П`ятниця, 19.04.2024, 16:21Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Березень » 23 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
14:08
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕТЕОРОЛОГІЇ ТА ВСЕСВІТНЯ АКЦІЯ «ГОДИНА ЗЕМЛІ»

23 березня відзначається Всесвітній метеорологічний день. Рішення про його відзначення прийняла у 1960 р. Всесвітня організація метеорології. Мета – акцентувати важливість метеорології і метеорологічної служби для забезпечення добробуту населення. Кожного року вибирається нове гасло цього дня, яке покликане допомогти людям зрозуміти значення метеорологічної служби.

В цей же день проводится Всесвітня акція «Година Землі». Вона була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. В наступні роки акцію підхопили ще в 87 країнах, серед яких і Україна в 2009 р. Основна ідея цієї акції – нагадати урядам своїх країн, бізнес-структурам та просто людям, що людство знаходиться перед викликами, пов’язаними з глобальним потеплінням.

Підготував: Віктор Попельнюх.

Переглядів: 547 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 alinamelnikova331  
Година Землі – це особливий день, коли щорічна подія, започаткована організацією WWF (World Wide Fund for Nature – Всесвітнім фондом природи) закликає людей та комерційні установи вимкнути "необов'язкове" світло та електричні пристрої на одну годину по всьому світі.

Акція щорічно відбувається в останню або передостанню суботу березня в однаковий час та звертається до всіх людей, щоб привернути увагу до екологічних проблеми нашої планети.

4 natalialiakhman0855  
Метеорологія є дуже важливою наукою і люди,які займаються нею роблять великий вклад в пізнанні нашої Землі та всіх процесів,що на ній відбуваються.
Проблема глобального потепління в наш час є однією з найнебезпечніших.Людина своєю діяльністю "підігріла" атмосферу і катастрофічні наслідки вже близько.Тому дуже важливо влаштовувати такі акції як "Година Землі",щоб нагадати людям,що потрібно пам'ятати про те,що від їхньої діяльності залежить їх життя.

3 zheka1233421  
Всесвітній день метеорології   - це знак поваги і вдячності людям, які обрали цікаву, але в той же час дуже складну професію. Святкування Всесвітнього метеорологічного дня покликане сприяти підвищенню авторитету Росгідромету і визнанням важливої ролі праці російських гідрометеорологів.

2 mrs_siryachenko  
Година Землі -наймасовіша акція в історії людства. Більше 2 млрд. жителів планети берутьу ній участь і на годину відключать світло та інші електроприлади.В Україні її підтримує Міністерство екології та природніх ресурсів України та Державне агенство з енергоефективності та енергозбереження України.  Організатори закликають вимкнути світло на одну годину як символ дбайливого ставлення до природи, а також разом стимулювати інтерес до проблеми зміни клімату. Я вважаю, що це гарна акція щодо збереження енергоресурсів.

1 aulko99  
Усе на нашій планеті взаємодіє і пов'язане між собою. Метеорологія -наука про земну атмосферу, яка безумовно має вплив на людину, рослину та тварину. Останні десятиліття людство схвильоване проблемою глобального потепління, основною причиною якого є людина і її діяльність. Дана ж наука досліджує, прораховує, моніторить атмосферні процеси та їх вплив. Нехай, Всесвітній день метеорології започатковує нові акції та флешмоби, щоб максимум привернути увагу до важливих проблем!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz