П`ятниця, 19.04.2024, 20:13Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » Архів матеріалів

Національний природний парк «Нижньосульський» продовжує конкурс ескізу емблеми серед відвідувачів Парку, школярів, громади регіону та природолюбів.
Тематика конкурсу. Емблема повинна відображати елементи, притаманні даному регіону, а саме природну цінність території, цікавий рослинний і тваринний світ, етнокультурну спадщину та ін.
Вимоги до робіт. На конкурс представляється ескіз емблеми, виконаний індивідуально або колективно з використанням будь-якого графічного комп’ютерного редактора або малюнки виконані власноруч від руки.
При надсиланні робіт потрібно вказувати: прізвище, ім’я, по-батькові автора, місце проживання та/або навчання, зворотну контактну інформацію.
Техніка виконання конкурсних робіт – будь-яка (колаж, фотографія, комп’ ... Читати Далі »

Переглядів: 641 | Додав: ksysha | Дата: 04.11.2016 | Коментарі (3)

СТОРІНКА ДЛЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ

Шановні друзі національного природного парку «Нижньосульський»! Як ми і обіцяли, відділ екологічної освіти продовжує рубрику «Сторінка для юних натуралістів», яку вестиме фахівець відділу, кандидат біологічних наук Віктор Попельнюх. Сподіваємось, що його життєвий досвід, у плані становлення натуралістом, стане в пригоді тим, хто захоче професійно пов’язати своє майбутнє з природничими науками,  охороною довкілля, чи, по крайній мірі, буде бережно відноситись до оточуючого світу. Надаємо йому слово.

Вітаю пошановувачів національного природного парку «Нижньосульський», відвідувачів сайту! Не дивлячись на те, що наша аудиторія ще не така масова, все ж сподіваюсь, що її кількість невпинно  зростатиме. Бажаю читачам завжди  знаходити щось корисне для себе. Тих, хто вперше зайшов на нашу сторінку і захоче прослідкувати хронологію шкільних років, прошу ... Читати Далі »

Переглядів: 900 | Додав: ksysha | Дата: 03.11.2016 | Коментарі (10)

 

Зима – найвідповідальніший період у житті риб. При зниженні температури у водоймах нижче 8 градусів починається зимова міграція водних біоресурсів до місця зимівлі. В цей період у мешканців водойм різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється інтенсивність росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники, обмін речовин в організмі підтримується за рахунок накопичених влітку жирових запасів.
Різні види риб по-різному готуються витримувати несприятливі погодні умови. Теплолюбиві види риб, такі як: лящ, короп (сазан), лин, карась, білий амур вже у жовтні-листопаді починають групуватися в стада і концентруватися у найглибших місцях водойм – зимувальних ямах, які характеризуються твердим дном, сповільненою течію та оптимальною концентрацією розчиненого у воді кисню, місцях, де вона буде в безпеці, де зможе знайти корм. У цих ямах риби майже три місяці перебувають без жодного р ... Читати Далі »

Переглядів: 964 | Додав: ksysha | Дата: 01.11.2016 | Коментарі (14)

 З метою забезпечення належної охорони природних комплексів та об’єктів,  недопущення  порушень природоохоронного законодавства у межах території НПП «Нижньосульський», 29.10.2016 року під час патрулювання працівниками служби державної охорони на р.Сула  (в районі с.Мирони, Семенівського р-ну,  Полтавської обл.) було виявлено громадян на моторному човні марки «Казанка»  (бортовий номер КАС 0851К) з підвісним двигуном (Yamaha - 15к.с.),  які здійснювали полювання на території Парку та незаконно вполювали дві лиски, що є порушенням п. 2 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», ст. 16, 18, 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», п.п. 4.2.1. – 4.2.4. п. 4 Положення про національний природний парк «Нижньосульський», затвердженого наказом Міні ... Читати Далі »

Переглядів: 597 | Додав: ksysha | Дата: 31.10.2016 | Коментарі (15)

Ми самі обираємо в якій країні нам жити. Буде вона сіра чи зелена і квітуча, також залежить від нас.

28 жовтня 2016 року в Оржицькому дошкільному навчальному закладі “Дзвіночок” працівниками НПП “Нижньосульський” було проведено акцію “Зелений паросток майбутнього”. В даному заході прийняли участь діти та  керівництво садочку. Малята із захопленням і любов’ю переймали досвід, працювали і навчалися цієї нелегкої, але корисної справи.  Спільними зусиллями  висаджено на території дитячого подвір’я близько 50 саджанців дерев та кущів, які з роками забуяють зеленом та принесуть красу і естетичний вигляд дитячому садочку, сприятимуть повноцінному ві ... Читати Далі »

Переглядів: 951 | Додав: ksysha | Дата: 28.10.2016 | Коментарі (11)

Пожежа – один з найстрашніших ворогів природних екосистем. Однією з домінуючих причин виникнення пожеж, як свідчить статистика, є необережне поводження з вогнем. Люди спалюють суху рослинність, сміття тощо, навіть не усвідомлюючи, якої шкоди завдають навколишньому природному середовищу. Через це нерідко виникає ризик виникнення пожеж у лісових масивах, зокрема, і на території Національного природного парку «Нижньосульський».

На даний час на території Парку в межах Худоліївської сільської ради  Семенівського району, Полтавської області   встановлено  факт загорання сухої рослинності  водно-болотних угідь.

Станом на 03.10.2016 року в результаті пожежі вигоріло близько 40 га.  сухої рослинності водно-болотних угідь  території НПП. Уточнюючі дані щодо площі вигорівшої території, буде встановлено після повного припинення пожежі та о ... Читати Далі »

Переглядів: 559 | Додав: ksysha | Дата: 03.10.2016 | Коментарі (11)

З 29 вересня по 01 жовтня 2016 року в смт Оржиця  викладачами Державної екологічної академії післядипломної освіти і управління Міністерства екології та природних ресурсів України проведено курси підвищення кваліфікації на тему «Збереження, відновлення природних та штучних комплексів на прикладі Лівобережного Лісостепу», в якому взяли участь працівники НПП «Нижньосульський», представники органів місцевого самоврядування та органів державної влади. Слухачам було начитано лекції на теми: “Особливості сучасного складу природно-заповідної мережі Лівобережного Лісостепу та Полтавщини”; “Рекреаційні ресурси ПЗФ та їх використання”; “Картографічні методи дослідження природно-заповідного фонду України”; “Європейський досвід збереження біорізноманіття та його впровадження в Україні”.

По закінченні курсів підвищення ... Читати Далі »

Переглядів: 809 | Додав: ksysha | Дата: 03.10.2016 | Коментарі (5)

        Ходуличник Himantopus himantopus (L.1758) рідкісний кулик, якого занесено до Червоної книги України, Бернської конвенції (додаток ІІ), Боннської конвенції та Угоди AEWA. 

       У 80–ті роки минулого століття поодинокі пари цих куликів гніздились на островах верхньої та середньої частин Сулинської затоки. На території НПП «Нижньосульський» до цього року, а ні на гніздуванні, а ні під час сезонних перельотів ходуличників не спостерігали.

        У серпні 2016 року на худоліївській ділянці НПП неоднарозово зустрічали зграї ходуличників, в яких нараховувалось від 6 до 10 цих куликів різного віку, в тому числі цьогорічних молодих птахів. Ходуличники тримались як в районі озера Семибокове,  так і на інших озерах, зокрема новоутворених поблизу ... Читати Далі »

Переглядів: 754 | Додав: ksysha | Дата: 29.09.2016 | Коментарі (7)

Національний природний парк «Нижньосульський» оголошує конкурс ескізу емблеми серед відвідувачів Парку, школярів, громади регіону та природолюбів.

Тематика конкурсу. Емблема повинна відображати елементи, притаманні даному регіону, а саме природну цінність території, цікавий рослинний і тваринний світ, етнокультурну спадщину та ін.

Вимоги до робіт. На конкурс представляється ескіз  емблеми, виконаний індивідуально або колективно  з використанням будь-якого графічного комп’ютерного редактора або малюнки виконані власноруч від руки.

При надсиланні робіт потрібно вказувати: прізвище, ім’я, по-батькові автора, місце проживання та/або навчання, зворотну контактну інформацію.

Техніка виконання конкурсних робіт – будь-яка (колаж, фотографія, комп’ютерна графіка, малюнок, та ін.). Формат: png, gif, jpg, jpeg.Об’єм: до 2 Мб. До кожного ескізу ... Читати Далі »

Переглядів: 593 | Додав: ksysha | Дата: 20.09.2016 | Коментарі (1)

З часу заснування Національного природного парку «Нижньосульський» відділом Науки проведена велика робота по вивченню біорізноманіття території, в першу чергу, дослідження рідкісних і зникаючих видів рослин та тварин.

Наукові дослідження в парку проводяться регулярно як силами власних співробітників, так із залученням науковців із інших наукових установ та вузів.

Територія парку являється досить цінною в науковому та природоохоронному відношенні. Вона включає різноманітні ландшафти та угіддя, на яких зростає 15 видів судинних рослин та 1 вид лишайника- занесених до Червоної книги України та 9 угрупувань Зеленої книги України. Тваринний світ, в свою чергу, представлений 43 видами, які занесені до Червоної книги України.

Особливістю території НПП є те,  що вона слугує місцем зупинки тисяч мігруючих птахів, а також головним нерестовищем риб Кременчуцького водосховища.

Кожного року проводяться все нові дослідження в галузі ботаніки щодо в ... Читати Далі »

Переглядів: 833 | Додав: Julya2 | Дата: 11.09.2016 | Коментарі (4)

« 1 2 ... 53 54 55 56 57 ... 85 86 »
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz