Субота, 20.04.2024, 15:26Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Вересень » 10 » ФАХІВЦІ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» НАВЧАЛИ ШКОЛЯРІВ БЕРЕГТИ ПРИРОДУ ВІД ВОГНЮ
12:48
ФАХІВЦІ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» НАВЧАЛИ ШКОЛЯРІВ БЕРЕГТИ ПРИРОДУ ВІД ВОГНЮ

Впродовж минулого тижня екоосвітяни НПП «Нижньосульський» (Полтавська обл.) провели бесіди з учнями Пузирівської, Худоліївської ЗОШ та Семенівської НВК №1, №2. Всі дні були присвячені темі – «Бережіть природу від вогню!».

Фахівці Парку пояснювали учням, що випалювання сухої трави приносить велику шкоду безлічі тварин та рослин, шкодить здоров’я людей. Розповіли про лісові пожежі, їх види та наголосили на правилах поведінки.

Бесіди відбулися змістовними, діти збагатилися новими знаннями та отримали від працівників Парку інформаційні листівки – «Пожежа – лихо для природи!».

Переглядів: 869 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 181 2 »
18 dariksss98  
Це добре, що люди проводять таку просвітницьку роботу  для того, щоб зберегти природу від такого лиха як пожежа.Кожного року непоправної шкоди лісам завдають лісові пожежі, внаслідок яких відбувається зміна порід рослинного покрову, сприяння водній та вітровій ерозії.Лісові пожежі володіють серйозними уражаючими факторами, основними з яких являються: висока температура, задимлення великих районів, ураження окисом вуглецю людей і тварин. Особливо небезпечні пожежі в суху жарку пору.

17 elisabet  

Пожежі наносять шкоду не лише навколишньому середовищу, але й людям – вогонь може поширитися та з відкритої території перекинутись на житлові будинки.Недотримання правил пожежної безпеки, а саме: спалювання сміття, необережне поводження з вогнем, непогашений сірник може стати причиною масштабних пожеж. Саме тому потрібно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу, звертаючи основну увагу на дотримання правил пожежної безпеки в лісових масивах та лісопарках.


16 galenko2018  
Це дуже добре, що дітей навчають правилам поводження в лісі та як протидіяти пожежі. Але інформація, яка надається дітям не завжди дотримується дорослими. На жаль, незважаючи на роз’яснювальну роботу серед населення, на початку пожежонебезпечного періоду, у квітні – червні, виникає найбільша кількість лісових пожеж. Основною причиною їх виникнення є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах під час відпочинку та випалювання сухої трав’яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг. Сильні весняні вітри роздмухують вогонь і розповсюджують його у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Тому, треба не лише дотримуватися правил, а й збільшувати перевірку лісосмуг на даний період.

15 1995proskurnia  
Я вважаю що потрібно проводити такі заходи як мінімум два рази на рік,коли розпочинається пожежниц сезон і закінчуеться. Тому що сучасні діти які виросли на гаджетах поняття не мають наскільки важливий ліс на нашій планеті. Люди і так знищили первозданні ліси які мали необятні стовбури,і крони дерев з кілометр,нехай тепер хоч збережуть те що насадили.

14 allakaniwez123  
Бережливе ставлення до природи,  досить актуальна тема сьогодення. Під час пожеж знишено не один гектар лісів, полів, лук та інших природніх угруповань. Тому починаючи з самого раннього віку діти повинні бути обізнані з правила поведінки в природі.

13 potapovaasya1810  
Важлива тема на сьогоднішній день, адже справді зараз є дуже багато причин пожежі, але на 80 % випадків цією причиною є неуважність людини, тому наголосити на цьому не завадить. Діти дуже вразливі, тому зараз такі дійства можуть залишити в них певні зміни. Завдяки таким заходам збільшується шанс, що малеча буде берегти лісові насадження, а їх відпочинок буде радісним та безпечним.

12 natali-matvienko-98  
Ми повинні відповідально ставитися до природи і не припускатись помилок, коли відпочиваємо у лісі, збираємо гриби, ягоди тощо.
Пожежі знищують гектари лісових насаджень, дерева і чагарники, заготовлену деревину. Через це знижуються захисні, водоохоронні та інші корисні властивості лісу, знищується фауна. Ліс практично беззахисний перед вогнем і може зникнути всього за кілька годин. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. На їх гасіння витрачають багато сил та засобів.
Більшість загорянь у лісах і насадженнях спричинюють люди.

11 viktoriyadzerkaliy  
Дуже важливо розуміти що вогонь приносить неабияку шкоду лісам та їхнім жителям ще з самого малечку, як добре що є такі профілактичні бесіди. Буквально недавно натикалась на пост у фейсбуці стосовно спалення сухої трави у полі. Особливо жахливо було усвідомлювати що постраждати можуть невинні тваринки, що живуть у тих же лісах. Шкода що люди так необачно ставляться до природи..Прикро, дуже прикро. .

10 karinapestremenko  
Такі бесіди дуже актуальні серед школярів, саме з дитинства потрібно привчати берегти природу.
Я також вважаю що такі лекції потрібно проводити і серед дорослих. Багато хто нехтує правилами поведінки в лісі, і створює загрозу для природи..Особливу увагу потрібно приділяти темі поведінки під час пожежі, щоб люди знали як поводитисч в такій ситуації.

9 yliaivko98  
Профілактичні бесіди дійсно необхідні для запобігання виникнення лісових пожеж,як правильно поводитися з вогнем тощо.І проводитись вони повинні не лише з дітьми але й з дорослими

1-10 11-18
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz