П`ятниця, 19.04.2024, 15:49Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Червень » 14 » Тваринний світ заповідного урочища Свинокал
09:38
Тваринний світ заповідного урочища Свинокал

Повідомлення 1. Хребетні тварини

Урочище Свинокал розташоване в північно-східній частині НПП «Нижньосульський» між селами Малоселецьке та Матвіївка і являє собою цінну в природному відношенні частину заплави Сули з численними протоками, озерцями, масивами очерету та рогозу, островами, в тому числі і порослими лучною та лісовою рослинністю (вільхи, тополі, верби тощо).

Фауна хребетних цієї ділянки НПП досить багата і різноманітна.

Тут можна зустріти великих ссавців – лосів (Червона книга України), свиней диких, козуль європейських, бобрів річкових, лисиць звичайних, собак єнотоподібних, видр річкових (Червона книга України). Із птахів трапляються орлан-білохвіст (Червона книга України), лунь болотний, чаплі (сіра, велика біла, квак, бугай, бугайчик), качки (крижень, чирок-тріскунець, чернь червоноголова), пастушкові (лиска, курочка водяна, погонич), мартини (звичайний, жовтоносий), крячки (річковий, чорний, світлокрилий, білощокий), очеретянки (велика, лучна, болотна), воронові (крук, сорока, сойка). На лісових ділянках звичайні зяблик, синиця велика, шпак, соловейко східний, дрізд чорний, кропив’янка чорноголова, вівчарик ковалик та інші). Цікавою знахідкою стало виявлення в урочищі чечевиці звичайної, виду який охороняється в Полтавській області. Із плазунів тут мешкають черепаха болотна, ящірка прудка, вуж звичайний та вуж водяний, а із земноводних – кумка звичайна, ропухи сіра та зелена, жаби озерна та ставкова. Урочища також є важливим місцем нересту риб.

 

Інформацію підготував М.Л. Клестов

Переглядів: 452 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 potapovaasya1810  
Добре, що НПП Нижньосульський здійснює моніторинг своїх ділянок, адже це дуже важливо для нинішніх та майбутніх поколінь. Тішить також і той факт, що організація парку та її робітники здійснюють заходи щодо охорони, науково обґрунтованого, невиснажливого використання і відтворення тваринного світу.

1 prihodkoa515  
Прочитавши данне повідомлення , у меня постало запитання. Чи добре охороняється це місце ? Так як там мешкає багато рідкісних тварин , а особливу увагу я звернула на представників Червоної книги України. Дані види треба охороняти так як вони дуже рідкісні і потребують більшої уваги.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz