Четвер, 25.04.2024, 16:13Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Червень » 4 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
15:56
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

5 ЧЕРВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

15 грудня 1972 р. Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Приурочення до цієї дати було пов’язано з тим, що в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). У 2000 р. в цей день започатковано програму ООН «Тисячоліття довкілля – приступити до дій».

Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається 5 червня в більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Щорічне відзначення допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до природних ресурсів.

У читачів нашого сайту може виникнути риторичне запитання, а чи не занадто багато відзначається екологічних свят! Звісно, певною мірою з цим погодитись можна, якщо сприймати ці свята як просто черговий привід щось відсвяткувати. Відношення до святкувань та їх способи у європейців та у нас (хоча ми також ніби до них належимо, принаймні прагнемо) ментально сильно відрізняються. У них – це можливість, у нас – привід. Можливість та привід, за своєю суттю сильно відрізняються, адже перше передбачає свідому персональну участь у різноманітних заходах та акціях, що вони успішно роблять, а друге – часто відповідає саме собі. Слід розуміти, що започаткування чи відзначення свят екологічного спрямування важливе не лише з позиції щось практично зробити в плані охорони довкілля, але й лишній раз нагадати можновладцям та пересічним громадянам про вразливість навколишнього природного середовища та ризики з цим пов’язані.

Підготував: Віктор Попельнюх

Переглядів: 532 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 7
7 potapovaasya1810  
Цей захід дає можливість кожному з нас прийняти на себе відповідальність за турботу про нашу планету. Всесвітній день охорони довкілля є одним з основних способів привернути увагу світу до проблем довкілля. Пам'ятаю, що в нашій школі в літньому таборі вчителі проводили конкурси малюнків на асфальті, ігри, розваги, присвячені цьому дню. На мою думку, це дуже добрий звичай, який допомагає дітям висловили своє ставлення до охорони навколишнього середовища, свою любов до природи та бажання берегти планету.

6 prihodkoanna304  
На мою думку люди повинні кожен день дбати та охороняти нашу природу, а не тільки в святковий час!
Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів

4 luzovicsnizana  
Не саме головне яке свято,головне як його святкують.Про те що 5 червня відзначають ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ,я впевнена,знає декілька людейі.Хотілося щоб в нашій країні був більше організований телевізійний простір,щоб замість програми,в якій насилля чи пропаганда чогось,зробили би корисну передачу з повчальним та корисним змістом.Тоді б може знали більше.

3 lili_zaporozhets  
Всесвітній день навколишнього середовища є одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, щоб люди розуміли, що потрібно берегти природу.Також в цей день кожен з нас повинен знайти свій шлях покращення навколишнього середовища , прибрати сміття за собою , а дехто зовсім не залишить слідів свого перебування на природі.

2 samsonenkoviktorija12  
Постійне проведення подібних свят мимоволі змушує звернути нашу увагу на проблеми природи. І це є досить добре, адже проблем багато і їх потрібно вирішувати. Звичайно ми не зможемо позбутися їх повністю, але можемо зробити так, щоб їх не ставало більше.

1 domitor96  
Це дуже гарни ідея тому що святкування цього дня розраховане на те, щоб привнести людський фактор у питання охорони навколишнього середовища, дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку, сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади; а також роз'яснити корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було більше безпечне й благополучне майбутнє. І це свято може виховати дитей до дбайливого ставлення до природи і покращити екологію.

5 marinakozlovets  
Всесвітній день охорони навколишнього середовища в Україні - "народна подія", що супроводжується різноманітними мальовничими видовищами: конкурсами плакатів в школах, університетах, висадкою насаджень, організацією прибирання територій, суботниками. Це насамперед як один з методів виховання в учнів певних рис характеру.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz