П`ятниця, 29.03.2024, 14:32Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Жовтень » 29 » Рибоїдні птахи НПП «Нижньосульський» восени
14:23
Рибоїдні птахи НПП «Нижньосульський» восени

Осінь - це час збільшення на території нашого парку кількості рибоїдних видів птахів, таких як чаплі, мартини, крячки та баклани. Починається цей процес с після гніздових кочівель цих птахів, який з часом переростає в проліт і завершується відльотом, що спостерігається, як правило, для більшості видів наприкінці жовтня. Під час перельоту птахи-іхтіофаги певний час концентруються на ділянках багатих рибою (переважно молоді карася сріблястого), що дозволяє їм поповнити енергетичні запаси перед черговим етапом прольоту.

В цьому році найбільш помітним на нашій території був проліт мартинів звичайних та чапель великих білих, пік якого прийшовся на останню декаду жовтня. Багатотисячні перед відлітні скупчення цих видів спостерігались поблизу сіл Погребняки, Демянівка, Лящівка та Михайлівка.

В кінці жовтня до відльоту також готуються і баклани великі, значні скупчення яких (до 2-2,5 тис. голів) останніми днями спостерігались в нижній частині НПП.

  • кінець жовтня практично завершився відліт чаплі сірої, квака, норця великого, мартинів жовтоносих та сивих, окремі особини яких ще можна побачити на території парку.

 

Інформацію підготував М.Л. Клестов

Переглядів: 646 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 111 2 »
11 tatjanaisackova  
Нічого-собі яка кількість, не заздрю рибам))

10 kripakmaxx  
Завжди було цікаво спостерігати за тим , як птахи полюють , одні вичікують рибу у засітці , а інші ловлять її в польоті . Мені найбільше сподобалося , як полює на рибу , рибалочка звичайна , дуже гарний птах.

9 cmelevnikolaj16  
Досить цікаве явище,так як я дуже люблю птахів.Хотілось би поспостерігати за цим дивовижним дійством.Думаю,цією осінню я вже не встигну.щож,чекаємо наступної

8 yulia99loziuk  
Настала осінь. Її прихід ми впізнаємо по різнокольоровому листю на деревах, довгим і холодним ночам, з криків птахів, які починають збиратися в зграї, щоб відправитись в теплі краї.

Причиною перельоту птахів вважається брак кормів в зимовий період. Найпершими зникають ластівки і стрижі, вони відлітають непомітно, так як комах стає менше. Кружляють кричачи у дворах, як маленькі літачки, виловлюючи комах. Прокидаєшся на наступний день, а вони вже відлетіли на південь. Без цих птахів небо стає тихим і мовчазним.

7 yankayankaaaaa  
Багато птахів летять зграями, а це дозволяє припустити, що старші, найбільш досвідчені птахи летять першими, вказуючи дорогу молодшим. Таким чином, інформація про напрямок польоту передається з покоління в покоління.

6 matvyikchuknina  
   Осінь така гарна, чарівна та мрійлива пора року. Коли навкруги всі дерева та кущі покриваються золотистими, сонячними та такими теплими відтінками.  Я спостерігала багато разів як птахи, плаваючи на річкі, занурювали свої голови у воду та діставали невеличку рибинку або якісь водорослинки.

5 anastasiasotnyk  
Неодноразово бачила ,спостерігала як птахи поїдають рибу ,в польоті або на березі. Це видовище дуже захоплююче ,з якою швидкістю та легкістю птах хватає здобич!
Птахи таким чином ,забезпечують собі комфортний та довгий політ,їжею ,а точніше рибою ,вони поповнюють енергетичні запаси ,на довгий час.

4 allakaniwez123  
Птахи готуючись до відльоту поповнюють свої енергетичні запаси. Готуючи себе  до довгих тривалих перельотів. В останні дні жовтня можна було побачити відліт гусей, журавлів курликання яких сповіщає про останні осінні теплі дні.

3 sandro19021999g  
Перелітні птахи є невід'ємною частиною осені. Завжди коли пролітають журавлі багато людей піднімають голову і дивляться, як летять цілі зграї. Я також завжди дивлюся і захоплююся цим явищем, спостерігаю в яку сторону вони летять та слухаю їх курликання.

2 aptyp3331999  
Першими наприкінці липня в Африку відлітають серпокрильці (стрижі). На початку серпня мігрують кулики - дрібні прибережні птахи. В останні дні серпня - ластівки та лелеки. Гуси мігрують наприкінці жовтня - на початку листопада. А болотяну сову можна побачити навіть у грудні. Іноді деякі перелітні птахи залишаються зимувати, якщо зима тепла. Приміром, лебеді часто залишаються взимку на водоймах, які не замерзають. Особливо поблизу теплових електростанцій.

1-10 11-11
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz