П`ятниця, 19.04.2024, 04:35Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Лютий » 20 » У НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ПРОВЕДЕНО ПРИРОДООХОРОННІ ЗАХОДИ ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЯВИЩ ЗАДУХИ
14:56
У НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ПРОВЕДЕНО ПРИРОДООХОРОННІ ЗАХОДИ ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЯВИЩ ЗАДУХИ

Щоб не допустити загибель водних живих ресурсів на території НПП «Нижньосульський», протягом тижня працівники служби державної охорони Парку спільно з рибалками-любителями, громадськими активістами за підтримки Оржицької районної ради та Оржицької районної державної адміністрації провели природоохоронні заходи з попередження явищ задухи.

Зокрема, в гирловій частині р. Оржиця та зимувальній ямі «Оржицька» (р.Сула в районі с.Плехів Оржицького р-ну Полтавської області) механічним способом вивільнено частину водойми від льоду.

Також, на території заплав та самій річці Сула в районі сіл Горошино, Погребняки Семенівського р-ну, Липове Глобинського р-ну (Полтавської області), Велика Бурімка, Мохнач, Лящівка (Чорнобаївського р-ну., Черкаської обл.) було прорубано більше тисячі лунок в які встановлено очеретяні снопи та накрито близько двохсот (духів), що у випадку задухи дозволять надходити кисню у воду.

 

 

 

Адміністрація Парку щиро дякує громадським активістам, рибалкам-любителям, Оржицькій РДА та Оржицькій районній раді за розуміння та співпрацю у проведенні природоохоронних заходів, направлених на збереження природних ресурсів!

 

 

Переглядів: 902 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 6
5 pmasyanya  
Молодці, гарна робота!

4 margosha2408  
Добре,що є такі люди,які небайдужі до природного середовища,які проявляють свою допомогу,і піклуються про водомойми,де є численна кількість риб,що можуть в будь-який час загинути.Адже риба для нас ще й джерело харчування,цінний продукт.

2 mym1996  
Великі масштаби водної акваторії потребують залученнявеликої кількості людей для робіт щодо попередження явищ задухи. Рибні запаси — наше спільне надбання. І дбати про їх збереження і примноження маємо всі разом.

3 ZSVETA6  
цілком з вами згодна,Юліє.А чи готові ви були б приєднатися до такої важливої справи не в теорії?

6 vova30146  
Не можу відповісти за Юлію, але я неодноразово допомогав місцевим жителям доглядати за станом водних мешканців взимку. Звісно, у містіі, де я мешкаю.

1 skirpotenko  
Такі заходи потрібно проводити , адже виконана дуже велика робота , щоб уникнути великої втрати водних живих ресурсів та збереження їх.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz