Четвер, 18.04.2024, 04:08Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Жовтень » 23 » Допоможіть нам дізнатися більше про вовка в Україні! Долучайтесь до всеєвропейського дослідження.
11:32
Допоможіть нам дізнатися більше про вовка в Україні! Долучайтесь до всеєвропейського дослідження.

За останні кілька років чисельність диких тварин у тому числі великих хижаків таких як вовк у Європі значно зросла. Дикі звірі почали повертатися на покинуті раніше території, де їх не було десятки і навіть сотні років, а тому постало питання управління популяціями цього виду та їхнього співжиття з місцевими громадами. Тому виникла необхідність дізнатися з перших уст про особливості життя з великими хижаками по сусідству шляхом проведення всеєвропейського дослідження. Результати цього дослідження допоможуть дізнатися, як люди в різних куточках Європи співіснують з великими хижаками.

Базове дослідження щодо великих хижаків у Європі WWF проводить у всіх країнах Європейського союзу та в Україні. Запрошуємо жителів сіл та міста, фермерів, мисливців, лісівників, природоохоронців, НГО та інших зацікавлених сторін поділитися власними думками і знаннями щодо великих хижаків Європи.

  • ви володієте інформацією про великих хижаків або маєте власний погляд на співжиття з ними або знаєте таких людей, просимо взяти участь в опитуванні за посиланням https://goo.gl/forms/1ozXUCaubAxv1oy62 та залучати ваших друзів та колег, які мають подібний досвід. Опитування анонімне, а його результати будуть оприлюднені на вебсайті проекту www.eurolargecarnivores.eu наприкінці 2018 року.

Опитування проводиться в рамках проекту “Життя. Великим хижакам Європи”, який фінансується Європейським союзом і має на меті створити платформу для обміну найкращими практиками в сфері співжиття людини та великих хижаків поміж зацікавленими сторонами у Європі. Більш як 16 країн та партнерів співпрацюють та діляться своїми знаннями не зважаючи на кордони. Ці знання включають різноманітні підходи від управління соціальними, економічними та екологічними викликами, які виникають разом з великими хижаками до практичних рішень, як от захист сільськогосподарських угідь та страхування худоби та пасік.

Дослідження підготував Інститут лісових досліджень в м. Баден-Вюртемберг (Forest Research Institute Baden-Wuerttemberg - FVA) та Інститут Елмауер та Блу від імені проекту "Життя Великим хижакам Європи" (LIFE Project EuroLargeCarnivores). Відповідальний за впровадження проекту в Україні к.б.н. Богдан Вихор - bvykhor@wwfdcp.org

 

Переглядів: 450 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 7
7 kripakmaxx  
З однієї сторони це добре ,що популяції хижих тварин різко зросли , а з іншої це погано , особливо погано це буде для тих хто близько живе біля лісів де водяться хижі звірі , а ще гірше це буде для тих людей ,які тримають птицю , або які мають господарство . Хижаки мають погану звичку красти у людей які мають господарство , курей і т.д

6 masakdkmasa  
Велику роль у природі грають хижаки. Люди можуть цього не помічати, деякі взагалі можуть говорити, що хижаки здатні лише заподіяти якесь лихо людині, але кожна тварина має право на існування, тим паче хижаки несуть важливу екологічну, та й не тільки, роль. Внаслідок малої кількості хижаків, популяції травоїдних збільшується, а це має величезний вплив на рослинний світ. От бачите, як у природі все залежить від одне одного. Важливо створити благоприємні умови для співіснування хижаків і людей.

5 yulia99loziuk  
Моя бабуся живе в Львівській області, минулої зими декілька вовків ВДЕНЬ розгулювали по селу. Дійсно жах. Як людям захищати себе? До такого ніхто не готовий. Які будуть негативні наслідки після зустрічі з сірим «другом» важко уявити.

4 hodjaeva0309  
Так,вовк-це хижак .Колись він становив велику загрозу для свійських тварин, але тепер його популяція в Україні зовсім невелика через ці полювання.Не розумію ,навіщо їх винищувати ,а потім починають на межі повного зникнення заносити до Червоної книги.Це смішно !!!

3 allakaniwez123  
Українські вовки опинилися перед загрозою знищення, через те, що на них досі полюють як на шкідливих тварин, повідомляють природозахисники. За їхніми даними, щороку мисливці знищують близько половини української вовчої популяції, попри те, що країна приєдналася до міжнародних угод на захист вовків. Зі свого боку, Державний комітет лісового господарства доводить: якщо не полювати на хижих тварин, вони загрожуватимуть безпеці людей.Україна є учасником Бернської конвенції про захист хижих тварин, яка, зокрема, забороняє полювання на вовка та продаж його шкіри, ікол та зроблених із вовків сувенірів. Виняток Конвенція робить лише у випадках, коли хижаків стало небезпечно багато в якомусь окремому регіоні. Українські природозахисники наводять статистику, за якою вовк нападає на людину 3-4 рази на рік, і в усіх випадках – це тварини, хворі на сказ. Смертельних випадків не було багато років.

2 aptyp3331999  
Негативний ефект посилюють політики, які намагаються зіграти на захисті сільського населення від хижих тварин, а також традиційно вороже ставлення людей до хижаків. Хоча насправді розумне розмежування життєвого простору може змінити ставлення людей до диких сусідів

1 uriypyschyta  
Великі хижаки уже пристоссувалися до сусідства з людиною,але чи людина готова до такого сусідства це ще питання. Людям потрібно поступово вчитися уживатись поруч з небезпечними тваринами. Тут потрібна хоч якась підготовка і конкретні заходи із захисту себе і людських господарств. Потрібно проводити програми з цього приводу,щоб люди якомога більше дізнавалися про цю новину і мали хоч якусь інформацію .

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz