П`ятниця, 26.04.2024, 03:01Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Квітень » 16 » РАННЬОВЕСНЯНІ КОМАХИ ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
09:10
РАННЬОВЕСНЯНІ КОМАХИ ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

На квітах зараз можна побачити невеликих диких бджіл - осмій. Гніздяться вони у тріщинах стін, у стеблах рогозу та інших готових порожнинах. Зимують дорослі особини у своїх гніздах, тому вилітають рано навесні. Це важливі запилювачі багатьох рослин, особливо плодових, і садівники намагаються принадити їх, створюючи штучні гніздівлі. Тривалість життя осмій невелика, всього близько місяця, але вони встигають за цей час лишити потомство.

На фото осмія Osmia cornuta.

Зоя Берест, ентомолог

Переглядів: 634 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 8
8 godlikeorion  
Ентомологи відмічають, що з кожним роком кількість бджіл скорочується. Особливо це стосується диких видів, куди і входять осмії. Так, в різних країнах є досить популярним робити штучні домівлі, для покращення умов розмноження цих надважливих комах.

 Щоб зназнати укусу осмії треба, щонайменше, сильно стиснути її у лодоні. Миролюбивість пояснюється тим, що вони не захищають свої гнізда, як меденосні.

7 sandro19021999g  
Досить цікава інформація, але я вважаю що все ж таки медоносні бджоли більш важливі та корисніші. Хоча б тому що сім'ї у них більші та вони приносять мед, який корисний для людини.

6 polebkakhomenko1  
Побачивши осмія більшість людей тікає,кричить ,бо бояться що вона вжалить їх! Але це відбувається від їх неосвіченості, адже ця бджола не жалить людей,якщо її не чіпати. Є безліч корисних властивостей осмія, тому добре що люди турбуються про потомство і майбутнє життя бджіл.

5 domitor96  
Це добрий знак, тому що це означає, що нарешті прийшла весна.

4 natalialiakhman0855  
Запилення є одним з найважливіших процесів в житті рослини.Завжди захоплювалася тим,як такі маленькі і майже не помітні створіння можуть здійснювати таку складну роботу.Уже мала змогу спостерігати за ними.Людям потрібно брати з осмій приклад,адже ,не дивлячись на їхнє коротке життя ,вони роблять значний позитивний і дуже важливий вклад у існування нашої планети.

3 aulko99  
Весна довгожданна пора, все оживає, зеленіє та квітне. Після зими кожного дня помічаєш зміни в природі, з'являються птахи, рослинки й комахи. Осмій помітила давно, з'явилися вони практично з першим теплом, особливо примітні вони на кульбабі. В статті говорилося, що садівники намагаються приваблювати комах для більш інтенсивного запилення рослин. Хотілося б дізнатися про їх професійні хитрощі.

2 potapovaasya1810  
Головними запилювачами рослин вважають медоносних бджіл, але не кожна людина знає про чудових комах осмій, що справді мають безліч переваг. Наприклад те, що вони збирають пилок навіть з тих рослин, квіток яких майже не видно, а за ефективністю перевершують бджіл, адже мають,так звану, черевну щітку, що допомагає їм переносити пилок на велику відстань, не втрачаючи його при перельоті. Тому зараз дуже часто на пасіках розводять саме цих трудівників, щоб збільшити кількість запилених плодово-ягідних насаджень.

1 samsonenkoviktorija12  
Осмій - це одна з унікальних комах, на яку довго не звертали увагу, оскільки практично не знали про її надзвичайну працьовитість. Звичайно не можна відкинути значимість і незамінність медоносної бджоли, адже лише вартість отриманої с/г продукції від запилення, перевищує вартість всього валового продукту бджільництва, за деякими підрахунками, майже в 200 разів.Осмії здатні робити при низьких температурах, оскільки зимують в своїх природніх оселях, працюють в дощову погоду, миролюбиві та нежалючі - цих рис іноді так не вистачає медоносним бджолам, під час несприятливих літніх умов.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz