Четвер, 28.03.2024, 11:20Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Травень » 23 » ПІДСУМКИ НЕРЕСТОВОЇ КАМПАНІЇ В НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
08:26
ПІДСУМКИ НЕРЕСТОВОЇ КАМПАНІЇ В НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

З 1 квітня по 20 травня 2018 року на водоймах Нижньосульського національного природного парку тривала весняно-літня заборона на вилов водних живих біоресурсів. Для належного проведення нерестово-заборонено періоду в межах Парку, було залучено представників Державної екологічної інспекції України в Полтавській області, працівників поліції: Оржицького ВП, Семенівського ВП, батальйону поліції особливого призначення ГУ НП в Полтавській області; Чорнобаївського ВП ГУ НП в Черкаській області.

За даний період проведено 137 рейдових перевірок, виявлено та зафіксовано 80 правопорушень природоохоронного законодавства про що складено 67 адмінпротоколів за ст. 91 КупАП, шість з яких містять ознаки кримінального злочину (матеріали направлені в правоохоронні органи) та 23 безгосподарських актів. Вилучено 1795 кг. риби, 117 сіток довжиною 4320 м., 9 пауків, 1 драч. В наслідок незаконних дій, державі завдано збитки на суму 461 137 грн.

З метою попередження порушень у сфері природоохоронного законодавства працівниками служби державної охорони Парку постійно організовувалася масово – роз’яснювальна робота серед населення та відвідувачів території, проведено близько 2500 тисяч бесід.

Переглядів: 748 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 9
9 prihodkoanna304  
Мені стало цікаво, підскажіть чи є спеціально відведені місця в яких можна ловити рибу під час нересту?

8 luzovicsnizana  
Як можна не розуміти,що потім буде більше риби,навіщо все ускладнювати.Далеко не всі рибалки порядні,добре що це контролюється!

7 aulko99  
Період нересту- це час, коли риба відкладає ікру і розмножується. Саме тоді рибоохоронні органи ведуть пильний нагляд за ситуацією на воді. Загалом, про цей закон говорять всі екологи та активісти, але  оцінити їх ефективність досить важко. Тому браконьєри, незважаючи на охоронні ресурси, не припиняють протиправу діяльність і тим самим завдають суттєву шкоду рибному господарству країни.  Нажаль, неефективна боротьба з ними призводить не тільки до збитків у рибному господарству, а фінансових витрат у країні. Я вважаю, що скільки б охоронні ресурси не боролися з такими людьми, нічого в них не вийде, оскіьки потрібно, щоб вони самі зрозуміли, яку шкоду вони наносять природі!!!!

6 potapovaasya1810  
В останні роки дуже часто увага приділяється проблемі браконьєрства, але ситуація залишається  незмінною. Майже кожного дня новини поповняються  заявами громадських діячів та служб охорони,що все буде приведе до ладу, але постійно чогось не вистачає, щоб припинити незаконні вилови водних біоресурсів. На мою думку, дуже важливо в сучасному світі, щоб просто кожен займався своєю справою. Науковці – досліджували, інспектори – охороняли, громадські діячі – покращували загальне становище справ, а свідки цих правопорушень – не були осторонь даної проблеми.

5 samsonenkoviktorija12  
Кожного дня ми чуємо про певні заборони стосовно чогось. Їх наскільки багато, що на них вже не звертають уваги і поширюються вони далеко не на всих. Великим мінусом є той факт, що більшість правопорушників просто відкупляються під своїх злочинів. До цього ж з малечку багато хто привчає і дітей. Потрібно працювати не лише з малечою, але і з дорослими, а точніше з правоохоронними органами-працювати над їх чесністю.

4 natalialiakhman0855  
.

3 allakostyana  
Роз'яснювальну роботу слід проводити також і в школах чи інших закладах освіти. Щоб вже з малих літ привчати дітей любити природу і не завдавати шкоди.

2 nskstchenkovsktorsya  
Добре, що така природоохоронна робота проводиться та жаль, що потрібно доходити до цих суворих методів боротьби. Чому не можна зрозуміти, що не все вимірюється в коштах, що не в них щастя, що істину насолоду ми отримуємо від спілкування з природою, котра процвітає, а не занепада...знаю, що на водоймах меншого значення і маштабів, де таких відданих і самосвідомих людей виявляється менше чи й, просто, їх нема, адже простіше сказати: "моя хата скраю і я нічого не знаю" та продовжувати бездіяти, вилов у період нересту є активним. Лише варто пам'ятати, що коли ми бачимо злочин і мовчимо - ми стаємо співучасниками, хоч і опосередкованими.
Проте я й сама не знаю як би поступила (чи змогла б заперечити), адже браконьєри порушують закон, хіба ж вони послухають людей, котрі не мають спец. повноважень...хоч в середині і йде бурхливий протест проти знущання над природними багатствами нашої планети.

1 karina_taran  
Заборона навилов - на період нересту риб і розмноження інших водних біоресурсів,
має велике значення для, відтворення водних біоресурсів у водоймах .

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz