Четвер, 18.04.2024, 11:03Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Вересень » 10 » КОМПЛЕКСНА ЕКСПЕДИЦІЯ НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
09:11
КОМПЛЕКСНА ЕКСПЕДИЦІЯ НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

Фахівці національного природного парку «Нижньосульський» спільно з Полтавською обласною організацією охорони природи продовжують експедиційні виїзди на територію Парку.

Упродовж кількох днів Смоляр Наталія Олексіївна (керівник Полтавської обласної організації охорони природи, кандидат біологічних наук), Козачкова Оксана (начальник відділу екологічної освіти НПП «Нижньосульський») та Нікітченко Олександр (інспектор служби державної охорони Полтавського науково-дослідного відділення) проводили вивчення біорізноманітності окремих природних територій парку у контексті створення екологічних стежок «Високий горб» та «Горошинська». Було визначено маршрути, оглядові майданчики, надано характеристику рослинного та тваринного світу.

Також, під час експедиції було досліджено флору та фауну екологічної стежки «Онішківська» та заплави річки Сули в околицях сіл Погребняки, Мирони, Лящівка.

За першими результатами вдалося знайти нові місця зростання деяких рідкісних рослин – як включених до Червоної книги України, так і тих, що охороняються в Полтавській області.

Результати знахідок, їх ідентифікація за фото- та відеоматеріалами, наступні дослідження та уточнення зібраних даних будуть незабаром узагальнені та додані до Літопису природи.

 

Переглядів: 681 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 8
8 elisabet  
Дякуючи таким фахівцям, вдається знаходити нові місця зростання Червонокнижних та рідкісних рослин, які охороняються, в нашій області. Вивчається флора і фауна, різноманітні біоценози, закладаються нові екологічні стежки. І все це суттєво підтверджується фотоматеріалами.

7 h1839837  
Брати участь в подібних експедиціях дуже приємно.Добре,що у наших краях, е таке а саме Полтавській області,створені для благоустрою,тварин.

6 galenko2018  
Дуже добре, що у наш час молодь залучають до таких експедицій. Особливо цікаво на мою думку, це для студентів природничих факультетів. Я теж навчаюся на даному факультеті і з радістю б покращила свої знання з природничих дисциплін, досліджуючи флору та фауну екологічної стежки «Онішківська». На мою думку дуже добре, що у Полтавській області залишилися ділянки на яких, ще можна побачити  зростання деяких рідкісних рослин, які знаходяться у Червоній книзі України (ваші еспедиції допомагають наочно побачити те, що можна лише спостерігати в книгах).

5 allakaniwez123  
Досить приємно, що поряд з нами є такі люди яким небайдужа доля природи рідного краю. Які згуртовують навколо себе молодь і передають свою любов нащадкам.

4 anastasiasotnyk  
Після прочитанної статті ,хочеться сказати ,що як все таки добре ,що в наших краях ,а саме Полтавскій області ,створені умови для благоустрою свого життя тваринам та рослинам!

3 obscure99  
Приємно бачити,що на нашій території є подібні парки,як "Нижньосульський",в яких оберігають та відтворюють природу.

2 potapovaasya1810  
Приємно читати, що проводиться вивчення заплави річки Сули, адже її стан потребує глибокого вивчення. Зараз справді погіршується ситуації річкових екосистем, в тому числі й на Полтавщині. Більшість річок забруднені хімічними речовинами, які потрапили у водойми
внаслідок скиду стічних вод, а від цього страждає та погіршується стан флори та фауни. Тому, так потрібно вивчення та прийняття певних практичних заходів, наприклад, самостійне розчищення річок.

1 samsonenkoviktorija12  
Брати участь в подібних експедиціях досить приємно. В дитинстві я мала таку нагоду. Пам'ятаю як раділа кожній знайденій неймовірно гарній квітці. Вчитель говорив, що моя знахідка є особливою, адже ця рослина є рідкісною. Лише недавно я зрозуміла, що ті квіти ростуть майже на всіх луках і не є винятковими, однак тоді, ці слова надавали впевненості і непереборне бажання знайти щось нове та цікаве. Думаю кожна дитина в подібних ситуаціях вважала б себе більш значущою, це розвиває цікавість та любов до природи, бажання зберегти її.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz