Четвер, 09.05.2024, 09:34Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Листопад » 6 » ДОСИТЬ ЗАСМІЧУВАТИ ПОБЕРЕЖЖЯ СУЛИ!
15:33
ДОСИТЬ ЗАСМІЧУВАТИ ПОБЕРЕЖЖЯ СУЛИ!

Згідно з Режимом використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський», затвердженого наказом Мінприроди від 05.02.2016 року №46 перебуваючи на території НПП «Нижньосульський» забороняється порушувати належний санітарний стан водойм, залишати на них та на берегах побутове сміття, допускати засмічення та забруднення водойм іншим чином. За порушення даного режиму настає адміністративна відповідальність за ст.91 КУпАП.

На жаль, скільки не говори, скільки не проси, та любителі відпочинку і рибалки порушують ці елементарні правила перебування на території Парку. І як завжди прибирати біля водойми є що.

Після їх відпочинку на берегах річки Сули залишаються гори сміття в прямому сенсі цього слова: скляні та пластикові пляшки, металеві банки, елементи одягу та взуття, поліетиленові пакети, папір, недопалки тощо.

Днями працівники відділу державної охорони природно-заповідного фонду та Полтавського природоохоронного науково-дослідного відділення НПП «Нижньосульський» вже вкотре за місяць здійснили прибирання побережжя річки Сули в урочищі Драчки. За дві години роботи було зібрано причіп сміття. Таке складається враження, що для любителів риболовлі та відпочинку це вже стає нормою, залишати за собою непотріб.  

Тож шановні відвідувачі території Парку, а особливо рибалки, поважайте природу, не засмічуйте водойми та їх береги ви ж обовязково знову прийдете на уподобане вами місце, а відпочивати посеред сміття, погодьтеся, просто осоружно!

P.S. Адміністрація НПП «Нижньосульський» щиро дякує Оболонській ОТГ за співпрацю в наданні техніки для вивезення сміття з території Парку на місцеве сміттєзвалище.  

Переглядів: 382 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 231 2 3 »
23 kozloinna14  
Люди, схаменіться, бо настане час і ми потонемо у власному ж смітті. Природа нам цього не пробачить. Я згідна з коментарем номер 21, що потрібно запровадити кримінальну відповідальність, може так заставимо негідників прибирати за собою.

22 lobachevskaya  
Люди, не здатні на елементарні вияви поваги до природи, оточуючих і навіть до самих себе. Маю надію на зміни та якусь обізнаність.Назріває потреба і в нашій країні запровадити для любителів вуличного свинства штрафи, сплативши які б, відпала охота смітити вдруге.

21 lera2001321  
Сміття ,сміття ,сміття...
Люди які засмічують бегери ,насамперед мають сміття в себе в голові!!
Я вважаю ,що потрібно запровадити кримінальну відповідальність за таку непорядну поведінку.
Можливо тоді люди почнуть приберати за собою

20 katyazolotar  
Дуже прикро, що люди в 21 столітті не можуть елементарноприбрати та відсортувати сміття.Вонипросто не розуміють , що все сміття, яке вони залишають у місцях відпочинкушкодить навколишньому середовищу, а отже і їм самим. На жаль, таких людей багато, в наш час. Добре, що є люди, які витрачаютьсвій час і сили для того,щ об прибрати цейсмітник, і зробити наше довкілля кращим.Аленажаль не всі це розуміють.

19 olyakhomenko2000  
Людство стільки часу бориться з проблемою забруднення середовища. Ми самі хочемо жити в чудових умовах, дихати чистим повітрям і бачити гарні краєвиди, але самі ж залишають тони сміття, яке неможливо прибрати за лічені секунди. Коли ж люби зрозуміють, що безпека, та чистота нашої природи залежить лише від нас самих.

18 irinadasenko678  
Дуже прикро усвідомлювати, що існують люди, які не усвідомлюють наслідки для природи і продовжують смітити...

17 dianastr2014  
Засмічування річок призводить до більш глобальних наслідків. Однією з глобальних проблем є засмічення пластиком та продуктами нафтопереробки світового океану. В наслідок цього утворюються цілі острови сміття, гине флора та фауна. Марно сподіватись, що ця ситуація не впливає на людей. Адже внаслідок утворення мікропластику та потрапляння його в питну воду та навколишнє середовище цей мікропластик потрапляє і в організм людини. Дослідженнями доведено, що щорічно людина "з'їдає" пластик розміром з банківську картку. Ви ще й досі вважаєте, що від пляшки, яку викинули в хибний контейнер нічого страшного не станеться?

16 doroshenkoevgenia  
Невідсортоване сміття гниє на сміттєзвалищах, забруднює землю та океани, руйнує екосистеми. Сортування допоможе перетворити його на ресурс: робити з нього речі чи енергію, та зменшити кількість сміттєзвалищ.
Органічні відходи можна компостувати та перетворювати на добрива чи біогаз. Вторсировину можна переробляти на нові речі.

15 olja88113  
Відходи скидаються просто на берег це ще один сигнал, що насамперед сьогодні варто піднімати екологічну свідомість населення. Бо, вочевидь, дехто досі керується принципом: "Річка підніметься – все забере". Але якщо раніше вода забирала з берегів харчові відходи, то сьогодні – це пластик…. Дуже багато пластику!

14 linakulko  
Навіть великі штрафи не зможуть зупинити людську неповагу до того, що її оточує. Потрібно змінюватись самому вже зараз, щоб наші діти жили не на великих сміттєзвалищах, а у дійсно українській природі. Буду надіятись, що хоч до нашого покоління "дійде" ця істина.

1-10 11-20 21-23
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz