тему: «Природоохоронні території в минулому, сучасному й майбутньому світі», яка була присвячена 130-річчю створення  «Пам’ятки Пеняцької» – першого в Європі природоохоронного резервату, яка проходила на базі НПП «Північне Поділля» (м. Броди, Львівська обл.).

  Конференція відбувалась за такими напрямками:

  • сучасні методологічні й практичні засади створення й функціонування природоохоронних територій – український та світовий досвід;
  • історія формування та розвиток парадигми природ ... Читати Далі »
Переглядів: 581 | Додав: Julya2 | Дата: 08.11.2016 | Коментарі (11)

СТОРІНКА ДЛЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ

… Після закінчення десятирічки доля мене привела до Полтавського педагогічного інституту на природничий факультет, де пройшли п’ять незабутніх років мого життя.

Жарким червневим днем документи для вступу приймали біля входу в навчальний заклад під розлогим каштаном, що сильно здивувало мене. Разом з документами, я привіз вирізки з газет зі своїми публікаціями, чим, в свою чергу, сильно здивував членів приймальної комісії. Й зараз чітко пам’ятаю слова тоді ще студентки п’ятого курсу, а нині доктора біологічних наук, професора Олени Байрак, які вона сказала – «наш студент». Так, я став студентом, поступивши на перший курс у 1979 році.

Навчання на природничому факультеті своєрідне та специфічне. Це стало зрозумілим вже тоді, коли ми тільки здали вступні екзамени й були зачислені до студентської когорти, вірніше – абітурієн ... Читати Далі »

Переглядів: 677 | Додав: ksysha | Дата: 08.11.2016 | Коментарі (8)

         5 листопада 2016 року на території національного природного парку «Нижньосульський»  проведені експедиційні виїзди з метою збору матеріалу для альгофлористичних досліджень – відбір проб діатомових водоростей (Bacillariophyta).

У ході експедиції відібрано проби перифітону, планктону та бентосу в місцях водойми  (річки Сула) на території парку, де було закладено стаціонарні пункти відбору у серпні 2016р.

 Результати вивчення будуть оприлюднені після проведення обробки та аналізу відібраних матеріалів.


Начальник відділу екологічної освіти

Козачкова О.А.

Переглядів: 842 | Додав: ksysha | Дата: 07.11.2016 | Коментарі (11)

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 85 86 »
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz