П`ятниця, 19.04.2024, 10:17Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Лютий » 19 » ВСЕ ВЕЛИКЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МАЛОГО
11:09
ВСЕ ВЕЛИКЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МАЛОГО

4 вересня 2017 року працівники НПП «Нижньосульський» долучилися до Всеукраїнських проектів «Батарейки здавайтеся!» та «Добро жменями», розмістивши у адміністрації Парку контейнери для збору відпрацьованих батерейок та кришечок від пластикових пляшок. 
До даних проектів працівники відділу екологічної освіти НПП провівши бесіди та заняття запросили учнів та вчителів загальноосвітніх навчальних закладів Оржицького та Семенівського районів. 
Збір відпрацьованих батарейок на разі триває у 8 навчальних закладах. За 6 місяців співпраці, учнями шкіл зібрано 31 кг. батарейок та 38 кг. кришечок. 
Добрі вчинки – це наші спроби зробити світ кращим, навіть якщо вони і незначні. 
Зібрані батарейки та кришечки працівники Парку передадуть до м.Полтава на пункти їх прийому. 
Організувати збір батарейок, кришечок та їх транспортування на пункти збору у м. Полтава можна у кожній школі, у кожному населеному пункті. 
Інформація є на сайтах: http://batareiky.in.ua ;https://www.epochtimes.com.ua .

Відділ екологічної освіти НПП «Нижньосульський»

Переглядів: 847 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 8
8 luzovicsnizana  
Терешківська ЗОШ(в якій я навчалась 11 років) ,вже декілька років приймає учась в різних екологічних акціях,включаючи й ці,та взагалі їх дуже багато найрізноманітніших.

7 zheka1233421  
На жаль, в нашій країні в основному використані батарейки викидають на смітник, а нерідко і просто на вулицю, в лісі, в водойми. Хоча на кожній батарейці є маркування, попереджає про небезпеку її викиду разом зі звичайним сміттям. Через деякий час небезпечні метали та сполуки як ртуть, кадмій, свинець, цинк і марганець потрапляють в грунтові води і річки, атмосферу, тим самим забруднюючи наше довкілля. Експертами підраховано, що одна пальчикова батарейка може забруднювати до 20 кв.м. корисної площі і отруювати життя в прямому сенсі слова рослинам і тваринам, що живуть в даному ареалі. А якщо відпрацьована батарейка потрапить на дитячий майданчик?! У країнах Євросоюзу батарейки переробляють. Тут чітко налагоджений процес збору та утилізації батарейок. Частина витрат на утилізацію відразу закладається у вартість нової батарейки. Всі знають, як правильно сортувати батарейки, а пункти прийому використаних акумуляторів є практично на кожному кроці. Щоб мотивувати людей приносити та здавати батарейки, в супермаркетах і магазинах діє спеціальна система знижок. Здаючи старі батарейки, ви отримуєте знижку на купівлю нових. Найкращих результатів по збиранню та переробці батарейок і акумуляторів досягла Німеччина. Близько 90% використаних батарейок переробляють, а частина, що залишилася, йде на зберігання.Тож щоб наступним поколінням не було соромно за нашу безвідповідальність, вже зараз, необхідно змінити ставлення до роздільного збору ТПВ, технології переробки та утилізації відходів у нашій країні.

6 taniaculik7088  
Цей захід вартий уваги. Бажано, щоб у кожному ГОС закладі проводились такі акції регулярно. Бо здорове довкілля запорука щасливого майбутнього. Взагалі живучи у 21столітті варто серйозно ставитись до подібних проблем. Бо складається враження, що ми живемо у середньовіччі і вирішення подібних питань є глобальною проблемою. А все тому що суспільство ставиться споживацьки до довкілля. Так хто винен у наших проблемах???

5 mrs_siryachenko  
Батарейки – це хімічні джерела струму, елементи яких вступають у реакцію, що під дією заряду перетворюється на електричну енергію. Ці елементи є токсичними та небезпечними, оскільки містять:свинець (накопичується в нирках, спричинює нервові розлади, захворювання мозку); кадмій (є токсичним для легенів та нирок); ртуть (послаблює зір, слух, призводить до захворювань органів дихання, рухового апарату); нікель і цинк (спричинюють дерматити); луги (зумовлюють опіки слизових оболонок і шкіри).
Батарейки не знешкоджуються методами утилізації звичайного сміття і потребують спеціального оброблення для знешкодження. Розкладання однієї неправильно утилізованої пальчикової батарейки триває понад 20 років. Одна відпрацьована батарейка, потрапляючи у довкілля, забруднює 400 л води або 20 м2 ґрунту.
У країнах ЄС дуже серйозно ставляться до заходів запобігання екологічній загрозі, пов’язаній з накопиченням електронних відходів. 
Отже, потрібно інформувати населення про необхідність правильного поводження з відпрацьованими хімічними джерелами струму, зокрема батарейками, та залучати небайдужих громадян до збирання таких відходів для подальшої їх утилізації у всіх куточках нашої України!

4 uriypyschyta  
Люди викидають відпрацьовані батарейки але це робити не можна ні в якому разі — вони несуть в собі серйозну небезпеку для навколишнього середовища, для здоров'я людини і екосистеми. Їх потрібно утилізувати! Люди несвідомо продовжують викидати відпрацьовані елементи живлення в сміття, в каналізацію, та й пунктів збору батарейок зовсім мало. Кожен з нас може, не чекаючи допомоги і не витрачаючи дорогоцінний час на пошуки винних і крайніх, взяти відповідальність на себе і намагатися своїми силами будувати безпечне майбутнє. Я надіюсь всі хто прочитали цю статтю задумаються про цю проблему і зроблять висновки.

3 margarita24081997  
На сьогоднішній день збір батарейок та кришечок є поширеним.Під час проходження практики в одній зі шкіл Полтави бачила екокабінети де проходить цей збір.На мою думку,це гарна ідея проводити такі проекти.

2 karinagrischenko1999  

Щодня в Україні близько 12 тон батарейок потрапляє у відкритийгрунт. Переробка батарейок – це єдиний спосіб їх правильної утилізації. Наш народ поки повністю не усвідомлює, що їхнє сміття - це їх відповідальність. Переробка може бути прибутковою (пластик, макулатура, електроніка та ін.), Але поки це стане реальністю, потрібно побудувати потужності, налагодити, як годинник, систему збору, зберігання, транспортування, переробки. Це все вимагає вливань і без взаємодії суспільства, бізнесу і держави це не запрацює. Пам’ятаймо, що кожен з нас щодня власними вчинками визначає у якому світі і у якому суспільстві житимемо далі! Необхідно не стояти осторонь глобальних екологічних проблем людства, а дбати про майбутнє нашої планети. Навчаючись у Полтавській ЗОШ І-ІІІ ст. №7 я долучалась до акції "Батарейки здавайтесь".

1 aulko99  
Питання зробу, утилізації та переробки використаних батарейок надзвичайнро актуальне в даний час. Практично в усіх батарейках містяться токсичні речовини у вигляді різних металів та хімікатів, які при переробці потравляються  у природне середовище.  Метою такого процесу стає збереження електроенергії та сировини. Тому добре, що діти долучаються до таких проведених акцій та намагаються зберігати наше довкілля!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz