Субота, 20.04.2024, 13:17Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Червень » 6 » У НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ВІДКРИТО ЕКОЛОГО-ПІЗНАВАЛЬНУ СТЕЖКУ
10:48
У НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ВІДКРИТО ЕКОЛОГО-ПІЗНАВАЛЬНУ СТЕЖКУ

5 червня з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в національному природному парку «Нижньосульський» відкрито чергову еколого-пізнавальну стежку «Подорож до озера Судевське» (Полтавська обл.).

Протяжність екологічної стежки 3 км., її маршрут розділено на дев’ять зупинок, хоча він може бути і коротким в залежності від віку екскурсантів, теми, призначення, тривалості екскурсії. Кожна з зупинок облаштована інформаційними стендами.

Маршрут репрезентує природний заплавний комплекс на лівому березі річки Сула в її пониззі, у складі якого заплавні луки (псамофіти, справжні, засолені, заболочені), ліси (соснові, вільшаники), водойми (озеро старичного типу, болото) та псамофітний боровий комплекс.

Мета стежки – рекреація, виховання та освіта у сфері охорони навколишнього природного середовища, поширення знань про природу та людину, як невід’ємну частку довкілля.

Переглядів: 458 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 4
4 potapovaasya1810  
Чудово, що кількість таких цікавих та різноманітних стежин збільшується, адже це дуже важливо для розвитку молодого покоління, а особливо для дітей. Важливо, щоб вони усвідомили, що людина не лише користується природою, а насамперед є її частиною. А навчальна екологічна стежка і є саме тим місцем, що дає можливість для глибшого вивчення навколишнього середовища. Також такі місця можуть стати справжньою знахідкою для вчителів, адже на ній можна організувати уроки та екскурсії з біології, географії та інших предметів школи.

3 aulko99  
Яка чудова новина!! Дуже добре, що НПП "Нижньосульський" не стоїть на одному місці, а крокує тільки вперед, відкриваючи все нові та нові цікаві факти. Екологічно-пізнавальна стежка це гарна річ, яка заохочить  лінивого учня і навіть людину похилого віку.  Згідна з Вами, що такі цікавинки прививають любов до природи та зацікавленості до неї, відкривають людині все більше і більше інформації про наше навколишнє середовище!!!

2 marinakozlovets  
Дуже гарна ідея створити екологічну стежину, адже вона є невід'є ним компонентом в навчальній, розвивальній, верховній та пізнавальній діяльності як учнів так і дорослих.

1 samsonenkoviktorija12  
Пам'ятаю з початкової школи, як нас класом водили по екологічній стежці на Бутовій горі. Окрім тієї інформаціїї, яку розповідали під час екскурсії, проводили різноманітні квести, давали цікаві завдання. Це урізноманітнювало таку подорож і надовго закарбувалося у пам'яті. Тому вважаю, що подібні пізнавальні стежки, є потрібними, вони є інформативними і допомагають зблизитись з природою.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz