Четвер, 25.04.2024, 23:41Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » Архів матеріалів

Під час проведення нерестової кампанії, за  період з 01 квітня по 20 травня 2016 року,  відділом служби  державної охорони Національного природного парку «Нижньосульський», проводилась посилена природоохоронна робота. Проведено 65 рейдових перевірок,  з них 45 спільно з працівниками громадської організації екобезпеки «Вовк», співробітниками Оржицького, Глобинського та Семенівського ВП ГУНП у Полтавській області та Чорнобаївського ВП ГУНП у Черкаській області, підрозділами особливого призначення ГУНП у Полтавській та Черкаській областях, а також працівниками Сулинського басейнового відділу охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства.

 Було  виявлено і зафіксовано 78 порушень, а саме:  складено 55 адмінпротоколів   за ст.85.4 КУпАП (з яких щодо 5 правопорушень відкрито кримінальне провадження), 10 адмінпротоколів за ст.91 КУпАП та 13  актів про вилучення знарядь незак ... Читати Далі »

Переглядів: 620 | Додав: ksysha | Дата: 23.05.2016 | Коментарі (4)

13 травня 2016 року працівники відділу науки Національного природного парку «Нижньосульський» Кропивка О. І., та Лук'яненко Ю. М., відвідали національний природній парк «Пирятинський» де була  проведена щорічна Всеукраїнська екологічна науково-практична конференція «ХІ Пирятинські екологічні читання».

З теплими словами привітань до всіх присутніх звернулись голова районної ради С.Г. Пазюк, заступники голови РДА і міської ради та  директор НПП «Пирятинський» Ю.М. Митропан.

Після привітання відбулось нагородження учасників екологічного конкурсу 2015 «Колодязь мого дитинства» були вручені призи від  районної ради та грамоти від НПП «Пирятинський».

Особливо цікавими були пленарні засідання, які проводились у двох секціях «Біорізноманіття суходолу» та &l ... Читати Далі »

Переглядів: 504 | Додав: Julya2 | Дата: 17.05.2016 | Коментарі (5)

«Літопис природи» національного природного парку «Нижньосульський» є колективною роботою працівників відділу науки, в якому характеризуються і описуються всі дані зібрані протягом минулого року, а також результати досліджень співробітників інших науково-дослідних установ та аспірантів.

 «Літопис природи» — основний науковий документ заповідної тереторії, в якому сконцентровані основні результати спостережень за природними процесами і явищами.

В даному виданні наведені основні дані по таким розділам:

  1. Загальні відомості про  національний природний парк «Нижньосульський»
  2. Абіотичне середовище
  3. Типи природних середовищ
  4. Моніторинг довкілля
  5. Рослинний світ
  6. Тваринний світ
  7. Календар природи
  8. Антропогенний вплив
  9. Аналіз результатів та перспективи наукових досліджень
  10. Участь у ви ... Читати Далі »
Переглядів: 657 | Додав: Julya2 | Дата: 16.05.2016 | Коментарі (6)

ЗВЕРНЕННЯ

Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2016 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні

до центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій

 

 

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці 28  ... Читати Далі »

Переглядів: 637 | Додав: ksysha | Дата: 13.05.2016 | Коментарі (12)

Кожного року 12 травня природолюби відзначають день екологічної освіти, покликаний об’єднати людей у справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті. Відзначається свято у зв'язку з важливістю екологічної освіти, формування екологічної свідомості та обміну досвідом.

Вперше заклопотаність екологічними проблемами, до появи яких веде розвиток науково-технічного прогресу на планеті, представники світової громадськості висловили в 1972 році – на міжнародній Конференції ООН з навколишнього середовищі в Стокгольмі. Через 20 років, у червні 1992 року, в Ріо-де-Жанейро зібралася друга подібна конференція, на якій у тому числі піднімалося і питання про необхідність поширення екологічної освіти.

Важливість екологічної освіти переоцінити складно. Саме екологічні знання дозволяють людині ус ... Читати Далі »

Переглядів: 569 | Додав: ksysha | Дата: 12.05.2016 | Коментарі (16)

                                                                                                                                                                                                                              &nb ... Читати Далі »

Переглядів: 1056 | Додав: Julya2 | Дата: 11.05.2016 | Коментарі (8)

Нещодавно територію Національного природного парку «Нижньосульський (далі НПП), відвідали учасники 10-ї Всеукраїнської травневої ботанічної експедиції: проф. Костіков І.Ю. та проф. Поліщук В.П. - Київський національний університет імені Тараса Шевченка; проф. Ходосовцев О.Є - Херсонський державний університет; к.б.н., доцент Херсонського державного аграрного університету Ходосовцева Ю.А; докторант Київського національного університету імені Тараса Шевченка Смоляр Н.О.; к.б.н., доцент Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Акулов О.Ю.; від НПП були присутні начальник відділу науки, к.б.н. Клєстов М.Л. та провідний фахівець з туризму відділу екологічної освіти Козлов М.І.

При обстеженні території НПП, поблизу с. Худоліївка (Семенівський р-н, Полтавська обл.),  а також прилеглих ділянок (урочище Худоліївка), було знайдено червонокнижні рослини, а саме півник ... Читати Далі »

Переглядів: 586 | Додав: Julya2 | Дата: 11.05.2016 | Коментарі (4)

 Під такою назвою на минулому тижні відбулося засідання круглого столу в Полтаві, ініціатором та 
організатором якого виступила Всеукраїнська екологічна ліга (громадська організація екологічного
 спрямування), яка започаткувала в Україні  кампанію з громадського лобіювання інтеграції екологічної
 складової у стратегії регіонального розвитку. 

Учасниками круглого столу були представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади,науковці та представники громадськості, які обговорили наступні питання:

  1. Екологічна ситуація в Полтавській обл ... Читати Далі »
Переглядів: 1666 | Додав: Julya2 | Дата: 27.04.2016 | Коментарі (19)

23 квітня 2016 року працівники Національного природного парку «Нижньосульський» в черговий раз приєдналися до Всесвітньої соціально-екологічної акції з прибирання зелених зон та благоустрою території «Зробимо Україну чистою разом!».

В с. Горошино, Семенівського р-ну, Полтавської обл.  працівниками Парку було прибрано від побутового сміття береги р.Сула. Також, проведено благоустрій та посаджено квіти біля адміністративної  будівлі Парку.

 Окремо хочеться подякувати небайдужим жителям с.Горошино, які долучились до даної акції та приватному підприємцю Брагі С. за надану техніку та допомогу у  вивезенні сміття на сміттєзвалище. Сподіваємося і на далі на залучення громадськості до акцій з прибирання, адже питання чистоти і порядку завжди залишається актуальни ... Читати Далі »

Переглядів: 912 | Додав: ksysha | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (10)

Щоб привернути увагу громадськості та молоді до такого важливого та відповідального процесу, як створення лісів, навесні вже не один рік поспіль під егідою Державного агентства лісових ресурсів України проводиться Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Працівники Національного природного парку «Нижньосульський» щороку  приймають активну участь в заходах, які проводяться в рамках даної акції.

Так, 19 квітня 2016 року учні 7 та 10 класів Худоліївської загальноосвітньої школи I-IIIcтупенів (Семенівський р-н, Полтавська обл.) разом з працівниками відділів екологічної освіти та науки Парку, працівниками Лубенського державного лісового господарства Посульського лісництва долучилися до посадки молодого лісу. В урочищі Худоліївка було висаджено сосну кримську, на ділянці площею 0,5 га.

Бажання озеленити рідні простори та зробити гарну справу допомогло ... Читати Далі »

Переглядів: 636 | Додав: Julya2 | Дата: 20.04.2016 | Коментарі (21)

« 1 2 ... 56 57 58 59 60 ... 85 86 »
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz