П`ятниця, 29.03.2024, 17:05Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Квітень » 10 » «НЕ СМІТИ, СМІТТЯ УБИВАЄ ЖИТТЯ»
11:03
«НЕ СМІТИ, СМІТТЯ УБИВАЄ ЖИТТЯ»

8 квітня 2017  року працівники НПП «Нижньосульський» відділу екологічної освіти провели акцію «Не сміти, сміття убиває життя» у рамках Всеукраїнського екологічного свята День довкілля.

В суботнику взяли участь 25 осіб з дітьми, серед них голова села Боговик Мирослав Тимофійович разом з дружиною та працівниками Чутівської сільської ради, працівники НПП «Нижньосульський», активна молодь села.

Незважаючи на прохолодну погоду, учасники заходу включилися в роботу і вже за декілька годин прибрали від пластикових й скляних пляшок, поліетилену та іншого сміття береги річки Сула. на території  Полтавського науково дослідного відділення (с.Чутівка, Оржицький р-н., Полтавська обл.).

На жаль, протягом проведення заходу не кожен з рибалок, що знаходилися на території долучилися до прибирання сміття та з обуренням кричали: «Ми після себе приберемо, а то не ми накидали, то і прибирати його не будем». У багатьох людей не вистачає усвідомлення, що річка Сула і вся Україна загалом є нашою спільною оселею. Де б і хто не викинув сміття в неналежному місці – це він насмітив у себе вдома у своїй душі.

Загалом акція пройшла успішно і результативно. Учасники планують проводити подібні заходи і в майбутньому. А закінчилося велике прибирання частуванням шурпою.

Начальник відділу екологічної освіти

Козачкова О.А.

Переглядів: 934 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 191 2 »
18 Профессор  
Приємно вражений небайдужістю громадян. Прибирати сміття - це чудово. Але куди його дівати потім...? В будь-якому випадку сміття "полетить" на звалище. На Україні їх близько шести тисяч, а за нормами ЄС, повинно бути не більше п*ятиста.
На даний момент в Україні сміттєві полігони займають більш ніж 160 000 га землі. Щорічно вони поповнюються на 15-17 млн тонн побутових відходів, 90 % з яких захороняється в ґрунт. Без належної переробки сміття наша країна опиниться на межі техногенної катастрофи.
Давайте розширювати свій екосвітогляд.

17 ira1910irina  
На мою думку, такі акції потрібно проводити частіше і не тільки на березі річки Сула, а й біля інших річок, озер та ін. Приємно здивувало, що учасники акції не покинули справу через несприятливі погодні умови. Але більшим здивуванням для мене було те, що деяким людям байдуже на сміття біля р. Сула і хто його прибере. Дуже прикро..

16 margosha2408  
Такі заходи потрібні,щоб наше навколишнє середовище було чистим і доглянутим.Добре,що є не байдужі люди,які хочуть зробити кращим наш край,екологічно чистим.

15 yuliasidenko1997  
Такі акції є дуже важливими та корисними! Добре що ще залишились люди, які можуть взяти та просто так, " безвозмездно", прибрати за тими людьми, які вже вкрай втратили совість!!!

14 karinakrutko8  
Добре, що є такі люди, що можуть навести порядок, після таких людей у яких не вистачає сил та розуму прибрати після себе!

13 bodyaokseniuk17011996  
Такі акції слід проводити не тільки в межах природно-заповідних територій. Вважаю, що кожен повинен починати з себе, перш за все з чистоти думок і мислення, зі свого двору, своєї оселі....Любов до природи і до її збереження починається з дитинства, адже "природа - це наш дім, не сміти в нім!"

12 romankoanneta  
Правильно, потрібно дбати про свою "домівку", залучати дітей до подібних заходів і привчати ще змалку бережно ставитися до довкілля

11 tania-shan  
Такі акції є дуже потрібними і корисними, але, як кажуть, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять, тому, людям потрібно змінювати себе і своє відношення до навколишнього середовища!

10 ksenianikolaenco  
Сейчас,если вы замечали, полиция патрулирует улицы. И если бы начали штрафовать тех, кто курит или пьёт в общественных местах(что уже давно запрещено) и оставляет за собой бутылки, стало бы на много чище!

8 karina_S  
Дорогою до Полтави я помічаю, що сміттєзвалища почали утворюватися навіть біля автобусних зупинок, або просто обабіч траси. Я просто вражена недбалістю наших людей, які ,грубо кажучи, смітять у себе під ногами!Напевне скоро потрібно буде вводити за насмічення чималі штрафи, щоб хоч це зупиняло викинути сміття не у відведеному для того місті.

9 vova30146  
Цікаво хто ж буде слідкувати за цими правопорушниками і стягувати за це штрафи? Як завжди, місяць-два і ВСЕ! А потім знову тієї самої!

19 plteddy  
згодна с тобою.

1-10 11-17
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz