Субота, 20.04.2024, 04:40Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » Архів матеріалів

Адміністрація Національного природного парку "Нижньосульський" повідомляє, що згідно наказу Міністерства екології та природних ресурсів України № 46 від 5 лютого 2016 року, з метою покращення функціонування триторії НПП, були внесені зміни до Проекту організації територї НПП "Нижньосульський", охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об'єктів, а саме до додатку К- Режим використання водних живих ресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський», а також додано Опис меж ділянок, визначених для любительського та спортивного рибальства на території Національного природного парку"Нижньосульський".

... Читати Далі »

Переглядів: 662 | Додав: Julya2 | Дата: 15.02.2016 | Коментарі (4)

26.12.2012 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про оголошення 2014-2024 років Десятиліттям стійкої енергетики для всіх. У резолюції наголошується, що на сьогоднішній день 2,6 мільярда людей у країнах, що розвиваються, використовують для приготування їжі та опалення традиційні види біомаси та 1,3 мільярда людей не мають доступу до електроенергії. Але навіть у тих випадках, коли енергопостачання пропонується, мільйони незаможних людей не в змозі його оплачувати.

У резолюції «Сприяння розширенню використання нових і поновлюваних джерел енергії» зазначається, що в даний час частка нових і поновлюваних джерел енергії в світовому енергетичному балансі все ще невелика та висока їх вартість. Генеральна Асамблея ООН рекомендувала урядам створювати сприятливі умови для популяризації та використання нових і поновлюваних джерел енергії та більш ефективного енергоспоживання.

До ініціативи ООН щодо «Стійкої енергетики для всіх», приєдналось пона ... Читати Далі »

Переглядів: 809 | Додав: Julya2 | Дата: 15.02.2016 | Коментарі (8)

Переглядів: 630 | Додав: ksysha | Дата: 10.02.2016 | Коментарі (4)

          Покинуті та хворі діти  – одна з найбільших проблем сучасної України. Сьогодні велика кількість організацій та підприємств намагаються внести свій вклад у допомогу таким дітям. Будучи відповідальною організацією, Національний природний парк «Нижньосульський»  не зміг залишитись осторонь цієї проблеми.

05.02.2016 року працівники Парку долучилися до благодійної акції «Дитячі мрії» для дітей протитуберкулюзного санаторія та дитячого будинку"Надія" (м.Лубни), подарувавши дітям солодощі, канцтовари та природоохоронні плакати.

Допомога дітям – це добра справа, долучайтесь частіше до таких благодійних акцій, адже  «Чужих дітей не буває!». Таким має стати головний закон людяності у нашому світі – закон любові. А головне, не можна ділити  ... Читати Далі »

Переглядів: 631 | Додав: Julya2 | Дата: 09.02.2016 | Коментарі (10)

Вода – це основа життя та здоров’я кожної людини на Землі, тому з метою пропаганди збереження водно-болотних угідь, Національний природний парк «Нижньосульський», проводив акцію присвячену Всесвітньому дню водно-болотних угідь, в рамках якої був оголошений конкурс малюнків та фотознімків під назвою- «Без води, нема життя».

До даного конкурсу залучились учні Малобурімської та Великобурімської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів Чорнобаївського р-ну., Черкаської обл. Учнями було представлено виступ екологічної агітбригади «Екос» (Великобурімська ЗОШ І-ІІІ ст.), плакати та малюнки, також були надані фотознімки річок їхньої місцевості.

Працівниками відділу екологічної освіти було проведено розповідь про значення водно-болотних угідь на сесії Худоліївської сільської ради (Семенівський р-н., Полтавська обл.), розміщено на сел ... Читати Далі »

Переглядів: 598 | Додав: Julya2 | Дата: 09.02.2016 | Коментарі (3)

    З 2011 до 2020 року триватиме Десятиліття біологічного різноманіття. Його метою є підтримка стратегічного плану щодо збереження біорізноманіття на 2011-2020 роки, який був прийнятий на десятій конференції країн-учасниць конвенції ООН з біорізноманіття в японському місті Нагоя. На зустрічі в Нагої в жовтні 2010 року представники країн обговорили та прийняли новий стратегічний план щодо збереження біорізноманіття та екосистем на 2011-2020 роки. Уряди країн-учасників конвенції, зокрема, погодилися збільшити території заповідників і національних парків на суші з нинішніх 12,5% до 17%, а також розширити площу морських заповідників до 10% (в даний час вона становить менше 1%). Крім того, кінцевою метою цього десятиліття є зниження загрози зникнення відомих червонокнижних видів. Учасники зустрічі в Нагої погодилися знайти ресурси, щоб допомогти країнам, що розвиваються, у досягненні поставленої мети. Країни конвенції також домовилися з обережністю ставитися до таких методів п ... Читати Далі »

Переглядів: 541 | Додав: Julya2 | Дата: 08.02.2016 | Коментарі (0)

16 серпня 2010 р. в Бразилії ООН оголосила про початок Десятиліття, присвячене пустелям та боротьбі з опустеленням, яке буде тривати до 2020 року.

У період з 2010 по 2020 рік будуть активізовані заходи з підвищення інформованості громадськості про необхідність захисту Землі від деградації і поліпшення якості посушливих територій, на яких проживає третина населення світу. Жителі таких районів стикаються з серйозними економічними і екологічними загрозами.

У червні 1994 року була схвалена Конвенція ООН по боротьбі з опустелюванням. Однак площі земель, придатні для сільськогосподарського обробітку, продовжують скорочуватися по всьому світу, погрожуючи продовольчій безпеці і провокуючи гуманітарні та економічні кризи.

Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою відзначається щорічно 17 червня починаючи з 1995 року, встановлений на 49-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН. Опустелювання і посуха – проблеми глобального масштабу. На сьогоднішній день 2,1 мі ... Читати Далі »

Переглядів: 598 | Додав: Julya2 | Дата: 02.02.2016 | Коментарі (4)

        Ця подія покликана привернути увагу громадськості і урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь для підтримання стійкого розвитку нашої планети.Конвенція про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення в першу чергу в якості середовища проживання водоплавних птахів, була підписана 2 лютого 1971 р. В місті Рамсаре (Іран), і з тих часів носить назву Рамсарської конвенції.
       День її підписання в 1997 р. був об’явлений Всесвітнім днем водно-болотних угідь. Головною ціллю конвенції є збереження і раціональне використання водно-болотних угідь як засіб досягнення стійкого розвитку в усьому світі.
До теперішнього часу до Рамсарської конвенції приєдналося 144 держави, а загальна кількість Рамсарських угідь перевищила 1400  загальною площею 122 млн. га.
Рамсарська конвенція декларує основні аргументи важлівості водно-болотних угідь для забезпечення нашого майбутнього, а самє:
•& ... Читати Далі »

Переглядів: 463 | Додав: Julya2 | Дата: 02.02.2016 | Коментарі (0)

                Проведення біотехнічних заходів, в зимовий період, найголовніше завдання, яке стоїть перед всіма працівниками Національного природного парку «Нижньосульський» (Полтавська обл. та Черкаська обл.), тому, що зима - сувора пора року для диких тварин, адже вони проводять її по-різному. Багатьом із них доводиться переживати численні незручності, тому що багато джерел їжі вже вичерпалися або були засипані снігом. Тріскучі морози і снігопади заважають диким тваринам шукати собі їжу. На щастя, ми можемо їм допомогти. Саме тому, такою важливою роботою, як підгодівля тварин в зимовий період, займаються працівники НПП «Нижньосульський» спільно з Єгерськими службами. Кожен може сказати, що допомога тваринам - це клопіт великих організацій наприклад нацпарків, УТМРів, заповідників та ін.., проте підгодівля тварин вз ... Читати Далі »

Переглядів: 521 | Додав: Julya2 | Дата: 28.01.2016 | Коментарі (1)

На всі ті виклики, з якими стикається прогресивно налаштована, екологічно свідома світова спільнота, вона відповідає певними діями, які направлені якщо не на повне їх вирішення, то хоча б на їх мінімізацію. У цьому сенсі надзвичайно важливим елементом прояву занепокоєння є  декларування позиції поважних Міжнародних структур щодо глобальних екологічних проблем планетарного масштабу. Одним з елементів акцентування уваги на таких питаннях є оголошення міжнародних десятиліть екологічної тематики, які виконують не лише декларативну функцію, але й мають практичне значення у вирішенні конкретних екологічних та соціальних проблем, з якими постійно стикається людство.

Так наприклад, у грудні 2003 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 2005-2015 роки Міжнародним десятиліттям дій під лозунгом «Вода для життя». Основним завданням цього десятиліття було заохочення зусиль міжнародної спільноти в напрямку виконання прийнятих на міжнародному рівні зобов’язань з питань ... Читати Далі »

Переглядів: 534 | Додав: Julya2 | Дата: 25.01.2016 | Коментарі (3)

« 1 2 ... 59 60 61 62 63 ... 85 86 »
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz