Четвер, 18.04.2024, 08:41Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Березень » 22 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
09:45
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ

22 березня відзначається Всесвітній день води (Всесвітній день охорони водних ресурсів). Цей день бере свій початок від Конференції з довкілля та розвитку, що мала місце у 1992 р. в Ріо-де-Жанейро. Основним приводом для відзначення цього дня є швидке зменшення запасів питної води на планеті. Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року). Метою цього Дня є підвищення рівня обізнаності громадян про значення і важливість води для людства, а також сприяти раціональному використанню

водних ресурсів та підвищити рівеньекологічної свідомості щодо їх збереження. У червні 1999 р. в Лондоні на ІІІ Міжнародній конференції міністри екології і охорони здоров’я 35 європейських країн, у тому числі й України, підписали Протокол з проблем води і здоров’я, зобов’язавшись оберігати своїх громадян від захворювань, пов’язаних із забрудненням води, захищати водні ресурси, створювати системи усунення небезпечних ситуацій.

У Полтавській області загальна площа земель покритих водою становить 1488 км², або 5,18% від усієї території області. У тому числі: під штучними водоймами – 1313 км², річками й струмками – близько 103 км², озерами – 51,4 км². На території області налічується 146 річок (водотоків довжиною понад 10 км) загальною довжиною 5100 км. Серед них дві великі (понад 500 км) – Дніпро і Псел, дев’ять середніх (довжиною 101-500 км) – Ворскла, Сула, Оріль, Удай, Хорол, Оржиця, Мерла, Орчик, Коломак, 135 малих річок (100 км і менше) та приблизно 1600 струмків.

Переважна більшість водойм активно використовується населенням для своїх потреб, у тому числі для вживання в якості питної води. Тому, збереження чистоти водотоків – першочергове завдання сьогодення.

Підготував: Віктор Попельнюх

Переглядів: 574 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 131 2 »
13 prihodkoa515  
Вода є не тільки в річках, озерах, криницях. Вода є і в повітрі, у Земній атмосфері. Це дощ, хмари, туман. Ніжно-голубий колір неба і зумовлений тим, що атмосфера насичена краплинами води.

Вода – речовина звична і незвичайна. Відомий вчений академік І. В. Петрянов свою науково-популярну книгу про воду назвав "Сама незвичайна речовина в світі". А "Цікава фізіологія", написана доктором біологічних наук Б. Ф. Сєргєєвим, починається з розділу про воду – "Речовина, яка створила нашу планету".
Учені впевнені: немає на Землі речовини, важливішої для нас, ніж звичайна вода, і в той же час не існує іншої такої речовини, у властивостях якої було б стільки суперечностей і аномалій, скільки в її властивостях.
Учений В. И. Вернадський писав: "Вода стоїть окремо в історії нашої планети. Немає природного тіла, яке могло б порівнятися з нею по впливу на хід основних, найграндіозніших геологічних процесів. Немає земної речовини – мінералу, гірської породи, живого тіла, яке її б не мало. Всі земні речовини нею пройняті і охоплені.

12 lili_zaporozhets  
Всесвітній день води дуже важливе свято яке святкує вся планета. Головне завдання цього дня - нагадати кожному жителю про величезну важливість водних ресурсів , збереження їх для підтримання життя на Землі.

11 polebkakhomenko1  
Людина і тварини складаються на 75 % з води, отже потреба в ній у них дуже велика. Кожно дня випивається сотні тисяч літрів води, а от повертається назад в природу набагато менше. Нераціональне використання водних ресурсів призводить до негативних явищ. Тому люди повинні вміти правильно використовувати і застосовувати воду у межах їхнього бажання.

10 natalialiakhman0855  
Вода є однією з найнеобхідніших речовин для нормального існування нашої планети,без неї неможливе життя ні рослин, ні тварин.Питної води не так то й багато,і з кожним днем її все менше й менше.Люди нераціонально використовують її,забруднюють різними відходами,тим самим прирікають майбутні покоління на загибель.Скорочення водних запасів є дуже небезпечним,тому влаштовувати день води дуже важливо,щоб кожен розумів її неймовірне значення.

9 yulia99loziuk  
Водне середовище – це дивовижний світ, який чарує нас своєю свіжістю і чистотою. Він близький людству з моменту його зародження, і його значення просто неможливо переоцінити, адже вода – це, в принципі, і є життя, оскільки все живе харчується її цілющою чарівною силою.

8 rozenmarm  
Щороку стан річок, озер і підземних вод України погіршується. Причиною цього є ряд проблем: забруднення водойм викидами з підприємств, надмірне використання природних ресурсів, замулення та заростання водойм. Люди повинні зрозуміти , що економія води, її очищення та запобігання забруднення - це основні фактори того, щоб цей ресурс допомагав нам жити багато років.

7 luzovicsnizana  
Ого,мене аж зацікавило скільки я ще не знаю річок на території Полтавської області.З 146 річок знаю лише Ворсклу,Псел,Коломак,Дніпро і Сулу,а виявилося їх набагато більше.

6 mrs_siryachenko  
Вода є джерелом життя. Без неї неможливий побут, виробничі технології, процес ділення клітин. Багато регіонів планети страждають від її нестачі. 22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Кожен з нас повинен задуматись, що він може зробити для відтворення водних ресурсів.Берегти воду - значить піклуватися про наше майбутнє!

5 zheka1233421  
Кожен з нас повинен зробити добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів наприклад закрити свеєчасно кран на кухні чи у ванній кімнаті для збереження десятка літрів чистої води, така дрібниця а зробить великий вклад в збереження води.

4 h1839837  
Води навколо нас дуже багато, але не вся вона придатна для життєдіяльності. Для вживання в їжу, промисловості, сільського господарства необхідна прісна вода, але її запаси на планеті невеликі, а через регулярного забруднення і неекономного споживання постійно скорочуються.

Воду необхідно берегти. Кожен з нас повинен пам’ятати, що природні запаси води обмежені.

1-10 11-13
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz