Субота, 27.04.2024, 01:27Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Липень » 2 » ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА СУМЩИНИ ВЖЕ ДІСТАЛАСЯ ТЕРИТОРІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
17:53
ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА СУМЩИНИ ВЖЕ ДІСТАЛАСЯ ТЕРИТОРІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

За фактами Інтернет ресурсів на Сумщині, в м.Ромни відбувся скид каналізаційних нечистот до річки Сула. За словами мешканців цього міста, поверхня річки Сули усіяна мертвою рибою. Від Ромен і вниз за течією знищується усе живе у воді, русло у якійсь масляній плівці, яка збивається біля дерев. Така ситуація вже спостерігається і на території Парку «Нижньосульський». Адміністрація Парку забила на сполох, направлені листи до Міністерства екології та природних ресурсів України, Полтавської обласної державної адміністрації, Оржицької районної державної адміністрації та сільських рад населених пунктів, які знаходяться в заплавах річки Сула.
Працівниками санітарної служби району (Оржицьке РЛВ Хорольського МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ ДСЕСУ») проводиться відбір зразків води, для подальших аналізів на забруднення.

Станом на 01.07.16 працівниками Парку «Нижньосульський» та Державною екологічною інспекцією в Полтавській області у районі сіл Лукім’я, Мала Селецька на річці Сула виявлено масова загибель річкової риби. Біля річки в районі вищевказаних сіл стоїть в повітрі смердючий запах.При відборі зразків води із річки Сула 29.06.16 року - на ЛПКП ( лактозо - позитивна кишкова паличка) в воді річки Сула села Лукімя в районі моста в кількості 2 зразків виявлено вміст ЛПКП – індекс 3600.( при нормі 5000). При відборі зразків води в річкі Сула селі Тарасівка район пляжу індекс ЛПКП становить 1100 – 1500 . Станом на 1.07.16року повторно відібрані зразки води в районі села Лукім’я та Мала Селецька, результат дослідження станом на 02.07.16р – індекс ЛПКП збільшився,перевищив норму і становить 6400. Візуально стан води погіршується, змінився колір на грязно-глиняний,появився смердючий запах ,а враховуючи високу температуру атмосферного повітря, загибла риба швидко буде розкладатися І Індекс мікробного забруднення буде наростати. При відборі зразків річкової води на хімічні показники на межі Лубенського і Оржицького районів рівень кисню,в результаті процесів гниття ,різко впав і становить 0,5 мг/л при нормі 4 мг/л.При такому низькому рівні кисню риба задихається і масово гине і стає ще додатковим джерелом забруднення води,яке виникло раніше.
На даний час працівниками служби державної охорони Парку, МЧС Оржицького району, застосовуються заходи по збору та утилізації мертвої риби. Проводяться роз’яснювальні роботи щодо виниклої ситуації, обмежено доступ для купання, відпочинку та вживання водних  біоресурсів. 


http://ecology.unian.ua/naturalresources/1394107-u-ritsi-sula-na-sumschini-zafiksovano-masoviy-mor-ribi-y-rakiv.html


Адміністрація НПП «Нижньосульський»

Переглядів: 753 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 luzovicsnizana  
Було б не погано,провірити на якість і р.Ворсклу не подалік якої я проживаю.На мою думку вона теж забруднена хоча й не так сильно.

1 elisabet  
Так, це дійсно екологічна катастрофа, від якої потерпають представники місцевої флори та фауни. Я живу у селі Засулля та на власні очі спостерігала вимирання в річці Сула представників різних видів риби, молюсків, ракоподібних. Відбулося значне підвищення рівня води та зміна її кольору. Національний природний парк "Нижньосульський" розташований нижче за течією, тому звісно,  різні викиди потрапляють саме туди. Тим більше, знаючи, що очисні споруди, які обслуговують с.Засулля Лубенського району, за свій багаторічний термін експлуатації, фактично втратили здатність очищати. Все літо ми з біологом-екологом Засульськоі гімназії Сіряченко Ганною Вячеславівною вели спостереження та проводили деякі досліди. На даний момент ситуація покращилася.
 Коли виникає прблема, особливо екологічна, осторонь стояти не можна. Нам жити у цьому середовищі і нікому іншому.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz