Четвер, 18.04.2024, 06:06Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Червень » 26 » ТВАРИННИЙ СВІТ ЗАПОВІДНОГО УРОЧИЩА СВИНОКАЛ
08:21
ТВАРИННИЙ СВІТ ЗАПОВІДНОГО УРОЧИЩА СВИНОКАЛ

Повідомлення 2. Безхребетні тварини.Комахи

 

            Фауна комах урочища досить багата. Висока чисельність та різноманітний видовий склад бабок. Відмічені красуня блискуча та красуня-діва, яка занесена до Червоної книги України, а також стрілка-дівчина, стрілка чудова, плосконіжка звичайна, бабка двоплямиста. Особливо треба відмітити знахідку дідка звичайного. Личинки його розвиваються у проточних водоймах із чистою водою. Біля води  на рослинах тримаються дорослі особини Trichoptera, личинки яких розвиваються у воді.

            У трав”яному ярусі розвивається велика кількість прямокрилих, зокрема коників і кобилок. Жуки представлені пластинчатовусими: бронзівка золотиста; хрущ травневий західний, довгоносиками - відмічена висока чисельність та різноманітність, зокрема на півниках жовтих, сонечками: у колоніях попелиць живиться 7-крапкове сонечко, на рослинах з борошнистою росою — 22-крапкове сонечко та іншими. З денних метеликів відмічені синявці: дукачики бурий і Терсамон, червонець непарний (Міжнародний Червоний список, Європейський Червоний список, Бернська конвенція), синявці Ідас , Аргус, Аргогірогномон (Європейський Червоний список); очняки .Памфіл та Волове око. Із Рябців - Бритомартида . На квітучому різнотрав”ї багато запилювачів рослин - диких бджолиних, зустрічаються окремі особини джмелів.

Повідомлення підготувала ентомолог парку,

к.б.н. З. Л. Берест

Переглядів: 526 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 potapovaasya1810  
У сучасному світі досить гостро постала проблема зникнення багатьох видів тварин завдяки діяльності людини. Першим кроком до її вирішення є моніторинг за змінами чисельності та поширення видів.  Чудово, що НПП Нижньосульський веде стеження за станом місцевої фауни і, таким чином, впливає на збереження цілісності природних угрупувань.

1 aulko99  
Дійсно, зараз досить багато можеш зустріти комах, яких ти навіть і ніколи не бачив. Це говорить те, що їхня чисельність збільшується кожний рік. Вони освоїли земну поверхню, грунт і воду. Комахи, відіграють важливу роль у природі та житті людини. Можуть приносити як негативні так і позитивні  речі в навколишнє  середовище. Наприклад, комахи- запилювачі- більшість квіткових рослин залежать від комах. А взяти до уваги комах-шкідників рослин- знищують природу, так як пристосувалися до цього способу життя!! Про них можна говорити вічно, адже клас дуже різноманітний та чисельний!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz