П`ятниця, 26.04.2024, 11:03Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Квітень » 26 » НЕРЕСТОВА КАМПАНІЯ В НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
06:57
НЕРЕСТОВА КАМПАНІЯ В НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

З 1 по 24 квітня 2018 року, з метою забезпечення належної охорони природних комплексів та об’єктів, попередження виникнення порушень природоохоронного законодавтва у межах території національного природного парку «Нижньосульський» відділом державної охорони проводилась посилена природоохоронна робота. Проведено 35 рейдових перевірок, з них 27 спільно з працівниками поліції Оржицького ВП, Семенівського ВП, батальйону поліції особливого призначення ГУ НП в Полтавській області та працівників поліції Чорнобаївського ВП ГУ НП в Черкаській області.

Під час перевірок було виявлено та зафіксовано 47 правопорушень природоохоронного законодавства, а саме: складено 43 адмінпротоколи по ст. 91 КупАП (шість з яких містять ознаки кримінального злочину),та 4 акти про вилучення знарядь незаконного добування (заготівлі) природних ресурсів, транспортних (у тому числі плавучих) засобів, зброї та боєприпасів, природних ресурсів або продукції, що з них вироблена, спеціальних документів.

Державі в наслідок порушень природоохоронного законодавства завдано збитки на суму 295050 грн., вилучено 468кг риби, 26 сіток довжиною 1100 м, 6 пауків.

Працівниками служби державної охорони національного природного парку «Нижньосульський», постійно проводиться роз’яснювальна робота з місцевими жителями та відпочиваючими на території Парку, щодо відповідальності за порушення чинного природоохоронного законодавства.

Переглядів: 1001 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 151 2 »
15 logistveronika  
Щоб вибити з під браконьєрства фінансовий фундамент, необхідно багаторазово збільшувати штрафи за торгівлю незаконно виловленою рибою. Якщо не буде збуту - браконьєрство втратить сенс. Не повинно бути, щоб сітки можливо було купити в вільній мережі. Треба з цим наводити лад, та притягувати продавців знарядь вбивства природи до жорсткої відповідальності. З кожним роком факти браконьєрства ростуть. Якщо в 1991 році було затримано 19 000 рибних браконьєрів, то в 2017 році їх кількість зросла вже до 124 000. Без участі суспільства жодна державна структура не в змозі повноцінно навести порядок на вітчизняних водоймах. Браконьєр - це злочинець! І тому боротися з цим потворним явищем потрібно Всім Світом!

14 godlikeorion  
Хтось отримує адреналін від браконьєрства, а хтось - гроші. Однак, природа страждає від цього однаково негативно. Дуже добре, що за цим ведеться контроль, і дані перевірки все ж зменшують тиск браконьєрства.

13 moroz1996yulia  
За порушення Правил рибальства в період нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

12 samsonenkoviktorija12  
Цей період найбільш привабливий для тих хто називає себе майстром рибальства, адже знаючи поведінку риби її легко відшукати і назбирати не одне відро. Так саме назбирати так як риба під час нересту виходить на мілководдя і стає легкою здобиччю, відповідно не залишивши потомства, а отже зменшується шанс в майбуньому спіймати на гачок людім для яких рибалка – справжній відпочинок, і місце залишитись на одинці з природою.В цей час коли пишуться ці рядки від моїх батьків по телефону я дізналася, що вже розпочався сезон тихого полювання, в лісі з’явилися Боровички і мені так захотілося на природу, і щоб цю красу відчували і наступні покоління!

11 luzovicsnizana  
Навіть не знання закону не позбавляє від покарання.
Важливим є збереження кожного виду на Землі,вже й так забагато вимерло через антропогенні фактори.

10 aptyp3331999  
Усі дії людини спрямовані на задоволення власних потреб та бажань. У деяких, ці бажання зводяться до грошей, людина робить усе, щоб заробити якомога більше, не дивлячись на те, що шкодить природі, або іншим людям. Браконьєри - це яскравий приклад таких людей, які не зважаючи на закон, займаються виловом риби, приносячи при цьому негативні наслідки для фауни НПП Нижньосульського та колосальні збитки державі.

9 potapovaasya1810  
З початком нересту щороку  вступає в силу заборона на вилов риби, але браконьєрів не меншає. Вони за допомогою сіток виловлюють всю цю знесилену рибу, тим самим знищуючи їх популяцію задля наживи. Тому сьогодні це стало важливою проблемою, яку ми можемо подолати лише разом. Це зробили дуже просто: дотримуватися правил рибальства у цей період та  повідомляти про факти браконьєрства, а не бути байдужим до цього правопорушення.

8 sandro19021999g  
Дуже добре що працівники парку приймають усі заходи проти браконьєрів. Прикро що люди не розуміють законів, або не хочуть розуміти і думають що їм все так просто зійде з рук. Цифри справді вражають і я впевнений що далеко не всіх вдалося спіймати. На мою думку потрібно робити рожсткіші закони, можливо це допоможе вберегти природу.

7 rozenmarm  
Хочется щоб люди схаменулись і зрозуміли, що не можна  задовольняти тільки власні забаганки, наживатись безмежно та безвідповідально. Люди повинні розуміти, що не можна в необмеженій кількості та особливо незаконно захоплювати дари природи. Мене дивує, що ніякі штроафи та позор їх не зупиняють. Державним охоронним відділам потрібна неабияка наснага і самовідданість щоб виявляти подібні випадки вчасно.

6 karinagrischenko1999  
Добре, що проводяться такі перевірки та є небайдужі люди. Потрібно проводити їх регулярно, але всі розуміють, що на їх проведенняна  потрібні чималі кошти.  Маштаби браконьєрства просто вражають. І це є серйозною проблемою.

1-10 11-15
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz