П`ятниця, 19.04.2024, 15:24Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Березень » 26 » ЕКОЛОГО-ОСВІТНІ ЗАХОДИ ПРИСВЯЧЕНІ ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ВОДИ
15:21
ЕКОЛОГО-ОСВІТНІ ЗАХОДИ ПРИСВЯЧЕНІ ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ВОДИ

Навіщо нам вода? Людина може прожити без їжі кілька тижнів , але без води вона витримує три – чотири дні. У це важко повірити, але наше тіло на дві третини складається з води. Ці та інші питання обговорювали учні опорного закладу «Оржицька ЗОШ І-ІІІ ст. ім. І.Я.Франка» на виховному заході на тему: «Вода – це основа життя».

Була проведена бесіда серед учнів 7-х – 9-х класів на тему: «Збережемо воду для майбутніх поколінь»; для учнів 5-го класу проведена вікторина: «Що я знаю про річки нашого краю». В ході вікторини були представлені фотоматеріали водних ресурсів Нижньосульського НПП.

На завершення заходу діти намалювали малюнки та написали власні вірші про важливість води у житті кожного з нас.

 

 

Фахівець екологічної освіти

НПП «Нижньосульський»

Федорова Л.Г.

Переглядів: 513 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 9
9 dariyanechay  
Водне середовище – це дивовижний світ, який чарує нас своєю свіжістю і чистотою. Він близький людству з моменту його зародження, і його значення просто неможливо переоцінити, адже вода – це, в принципі, і є життя, оскільки все живе харчується її цілющою чарівною силою.

8 bezkorovajnaoksana6  
Життя на Землі не могло б існувати без води, тому її потрібно використовувати розумно й обережно. Ми часом думаємо, що запаси води невичерпні, адже її так багато в океанах, річках, озерах, струмках... Але більшість води на планеті - 97% - це солона вода океанів і морів. Свіжа вода становить лише близько 3% загального об'єму води на Землі, і вона переважно зберігається на полюсах і льодовиках. На Землі ніколи не буде більше води, ніж є зараз. Одна й та сама рідина використовується знову й знову. Лише подумайте - нині ми використовуємо ту ж самісіньку воду, яка застала часи динозаврів мільйони років тому.

7 alinamelnikova331  
Вода відіграє важливу роль у житті рослин, тварин і самої людини. Без неї не можливе існування живих організмів. Кожна доросла людина щодня споживає з їжею майже 2 л води. Здоров’я, існування людини й усього живого на Землі залежить від чистоти води. На нашій планеті є великі природні запаси води, однак несолоної (питної) води на нашій планеті в тисячі раз менше, ніж солоної. Нестача питної води відчутна вже тепер, і їй загрожує забруднення. Людина та її господарська діяльність є головним джерелом забруднення води. Тому ухвалено закони про охорону вод, за цим стежить держава. Зберігати воду чистою – означає зберігати здоров’я, життя та красу довкілля.

6 moroz1996yulia  
Щодо стану справ в Україні, то за запасами місцевих водних ресурсів (1 тис. кубічних метрів на людину) вона, хоча і входить до десятка країн, де є найчистіша питна вода, водночас є однією з найменш забезпечених питною водою країн в Європі. Тому для нашої держави проблема води — одна з найактуальніших.

5 rozenmarm  
Вода - найцінніший природний ресурс. Вона відіграє виняткову рольу процесах обміну ресовин, що становлять основу життя. Величезне значення вода має в промисловому та сільськогосподарському виробництві. Для побутових потреб людини, для всіх рослин та тварин вода необхідна першочергово. Для багатьох живих істот вода є середовищем існування. Тому, в наш час, коли вода забруднюється надто швидко, питання збереження дуже актуальне. Кожна людина, перед тим, як нанести шкоду повинна подумати, що ця шкода зробить погано в подальшому і їй.

4 samsonenkoviktorija12  
Солона і прісна, холодна і гаряча, «Жива» і «Мертва» , газована чи солодка. Водою користуємося кожного дня, в значимості переконувати не потрібно нікого з нас. Знаємо, але не дбаємо. Не закручений кран, забруднена річка, ставок, який виконує роль сміттєзвалища, навіть море про яке ми мріємо цілий рік набуває все неприємнішого запаху, смаку та кольору. Як так можна! –гніваємося ми, і знову не закручуємо кран, залишаємо сміття біля річки.

3 zheka1233421  
Нам усім потрібна вода, саме без неї не можливе життя на Землі. Цінувати кожну краплину прозорої чистої води, зберегти нашу планету блакитною – ось завдання кожної людини!

2 natalialiakhman0855  
Дуже добре,що проводять такі пізнавальні заходи."Вода - основа життя"- не можу не погодитися з цим.Як уже написала Анастасія,вона відіграє масу важливих функцій у нашому житті.
Поганим є те,що не всі це розуміють.
З кожним поколінням запаси чистої води зменшуються.Нераціональне використання,поступове забруднення відходами - усе це призводить до глобальних проблем.Діти повинні знати про все це та розуміти,що від їхніх дій залежить їхнє нормальне існування на цій планеті.

1 aulko99  
Вода є найважливішою речовиною нашої планети. Без неї немає нічого! Вона виступає необхідним показником життя всіх організмів на Землі. Добре, що навчальні заходи розуміють як нам потрібна вода, і проводять такі заходи та заохочують у них класи різних вікових груп.Першочергова роль водив житті всіх живих істот, і в тому числі людини, пов'язана з тим, що вона є універсальним розчинником величезної кількості хімічних речовин. Це було б чудово, якби діти починали розуміти, що воду потрібно берегти тане забруднювати її, адже вона дуже для нас важлива та цінна.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz