Четвер, 28.03.2024, 20:20Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Квітень » 11 » ФАХІВЦІ НИЖНЬОСУЛЬСЬКОГО НПП ПРОВЕЛИ ЕКОЛОГО-ОСВІТНЮ БЕСІДУ В МІСЦЕВІЙ ШКОЛІ
09:05
ФАХІВЦІ НИЖНЬОСУЛЬСЬКОГО НПП ПРОВЕЛИ ЕКОЛОГО-ОСВІТНЮ БЕСІДУ В МІСЦЕВІЙ ШКОЛІ

З нагоди відзначення екологічного свята Дня орлана-білохвоста фахівці відділу екологічної освіти Національного природного парку «Нижньосульський» організували та провели еколого-освітню бесіду «Орлан-білохвіст – окраса і гордість Національного природного парку «Нижньосульський» для учнів Мусіївської (Хорольського району) та Худоліївської ЗОШ I-III ступеня (Семенівського району) Полтавської області.

Основна мета якої – залучення учнівської молоді до вивчення, бережливого ставлення та охорони орлана-білохвоста, який занесений до Червоної книги України із природоохоронним статусом виду «Рідкісний».

Під час заняття учні школи мали змогу дізнатися про історію започаткування Дня орлана-білохвоста, ознайомилися з природоохоронним статусом виду, станом вивченості та численністю гніздування на території Парку, заходами збереження популяції орлана-білохвоста та підгодівлею у зимовий період.

Начальник відділу екологічної освіти

НПП «Нижньосульський»

Козачкова О.А.

Переглядів: 513 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 sandro19021999g  
Добре що такі бесіди проводяться, для дітей це цікава інформація, та й потрібно привчати їх цінувати і любити природу, та захищати її представників. Я вважаю що потрібно проводити більше таких бесід про рідкісних та і звичайних тварин, і робити екскурсії для дітей на природу, щоб вони самі могли спостерігати, допомагати птахам, дітей головне зацікавити та донести до них що це, дійсно важливо.

3 natalialiakhman0855  
З кожним роком різноманітність як тваринного так і рослинного світу зменшується,а вина всьому необізнаність чи бажання наживи та розваг.Червона книга України забороняє вбивство цих птахів,тому про це повинні знати всі,як дорослі,так і діти,щоб в майбутньому не наробити помилок.Тому еколого-освітня бесіда зі школярами є необхідною і дуже корисною.

2 aulko99  
Це добре, що такі заходи проводять дітям. Адже, це розщиряє їхній світогляд, надходить більше цікавої інформації та прививає гарні навики щодо охорони та збереження цього виду. 
 Нині його вбивають із різних причин: за те, що він красивий; за те, що їсть рибу та водоплавних птахів. А ще тому, що він великий, і слугує легкою мішенню. Люди творять розправу над величним птахом, не задумуючись про незаконність своїх дій, та про шкоду, яку завдають природі. Адже орлани-білохвости - рідкісні птахи, занесені до Червоної книги України. Тому, на мою думку, потрібно розповідати це не тільки учням шкіл, а й доносити цю інформацію глибше у навколишній світ.

1 potapovaasya1810  
Шкода, що такі заходи проводяться лише тоді, коли  птах уже знаходиться на межі зникнення, а не для того, щоб попередити цю ситуацію та в майбутньому уникнути її. Потрібно звернути увагу на те, що орлан-білохвіст не є єдиним представником ряду Соколоподібних, що набули природоохоронного значення. Антропогенна діяльність негативно вплинула на цих птахів і у більшості випадків призвела до скорочення їх чисельності та ареалів, але незважаючи на те, що багато видів цього ряду опинилися в Червоній книзі, помітні успіхи у відновленні їх популяцій не відбулося. Тому, на мою думку, таких заходів у сучасному світі має бути більше і не лише в школі, але й мати більш масові форми проведення, щоб збільшити пропаганду знань про захист не лише птахів, що занесені в Червону книгу, але й про рідкісних тварин в цілому.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz