П`ятниця, 29.03.2024, 06:37Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Березень » 22 » ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР
08:37
ЕКОЛОГІЧНИЙ КАЛЕНДАР

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ

Відзначення Всесвітнього дня води бере початок від конференції з довкілля та розвитку, яка відбулася у 1992 р. в Ріо-де-Жанейро. Серед інших питань форуму, особливий акцент був зроблений на швидкому зменшенні запасів питної води на планеті. На підставі резолюції конференції Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року). Метою цього Дня є підвищення рівня обізнаності громадян про значення і важливість води для людства, а також сприяти раціональному використанню водних ресурсів та підвищити рівеньекологічної свідомості щодо їх збереження.

У червні 1999 р. у Лондоні на ІІІ Міжнародній конференції міністри екології і охорони здоров’я 35 європейських країн, у тому числі й України, підписали Протокол з проблем води і здоров’я, зобов’язавшись оберігати своїх громадян від захворювань, пов’язаних із забрудненням води, захищати водні ресурси, створювати системи усунення небезпечних ситуацій.

За двадцятирічний період питання щодо збереження запасів питної води не тільки не стабілізувалось, а, навпаки, значно поглибилось. Адже ми маємо справу не з локальними проблемами, а з такими, що носять глобальний характер, причинами яких, в першу чергу, є зміни клімату на нашій планеті, викликані людською діяльністю. Промисловість постійно «підігріває» атмосферу, викидаючи в неї речовини, що спричиняють так званий парниковий ефект, у результаті якого й відбувається підвищення її температури. Як наслідок – масове танення льодовиків які саме й акумулюють основний запас (до 80 %) прісної води на нашій планеті.

Автор: Віктор Попельнюх

Переглядів: 460 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 201 2 »
20 ilonawlokh01  
Уже понад двадцять років 22 березня кожного року відзначається всесвітній день води. Я вважаю, що основний напрямок цього свята є нагадати людям про те, що вода на землі є не нескінченним ресурсом, а важливість цього продукту є одна з найвищих на землі. При відсутності води на землі, напевно і життя б не з’явилася. Щороку цього свята спрямований на якусь конкретну тему, наприклад 2015 рік полягав в очищенні водойм від забруднень стічних вод.Однією з робіт організації із захисту чистоти водних ресурсів є надсилання листів в день води, всім президентам для певних дій щодо захисту чистоти місцевих водних джерел. Щороку під час проведення свята дана організація збирається на нараді і обговорюють глобальні проблеми, що накопичилися за весь рік, і не тільки обговорюють їх, а й приймають подальші конкретні дії для усунення даної проблеми.Я вважаю, що це свято з кожним роком залучає все більше людей, і змушує замислюватися про важливість води. Кожен прийнявши навіть найменші заходів щодо зупинки забруднення прісних вод зможе убезпечити і зупинити забруднення. Я за чисту воду.

19 anastasiasotnyk  
Вода-це те ,без чого людина не зможе прожити і дня ,наприклад я ,я пью в день дуже багато води ,дуже важливо підтримувати водний баланс ,для нормального функціонування всіх систем органів
Але ,нажаль ,підприємства розташовані поруч з водоймами ,викидають свої залишки прямо в річку,сі озера
Через це гинуть різні види риб ,через це люди ,не можуть використовувати воду для своєї життєдіяльності ,прикладів багато
Неодноразово дивлячись передачі про Африку ,викликає гусячу шкіру ,то насправді ,дуже погана ситуація ..
Водойма ,в яка слугує і туалетом і душем ,і ресурсом для приготування їжі
В такі моменти замислюєшся ,чі справді в Україні все так погано ?

18 zari999777555  
Без води йти нікуди, жити ніяк... Просто неможливо існувати без цієї унікальної сполуки. Без води загине не лише людина й тварини, без неї не тільки повсихають дерева та повішають вуха трави, без неї взагалі не існувало б нічого крім кам'яних скель, піщаних пустель, крейдових заметів, мармурових глиб та пещер із сталактитами й сталагмітами.Ні навіть цього, мабуть, не було б. Адже для того, щоб утворився сталагнат необхідна волога, тобто вона, та сама незамінна, кришталева вода, котру подарувала нам щедра матінка-природа. Це було зроблено для того, щоб все навкруги квітувало, раділо, жило й веселилося.
Ми повинні просякнутися любов'ю до природи, до всього живого—і тоді кожен з нас зможе допомогти у вирішенні проблеми водозабезпечення.Якщо кожен не буде байдужим і внесе свою лепту у процес охорони й відновлення водних ресурсів, особливо це стосується забезпечених людей, які займаються чи можуть займатися підприємницькою діяльністю,—крок за кроком, день за днем і все, неодмінно, почне змінюватися на краще. Водний масив планети—це таке надбання, коштовність якого не можна порівняти із мільярдами доларів. Тож будьмо патріотами не лише своєї країни, а й усього людства! Збережемо разом неперевершену планету — цю безцінну домівку — для наших нащадків!

17 olyakhomenko2000  
Досить цікава стаття. Особисто я не знала, що саме цього числа відзначається такий день. На мою думку вода це самий основний ресурс на планеті і досить багато питань зв'язано саме з нею. Навіть уявити не можу, що з нами станеться, якщо не стане цього життєво необхідного ресурсу. Потрібно більше цінувати те, що в нас є.

16 irinadasenko678  
Загальновідомим фактом є те, що без води не може існувати жоден живий організм. Прикро визнавати те, що людина дійсно своєю діяльністю знищує такі дорогоцінні ресурси, забруднюючи і виснажуючи їх. Найгірше те, що ситуація з кожним днем погіршується і не зазнає покращення. Тому потрібно вчитися раціонально використовувати водні ресурси і дбати про їхню чистоту.

15 okseniukbohdan  
Питаня щодо чистоти води і її запасів є надзвичайно актуальним у наш  час. Більшість водойомів Полтавщини є забрудненими побутовими та хімічними відходами і вода у них є не придатною для вживання. Ця проблема може бути вирішена шляхом створення очистних станцій, штучних водойомів господарського та технічного значення і відповідно вдосконалення системи охорони природніх водойм а також служб, які мають слідкувати за цим перевіряти вміст токсичних речовин у воді.

14 tatjanaisackova  
Вважаю цей день дуже важливим, адже вода є основним джерелом життя на Землі, як усім відомо, а в даний час проблема чистої води стоїть ледь на на першому місці серед екологічних проблем людства

13 olja88113  
Вірно підмічено ,щодо кількості і якості питної води в наш час. Це питання доволі гостро стоїть в будь якому обговоренні. З кожним роком водні запаси зменшуються і якщо ми не будемо берегти водні запаси, дуже скоро відчуємо не достачу води. Такі акції потрібні для того щоб кожне покоління задумувалось про цінність води і оберігали її.

12 vladagusar1103  
Протягом останніх років потреба у воді зросла в 10 разів. У багатьох країнах виникли проблеми з постачанням води у великі міста. Велика кількість води йде на потреби промислових об’єктів. Найбільшим споживачем води є сільське господарство. Досить зазначити, що для вирощування 1 кг зерна жита потрібно 750 літрів води. Гектар посіву кукурудзи за вегетаційний період "випиває" її 3 млн літрів, а 1 га рисового посіву – 12-30 млн літрів. Сільське господарство забирає близько 80% води. На індустріальне виробництво йде приблизно — 20% води, на домашні потреби лише 10%. Людське суспільство задумується про те, як можна поліпшити ситуацію та попередити в майбутньому конфлікти, пов’язані з водними ресурсами. Дослідники пропонують не обмежуватися лише будівництвом очисних споруд та зрошувальних каналів. Вчені наполягають на збільшення площі лісів, покращенні якості ґрунту та використанні дощової води. Такі методи дозволяють на 20% підвищити продуктивність сільського господарства, тим самим зменшивши затрати води.

11 zheka1233421  
22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Мало хто замислюється про те що кожен продукт, який ми купуємо, від футболки, шматка хліба до електроприладів вимагає воду для виробництва. А вода в свою чергу вичерпний ресурс. Ми ніколи не матимемо її більше, ніж маємо сьогодні. Можливо, вперше за всю історію людства світовий попит перевищить наявний резерв, тому так важливо виховувати культуру бережливого ставлення до води. Тож давайте разом збережемо нашу планету блакитною – з усіма її океанами, морями, річками, озерами та джерелами. Лише таким чином ми забезпечимо чисте, здорове, квітуче і натхненне майбутнє, бо де є чиста вода, там є життя.

1-10 11-20
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz