П`ятниця, 19.04.2024, 21:26Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Лютий » 14 » ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЩОДО РОЗТАШУВАННЯ ВОДОРЕГУЛЮЮЧОЇ СПОРУДИ – ШЛЮЗА-РЕГУЛЯТОРА НА РІЧЦІ СУЛА
13:14
ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЩОДО РОЗТАШУВАННЯ ВОДОРЕГУЛЮЮЧОЇ СПОРУДИ – ШЛЮЗА-РЕГУЛЯТОРА НА РІЧЦІ СУЛА

13 лютого 2018 року у великій залі Семенівської районної державної адміністрації відбулись громадські слухання «Детального плану території розташування водорегулюючої споруди – шлюза-регулятора на р. Сула в районі сіл Тарасівка Оржицького району та Старий Калкаїв Семенівського району Полтавської області».

На слуханнях було презентовано проект Детального плану території, який розроблений ДП «Державний проектний інститут містобудування «Міськбудпроект», на підставі розпоряджень голови Оржицької районної державної адміністрації від 24.11.2017 року №340 «Про розроблення детального плану території» та голови Семенівської районної державної адміністрації від 08.12.2017 року №482 «Про розроблення детального плану території для розміщення водорегулюючої споруди – шлюза-регулятора на р. Сула в районі с. Старий Калкаїв Горошинської сільської ради Семенівського району Полтавської області».

Обговорення відбувалось в діловій конструктивній, змістовній атмосфері. В громадських слуханнях приймали участь органи місцевого самоврядування як Оржицького так і Семенівського районів, представники зацікавлених організацій, в тому числі і Нижньосульського національного природного парку, громадскість.

Всі пропозиції та зауваження було внесено до протоколу засідання.

Молодший науковий співробітник

відділу науки НПП «Нижньосульський» О.І. Кропивка

 

 

Переглядів: 587 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 karinagrischenko1999  
На мою думку будівництво шлюзу-регулятору на р. Сула позитивно вплине на екологічні проблеми цього регіону А саме: забезпечення підняття рівня води, цим самим створяться сприятливі умови для розвитку водноболотної флори і фауни, здійсниться обводнення території і можливо припиниться загорання торфовищ.

3 polebkakhomenko1  
Шлюз-регулятор на р. Сула не повинен принести сильної шкоди річці. Адже він буде регулювати потік води, рівень води в річці, рівень витрат води, та масу інших функцій. А якщо ж і так, то будемо надіятись на швидку реакцію громадськості на такий факт.

2 aulko99  
Звісно, втручання у екосистему матиме свої наслідки, але напевно на те є свої причини, переслідуються певні цілі. Місця будування таких споруд обираються не випадково і проводяться відповідними компетентними службами. У роботі розкритий один із етапів правового механізму врегулювання питань екологічного права. Це лише початок роботи, тобто громадські слухання. Проведеться ще масса обговорень, в яких не останню роль зіграють представники Нижньосульського національного парку, екологічні експертизи та громадскість. Якщо дана споруда принесе користь громаді та навколишньому середовищу, то це тільки плюс, а якщо переслідуються комерційні цілі та лобіюються чиїсь інтереси, то ганьба керівникам відповідних адміністрацій!

1 samsonenkoviktorija12  
Будь-яке втручання в природу як правило призводить до зміни в екосистемі. Так і розташування водорегулюючої споруди – шлюза-регулятора на р. Сула неодмінно призведе до поділу річки: до і після. До: збільшення глибини, розширення русла , а отже і затоплення прилеглих ділянок, як правило луків; частина кущів та дерев зануриться під воду, а отже у них немає шансів на виживання. Після: утворення намулів, заростання улюблених місць відпочинку. Цікаво б дізнатися про мету та необхідність створення таких споруд.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz