П`ятниця, 29.03.2024, 07:38Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Червень » 13 » ПОЛЬОВА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
11:08
ПОЛЬОВА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

З 5 по 9 червня 2017 року на території НПП «Нижньосульський» перебували студенти природничого факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка у відповідності до укладеної угоди про співпрацю між установами. Мета перебування – проходження польової практики з зоології згідно навчального плану. Це був перший досвід співпраці в такому форматі, який виявився надзвичайно позитивним. У розпорядженні студентів знаходився облаштований бівуак у околицях с. Худоліївка серед соснового лісу на березі мальовничого озера Судевське. Околиці озера репрезентовані біотопічним та біологічним різноманіттям. Лише птахів було виявлено більше 70 видів, серед яких домінували представники водно-болотного комплексу – чаплі сірі, чепури білі великі та малі, кваки, крячки (чорні та білощокі), водоплавні. Здивувала велика щільність гніздування бугая (одночасно чули голос трьох самців). Особливою подією була зустріч з парою орланів-білохвостів – перлиною національного парку. Сподіваюсь, що цьогорічна практика не залишиться пілотним проектом, а стане щорічною співпрацею.

Підготував: фахівець з екологічної освіти Віктор Попельнюх.

Переглядів: 618 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 10
10 matviychyk96nina  
Шкода, що я не побувала на польовій практиці. Не відчула себе в ролі дослідника. Я дуже полюбляю проводити свій час на свіжому повітрі, мені доводилося неодноразово спостерігати за різними видами птахів. Звичайно я сподіваюся, що буде така можливість, щоб провести час з своєю групою, відпочити і здобути знання.

9 luzovicsnizana  
Цікаво чи попадемо ми в цей парк на практику,так багато з цих статей знаємо про нього,хотілось би побувати там, на власні очі оцінити всю могутність НПП "Нижньосульського".

8 anastasiasotnyk  
Ця практика ...,запам’ятаю її на все життя!
Та купа комарів,залишила відбиток в моєму серці на все життя ,вони всюди де б ти не був ,зранку,вночі,вдень ,ВСЮДИ,ох,як я нервувала ..
Але,це все дрібниці ,5 днів пройшли швидко ,з купою позитивних ємоцій ,така чарівна природа ,неймовірна кількість ,різних птахів
Плаваючи в озері на матраці,особисто бачила лиску ,та водняну курочку,я буда дуже близько ,тихенько споглядала за ними ,дуже сподобалось
Савенко Анастасія

7 herasymenko20155  
Я з посмішкою згадую виїздну практику в с. Худоліївка. Дуже приємно серед багатьох публікацій бачити саме нашу П-24 групу. Особисто мене приємно вразила флора і фауна НПП, а саме різноманіття птахів. Дуже цікаво почувати себе у ролі дослідника,  спостерігаючи за тваринами і вивчаючи їх. Не дивлячись на довготривалі екскурсії на чолі В.В. Попельнюха, наша група відпочила, проходячи по лісових стежках, вдихаючи свіже повітря та насолоджуючись пташиним співом. За ці 5 днів ми добре відпочили, збагатили свої знання та отримали масу задоволення.

6 natali-matvienko-98  
Щодо мого перебування на польовій практиці в Нижньосульському національному парку, хочу сказати, що ця поїздка справила на мене велике враження. Мені сподобалося спостерігати за тим, як птахи поводять себе в природі. Також мені сподобалося спілкування з моїми одногрупниками та викладачем В.В.Попельнюхом. Дуже цікаво було готувати їжу на костру, а саме незабутнє було те, як ми дружно проводили вечори. Дякую за таку поїздку і буду рада ще раз поїхати в таке прекрасне місце.

5 gotra2016  
Це була неперевершена перша практика у моєму житті. Тому я надіюсь, що ми ще не раз побуваємо на такій чудовій практиці й водночас на відпочинку від буденних справ та від цивілізаціїї під керівництвом нашого викладача В. В. Попельнюха. biggrin

4 nataliyamotsar0463  
Побувавши на практиці у Природному національному парку " Нижньосульський", я дізналася багато нового. Поряд з таким чуйним, розумним, ерудованим  наукови керівником, я відкрила для себе природу Полтавщини. Спостерігаючи за птахами, дізналися про їхнє життя. Практика виявилася пізнавальною та чудовою і обовязково знадобиться нам у майбутньому. Дякую своїй групі та викладачу В.В. Попельнюху за чудовий та з користю проведений час.

3 yuliasidenko1997  
Дуже цікава практика була у студентів 2-го курсу, адже так вони дізналиса багато нового, а ще побачили неймовірні краєвиди!

2 vova30146  
Дуже цікаво читати про результати! Студенти-біологи 2-го курсу теж випробували нове місце практики - Азово-Сиваський національний природний парк

1 dimadubinin96  
шкода що в нас на 2-гому курсі, не було такой практики. sad

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz