Субота, 20.04.2024, 04:54Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Жовтень » 26 » ДИМОВИЙ СЕЗОН
11:56
ДИМОВИЙ СЕЗОН

Якось непомітно нишком підійшла принцеса осінь. Не можна сказати, що її не чекали. Кому не хочеться побродити в пізньому осінньому лісі де є своя чарівність. Вересень розпис лісу починає, спочатку покидав позолоту на верхівки дерев. Так і хочеться взяти в руки полотно й кисть, щоб почати розфарбовувати рослинність у строкаті кольори. Та чомусь на малюнках дітей все частіше з’являються сірі фарби, що передають природу оповиту димовою завісою. Спалення осіннього листя та сухої рослинності вже стало «доброю» звичкою для нашого населення. Тому, нещодавно працівники відділу екологічної освіти НПП «Нижньосульський» разом з учнями опорного закладу: "Оржицька ЗОШ I-IIIст. ім.І.Я.Франка" провели тиждень природоохоронних заходів. Старші класи прослухали бесіди та підготували презентації. Молодші школярі взяли участь у створенні виставки власних малюнків на тему: «Димовий сезон».

Всі учні старалися, але найбільше хотілося б відзначити роботи Кулик Д. (6-А клас), Зінченко Я. (6-Б клас), Блощинського В. (7-Б клас), Ведмідь А. (7-Б клас), Коханевич Ю. (7-Б клас), Слинько Н. (6-А клас).

Фахівець екологічної освіти

Федорова Л.Г.

Переглядів: 565 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 8
8 herasymenko-olena20177  
Ну що, я не здивуюся, так робили раніше, роблять і мабуть робитимуть в майбутньому, хоча можливо щось зміниться. Більшість спочатку робить, а коли біда приходить, то починаєш думати. Звичайно це шкідливо, і для і флори, і для фауни, і для атмосфери.

7 sokolruslanshik1999  
На мою думку, сухе листя потрібно утилізувати, а не спалювати, адже дим який утворюється, сильно шкодить природі

6 anastasiasotnyk  
Ще з малечку дітям ,розповідають про наслідки пожежі ,спалюванню мусору ,та просто ігор з вогнем
Це добре ,можливо коли вони підростуть ,будуть застерігати своїх однолітків ,зо це шкідливо ,та робити так не можна ,це нашкодить навколишньому середовищу!

5 natalialiakhman99  
Безліч людей кожного року спалює своє листя,навіть не здогадуючись про наслідки,або не вважаючи їх надто руйнівними.Те що проводяться такі заходи для школярів,це звичайно добре,але треба не забувати і про батьків,бо вони є прикладом для своїх дітей.Руйнація грунтового покриву,забруднення атмосфери,пошкодження, знищення рослин та дрібних організмів - і це ще не весь список негативних впливів наших необдуманих дій.Компостування як вихід з усього цього,але кому ж воно потрібно,доводиться дихати всіма цими токсинами,бо хоч у нас і є кримінальна відповідальність за спалювання листя,проте ніхто за цим на практиці не слідкує.

4 polebkakhomenko1  
Опале листя в жодному разі не можна спалювати! Бо, за період існування воно ввібрало величезну кількість токсичних газів, та при горінні все це буде виділятися в наколишнє середовище.
Димова завіса, яка утворюється при спаленні, дуже шкодить людям. Але в першу чергу вагітним жінкам, людям із захворюванням дихальних шляхів, для осіб які схильні до алергії та для дітей.
Також дим шкодить і природі. Забруднюється атмосфера, вивільняються пестициди та радіонукліди, все живе накопичує токсиди диму. А пізніше людина споживає це в їжу, і таким чином знижується імунітет, працездатність, рівень життя.
Отже, наше суспільство повинно припинити масове спалення листя. І дуже добре що вже деякі школи почали боротьбу з цим.

3 luzovicsnizana  
Дуже добре,що діти знають про наслідки забруднення димом та потребність берегти природу,та намагаються донести це до інших.

2 samsonenkoviktorija12  
Одна з унікальних функцій вуглеводів-захисна, що проявляється в зв'язуванні токсичних речовин та важких металів, а люди нерозуміючи цього знову їх вивільняють, збільшуючи концентрацію отруйних речовин в довкіллі, спалюючи листя.

1 karinagrischenko1999  
Щорічно восени, інколи і навесні наші міста і села, занурюються в дим. Скрізь згрібають і палять опалі з дерев листки, після чого все навколо стає прибраним і доглянутим. Ніхто в цей час не думає про самі рослини, від яких забирають їхнє листя та про грунтовий покрив навколо них. Із-за щорічного знищення листопадних листків грунт під більшою частиною насаджень стає виснаженим, ущільненим, не містить гумусу, а місцями вже мертвий.
Важко знайти людину, якій би подобалось дихати димомвід тліючого листя чи палаючого поля. Багато хто хотів би, щоб ці порушення припинились, але як досягти цього не знають. Починаючи боротьбу із паліями у своєму населеному пункті, ми повинні знати, що закону будь-якому випадку на нашій стороні. Викладенівище факти є непереборним доказом того, що спалювання рослинних решток несе численні загрози здоров’ю людини. Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здорове довкілля, кожен з нас має законне право боротися із паліями опалого листя.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz