П`ятниця, 19.04.2024, 10:02Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Березень » 19 » В НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ПРОДОВЖУЮТЬ ПІКЛУВАТИСЯ ПРО ПТАХІВ
16:16
В НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ПРОДОВЖУЮТЬ ПІКЛУВАТИСЯ ПРО ПТАХІВ

Національним природним парком «Нижньосульський» (Полтавська область) протягом зими проводилась акція «Нагодуй птахів». Загалом до заходів долучилося 11 загальноосвітніх навчальних закладів Оржицького та Семенівського районів. На шкільних подвір’ях було розміщено більше 30 годівниць, які систематично наповнювалися кормами для птахів.

Зараз на календарі уже весна, але зима ніяк не хоче відступати і продовжує засипати снігом та лякати морозами. Тому, працівники відділу екологічної освіти Парку, разом з вихованцями гуртка «Юні лісівники» (Худоліївська ЗОШ I-IIIст.) продовжують піклуватися про птахів наповнюючи годівниці зерном.

Такі заходи проводяться з метою підвищення зацікавленості учнів до питань охорони природи, збереження заповідної території Середнього Придніпров’я, ознайомлення з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості, розширення знань учнів з біології птахів, особливостей їх підгодівлі взимку, виховання бережливого ставлення до природи.

Відділ екологічної освіти НПП "Нижньосульський"

Переглядів: 656 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 10
10 yulia99loziuk  
Цей захід не лише допомагає пташкам вижити взимку, але й навчає діток піклуватися про навколишнє середовище. Ще з малечку потрібно привчати до такого. Адже, як приємно виготовити годівничку власними руками, яка потім всю зиму буде радувати ваше око.

9 sandro19021999g  
Працівники  парку багато часу відводять на такі заходи, це добре. Дітей потрібно залучати до екологічних акцій, тим більше якщо для них це цікаво. Я думаю такі заходи допоможуть розвинути у дітлахів любов до природи, розширять їх знання про птахів своєї місцевості.

8 rozenmarm  
Дуже добре, що з дітками проводять такі акції. Вони із задоволенням роблять годівнички і, напевно, навіть не до кінця усвідомлюють, як допомагають пташкам взимку, коли вони цього особливо потребують. Допомагаючи їм в тяжку хвилину, вони допоможуть нам в подальшому з"їдаючи шкідників. Спостерігаючи за тим, які пташки прилітають до годівничок, діти вивчають їх із задоволенням.

7 polebkakhomenko1  
Важливо, що проводять такі заходи для діток. Вони виховують в них людину, яка уміє піклуватись, любити і робити добро. Коли я була в школі ми робили велику кількість годіничок і постійно підкормлювали пташок. Та ми не забуваємо про це і зараз, в подвір'ї школи і в лісах ми наставляємо годівнички. Також є і поблизу наших будинків. Особливо це цікаво для початківців,вони із захопленістю спостерігають за пташками коли їх кормлять.
Отже, нехай школи не забувають про такі заходи, вони є корисними і пізнавальними для школярів.

6 mrs_siryachenko  
У періоди нестачі корму, а саме взимку та ранньою весною, дрібні птахи стають найбільш уразливими. Так як процес травлення у птахів відбувається дуже швидко, вони постійно потребують їжі. Регулярна підгодівля у складний для них час допомагає популяціям диких птахів вижити й приступити до розмноження навесні. Навчаючись у школі, з листопада  ми вже вивішували годівнички і кожен день підгодовували пташок. Та й зараз нічого не змінилося, учні гімназії продовжують піклування про птахів. Радісно від того, що учні багатьох шкіл також турбуються про "братів наших менших".

5 zheka1233421  
Регулярна підгодівля птахів у складний для них час допоможе популяціям диких птахів вижити й приступити до розмноження наступної весни. Головне щоб це було регулярно. В цілому від цього заходу тільки одні плюси.

4 aptyp3331999  
Такі позитивні заходи допомагають дітям змалечку любити, охороняти і піклуватися про птахів. Діти пезнають багато цікавого про птахів: чим годувати, які види птахів бувають. Адже в дорослому житті комусь такі пізнання знадобляться.

3 uriypyschyta  
Усе життя птахів  узимку підпорядковане пошукам їжі, адже світловий день короткий, а втрати сил та енергії значні. Птахи майже весь час тримаються поряд зі своїми кормовими ділянками. Напевно,  немає потреби доводити користь підгодівлі птахів,  яка взимку є одним із шляхів допомоги пернатим. Пташки – наші маленькі друзі. Ми повинні піклуватися про них, допомагати тоді, коли вони самі не в змозі про себе подбати.

2 samsonenkoviktorija12  
У зимовий період велика частина птахів гине саме через голод, тому так важливо допомогти їм пережити найважчий час, коли природний корм практично недоступний. Вважаю, що окрім залучення учнів до розміщення годівниць, потрібно розповідати їм, чим саме можна годувати птахів, адже впевнена, що далеко не всі знають, що наприклад хлібом не потрібно годувати їх , він має властивість збільшуватися в об'ємі від вологи, також він здатний до бродіння і призводить до закупорки органів травлення птахів.

1 aulko99  
Дуже добре, що такі акції залишилися і до сьогодні. Я пам*ятаю як була в школі, ми також частенько майстрували годівниці і залишали  їх на деревах. Добре, що наше майбутнє України, не є байдужим до навколишнього середовища. Хто як не школярі будуть піклуватися про птахів?? Такі заходи навчають  дітей замислюватися над своїми діями та виховують дбайливе ставлення до пернатих друзів, любов і милосердя до всього живого на землі.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz