П`ятниця, 19.04.2024, 00:38Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Березень » 27 » УВАГА!НЕРЕСТ!
09:36
УВАГА!НЕРЕСТ!

Адміністрація  Національного природного парку “Нижньосульський” доводить до відома любителів-рибалок, що згідно «Режиму використання водних живих ресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку “Нижньосульський”, затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 05 лютого 2016 року №46., весняно-літня заборона вилову риби та інших водних біоресурсів на території Парку розпочнеться з 1 квітня та продовжиться до 20 травня 2017 р.

Під час нерестового періоду ЗАБОРОНЕНО пересування будь-яких плавзасобів, крім служби державної охорони НПП «Нижньосульський», спеціально уповноважених органів та за винятком аварійних ситуацій, проведення рятувально-пошукових заходів.

Для задоволення власних потреб громадянам, дозволяється, любительське рибальство на спеціально визначених ділянках водойм НПП (детальний опис ділянок можна переглянути на сайті Парку nppns.at.ua ДОДАТОК 2 до Режиму), окрім ділянок №13 «Острів Високий», №14 «Острів Лящівочка» , №15 «Острів Романів» на яких забороняється будь-яке добування водних біоресурсів, ділянки №3 «Перелет», на якій частково, у межах півострова Орівщина, заборонене будь-яке добування водних біоресурсів, а також обмежений доступ до ділянки №4 «Урочище Драчки», ділянка 9 «с.Мохнач». Любительське рибальство дозволене однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. Загальний улов одного рибака за добу не повинен перевищувати 3кг риби та здійснюватися тільки в світлу пору доби.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ вилов риб та інших ВБР, занесених до Червоної книги України. Мінімальні розміри (довжина) риб, допустимих до вилову (у свіжому вигляді в сантиметрах) у водоймах НПП зазначено у Додатку 1 до Режиму .

Також, адміністрація НПП «Нижньосульський» нагадує, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» (від 09.04.2015 №322-VIII), в період масового розмноження диких тварин з 1 квітня до 15 червня, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ проведення робіт та заходів,  які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Згідно чинного законодавства, порушення вище згаданих вимог тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність.

При виявленні порушень природоохоронного законодавства, просимо Вас повідомляти:

1.Адміністрація НПП «Нижньосульський» (смт.Оржиця,вул.Центральна,128, Оржицький р-н., Полтавська обл., тел.0535792517) ;

2. Органи місцевого самоврядування.

Переглядів: 1013 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 9
9 karinakrutko8  
Сподіваюсь, що у цих рибаків прокинеться хоч трішки совісті!

8 ZSVETA6  
Будемо сподіватись що люди будуть поважати ці закони

7 maks5485  
Адміністрація НПП "Нижньосульський" чітко , в рамках чинного законодавства України сформулювала правила поведінки й  низку заборон під час проходження нересту, адже захист водойм від браконьєррів  є однією з передумов збереження біорізноманітття.

6 ukrayinetsi  
Це все добре але якщо не дозволено так не дозволено всім.А в нас як завжди білим людям  де хочете  а простим мирянам у спеціально відведених містах.Уселі Горошино як 33 рік один на одному.А в Погребняках річка з берегів виходить як проходить мінімум 50 сильний мотор із СИРОТАМИ.

5 finevichinna  
Хоча незнання закону не звільняє від відповідальності, та все ж маю сумніви щодо: "ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ вилов риб та інших ВБР, занесених до Червоної книги України". Більшість людей, в тому числі рибаків, просто  уявлення не має, які види занесені, а які ні. Було б доречно скласти список червонокнижних видів, щоб було на що орієнтуватися.

4 ksenianikolaenco  
Если б их действительно ловили и штрафовали,то такого бы не было.

3 plteddy  
Зараз всіх рибаків-любителів і не спіймаєш на гарячому .

2 tania-shan  
Щоб справді провчити і відвадити ласих і ненаситних рибаків треба вводити все більш жорсткі міри покарання!

1 skirpotenko  
Було б добре якби цю статтю побачили ті рибаки-любителі , які не виконують правил правильного вилову риби на визначених для цього місцям , а стають браконєрами і нищуть рибу.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz