П`ятниця, 26.04.2024, 01:26Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Жовтень » 5 » СПІЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, ЩО ПОТРЕБУЮТЬ ВИРІШЕННЯ
15:28
СПІЛЬНІ ПРОБЛЕМИ, ЩО ПОТРЕБУЮТЬ ВИРІШЕННЯ

Національні природні парки «Нижньосульський» та «Прип’ять-Стохід» вирізняються серед інших національних природних парків України переважанням в межах їх територій водно-болотних угідь – річок, озер, боліт, заболочених луків тощо. Тому методи та підходи щодо охорони, збереження, відтворення і вивчення біорізноманіття у цих установах близькі, так само як і проблеми розвитку, функціювання та взаємовідносин з місцевим населенням.

У Резолюцію, ухвалену учасниками науково-практичної конференції, присвяченої 10-річчю створення національного природного парку «Прип’ять-Стохід», яка відбулася 16-18 серпня 2017 року у смт Любешів Волинської області, винесенні звернення, які підтримуються і співробітниками НПП «Нижньосульський».

РЕЗОЛЮЦІЯ

наукової конференції, присвяченої 10-річчю створення національного природного парку «Прип’ять-Стохід» (смт Любешів, 16-18 серпня 2017 р.)

Ми, учасники конференції, обговоривши питання функціонування установ природно-заповідного фонду, зокрема національних природних парків та природних заповідників, проблеми ведення й розвитку в них наукових та науково-дослідних робіт, а також перспектив розвитку заповідної справи в Україні, ухвалили:

звернутися до Міністерства екології та природних ресурсів України з приводу врегулювання питання щодо безоплатного обміну інформацією серед міжвідомчих державних організацій та отримання первинних даних, необхідних для їх успішного функціонування. Зокрема, національні природні парки та природні заповідники повинні отримувати безоплатну інформацію від метеостанцій, а державні організації від установ природно-заповідного фонду – дані про наявність рідкісних видів рослин і тварин, необхідні для ведення проектних робіт та аналізу розвитку природно-територіальних комплексів;

звернутися до Міністерства екології та природних ресурсів України з приводу врегулювання питання щодо фінансування наукових та науково-дослідних програм і наукових тем, які передбачені Проектами організації територій установ природно-заповідного фонду;

звернутися до Міністерства екології та природних ресурсів України з приводу внесення змін до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» у частині відновлення проведення спортивного полювання у господарській зоні національних природних парків;

звернутися до Міністерства екології та природних ресурсів України з приводу врегулювання питання щодо своєчасного проведення санітарно-оздоровчих заходів у господарських зонах національних природних парків та інших територіях і об’єктах природно-заповідного фонду. Зокрема вважаємо за доцільне з метою локалізації ділянок всихання лісів формувати навколо них санітарні зони шириною до 10 м із частковим зрідженням деревостану, оперативно приймаючи рішення на науково-технічних радах – протягом місяця з моменту складання акту лісопатологічного обстеження;

висловити подяку адміністрації та співробітникам національного природного парку «Прип’ять-Стохід» за добру організацію наукової конференції та проведення польових екскурсій.

18 серпня 2017 р., смт Любешів Любешівського району Волинської області

Проголосували: «за» – 32, «проти» – 0, «утрималися» – 0.

Укладач: М.Л. Клєстов

Переглядів: 580 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 anastasiasotnyk  
Національним паркам ,потрібне фінансування
Деякі парки ,без фінансів втрачають свої якості ,та існування. Добре ,що працівники парку не втрачають надії,звертаються в різні організацїї та просять допомоги
Це так потрібно ,щоб ми спостерігали красоти флори та фауни нашої країни)

3 luzovicsnizana  
Знаючи на власному досвіді,про те як проходять конференції,рада за їх учасників,бо як тема тобі по душі то кожне слово буде важливим.Дуже добра думка про безоплатний обміну інформацією серед міжвідомчих державних організацій.Так буде все більш ефективно.

2 sokolruslanshik1999  
Підтримання якісного стану парків, корисна інформація про види тварин, рослин та птахів яка отримується за допомогою спеціального обладнання, потребує фінансової допомоги яку на мою думку повинна виділяти держава. Адже підтримання та покращення флори і фауни нашої країни потрібно для світу.

1 karinagrischenko1999  
Це добре, що працівники Національних природних парків спілкуються між собою, обмінюються досвідом, проводять конференції, адже їх об'єднує спільна мета: "Зберегти природу для нащадків.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz