Середа, 08.05.2024, 14:18Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Червень » 23 » ТРЕНІНГОВИЙ СЕМІНАР «ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ОСЕЛИЩНОЇ ДЕРЕКТИВИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ: ОСЕЛЕЩА ТА ФЛОРА»
10:29
ТРЕНІНГОВИЙ СЕМІНАР «ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ОСЕЛИЩНОЇ ДЕРЕКТИВИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ: ОСЕЛЕЩА ТА ФЛОРА»

Ідея збереження біорізноманіття як фундаментальної властивості живого, спричинила необхідність обґрунтування нових підходів до реалізації практичних засад охорони природи, які забезпечили б збереження сталості умов середовища за неминучого нині збільшення антропогенного впливу на природне довкілля й подальшої трансформації ландшафтів.

Оселищна концепція збереження біорізноманіття має на меті, насамперед, вирішення практичних завдань територіальної охорони біорізноманіття, зокрема в регіонах з давньою історією господарського освоєння, де природні екосистеми збереглися лише фрагментарно, на малих ділянках, роз’єднаних великими просторами антропогенних ландшафтів. Вона є свого роду інструментом для визначення територій (точніше, забезпечення комплексного екологічного підходу під час такого визначення), охорона або природоохоронний менеджмент яких є перспективним для збереження біотичної різноманітності.

Основною метою Директиви про оселища є збереження або забезпечення умов для досягнення сприятливого стану збереження видів і природних оселищ. Директива визначає низку критеріїв, необхідних для того, щоб визначити чи природне оселище або вид перебувають у сприятливому стані збереження, чи ні.

Саме з метою збереження рідкісних оселищ всієї України з 14 по 16 червня для науковців, працівників природоохоронної сфери, та небайдужих до природи, на території Деснянського біосферного резервату було проведено тренінг на тему «Імплементація Оселищної Дерективи Європейського Союзу: оселища та флора», який відвідали і працівник відділу науки НПП "Нижньосульський" -  Юлія Лук"яненко.

Своїм досвідом з нами ділились науковці з Словаччини: ключовий експерт проекту ЄС «Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища» -Ян Шефер, та експерт з кртографування оселищ і баз даних інституту прикладної екології DAPHNE (Словаччина)- Ростислав Ласак.

Всі три дні були досить насиченими. Було виконано велику роботу. Прослухано ряд цікавих лекцій, які були згруповані в 4 сесії. Після вивчення матеріалу була польова практика, на якій навчались правильно описувати оселища та картографувати їх, після чого узагальнювали отримані дані та вносили до електронної бази даних та обговорювали їх.

По закінченню була екскурсія по історичній частині м. Новгород-Сіверський, де всі могли з вистоти помилуватись природою Десняньського біосферного резервату.

 

Підготувала: Юлія Лук"яненко

Переглядів: 681 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz