П`ятниця, 19.04.2024, 12:44Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Вересень » 30 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
09:30
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

30 вересня – 1 жовтня Міжнародні дні спостереження за птахами

Міжнародні дні спостережень за птахами (Euro Birdwatch, в перекладі означає любительське спостереження за птахами, або бедвочерінг) – це щорічна акція спостереження за осінніми міграціями птахів, організатором якої є міжнародна організація Bird Life International, і відбувається вона по всій Європі. Вперше це свято почали відзначати у 1993 році, яке мало на меті сприяти підвищенню інтересу громадськості до природи та допомогти усвідомити її важливість через спостереження за птахами. З того часу в бедвочерінгу взяло участь понад 1 млн спостерігачів. Щоправда в Україні цей вид рекреації поки-що не здобув належної уваги, проте в перспективному плані роботи відділів екологічної освіти та наукового НПП «Нижньосульський» його розвиток передбачений. Пониззя Сули є загальновідомим місцем концентрації перелітних птахів, зокрема водоплавних, що дозволить успішно розвивати цей напрямок рекреаційної діяльності.

Підготував: Віктор Попельнюх.

 

Переглядів: 649 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 8
8 bezkorovajnaoksana6  
Справді птахи стали нашими невід'ємними супутниками напротязі всього життя, ми завжди звертаємо на них увагу. І цілком правильно,що люди проводять щорічну акщію в дні спостереження за птахами. Але про них потрібно і завжди піклуватися, а особливо взимку.

7 voloshinalo1987  
Взагалі,на мій погляд,це чудова ідея проводити дні спостереження за птахами.Привернути увагу до проблем захисту птахів.Особливо потрібно долучати до цього школярів,щоб вони навчилися любити, поважати природу і птахів.Це дасть змогу дітям краще зрозуміти тваринний світ,здобути певні знання та навички.Плюс в тому,що ми знаходимося на природі і дихаємо свіжим повітрям.

6 polebkakhomenko1  
Як майбутній вчитель, я б внесла цей день до життя школи. Щоб школярі спостерігали, розвивалися, пізнавали більш нового, розуміли наскільки птахи важливі на нашій планеті. Також, завдяки цьому ми б можливо знайшли щось нове, те чого ми ще не знаємо саме в цій пташці. Школярі із зацікавленням бігали б по території і знаходили, спостерігали за пташками.

5 aulko99  
Дуже шкода, що в наші дні людство не приділяє належної уваги до таких маштабних акцій. Значення птахів в природі і житті людини дуже велике. Стосунки між людиною і птахами мають давню історію. У більшості випадків людина використовує птахів для отримання м'яса, пір'я і пуху. В інших випадках стосунки їх ми розглядаємо як коменсалізм. Птахи є важливим індикатором стану довкілля. Також є важливими складовими різноманітніх екосистем. Тому моя думка, що треба долучатися до організацій, вносити свої думки в історію цих акцій і починати розширувати її на Україні.

4 karinagrischenko1999  
Міжнародні дні спостережень за птахами – це чудова нагода для дорослих і дітей ближче познайомитися з природою через спостереження.  Це розвага, яка ніколине набридає, не буває одноманітною, розширює  розуміння й сприйняття природи та її мешканців. Адже спостереження за птахами, це пробудження інтересу й цікавості до них, змагання або відпочинок, нагода побути наодинці або з друзями на природі, можливість познайомитися з околицями своєї місцевості або відвідати віддалені куточки.
Вивчаючи природу під час Міжнародних  днів спостережень можна отримати особисті переваги та можливість зробити вагомий внесок у охорону природи. Адже  перебуваючи на природі ми маємо нагоду спостерігати за птахами й іншими тваринами, милуватись мальовничими місцевостями й ландшафтами. Водночас, збираючи інформацію про кількість і види побачених птахів, ми допомагаємо Українському товариству охорони птахів і партнерству BirdLife проводити більш ретельний моніторинг  птахів.

3 luzovicsnizana  
Бедвочерінг цікавий коли знаєш де спостерігати за птахами.Я вже чула про цей вид спостереження та обліку птахів на певних територіях в міграційний час,так за спостереженнями в Полтавській області 2015-2016рр.зими не було в спостережннях снігурів,а 2016-2017рр. вже спостерігалися хоча й не у великій кількості,було б цікаво дізнатися більше чому саме так.Мені подобається спостерігати за птахами,бо вони дійсно розуміють більше чим деякі люди наприклад ті які руйнують гнізда,рубають дерева чи просто насмічують не розуміючи наслідків своєї поведінки!

2 sokolruslanshik1999  
На мою думку, потрібно втримувати птахів які летять з нашої країни, адже вони живляться різними шкідниками (личинками, жуками, тощо). А щоб втримати їх, потрібно не забруднювати навколишнє середовище, насаджувати ліси, не забруднювати річки, та створювати сприятливі умови для їхнього життя!

1 taniaculik7088  
Природа прекрасна. Ми часто марнуємо свій час за буденними справами. Ми замикаємось у квартирах і тупо витріщаємося у монітори своїх телевізорів, комп'ютерів... А це ж зовсім не важко вийти на вулицю, подихати свіжим повітрям та просто подивитись у небо... Подивитись на те, як птахи покидають нашу Батьківщину у пошуках сприятливих умов існування. Хіба це важко???  Хіба важко таким простим способом дізнатись щось нове про життя світу, що існує поряд з нами. В данному випадку - світу птахів. Та це не стосується лише їх. Чи мало цікавих, іноді навіть чудернацьких явищ можна спостерігати у тваринному світі. Світі не спаплюженому марнославством, жадібністю, заздрістю та ненажерливістю. Ми не відриваємо очей від телефону. А час минає, а з ним минають найцінніші, найкращі, найяскравіші хвилини життя...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz