Четвер, 25.04.2024, 22:24Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Жовтень » 29 » ЗАПИСКИ НАТУРАЛІСТА
09:55
ЗАПИСКИ НАТУРАЛІСТА

МРІЇ ЗБУВАЮТЬСЯ

Не кожна людина може похизуватися тим, що її дитячі мрії здійснились. І це очевидно, адже моє покоління переважно хотіло бути космонавтами. Я ж мріяв працювати в заповіднику на орнітологічній станції. У старших класах навіть самотужки виготовляв щось подібне на кільця, якими намагався мітити птахів. Наївна простота! Ствердитись у своїх мріях допомагали прочитані всі книги та журнали з цієї проблематики в Котелевській районній бібліотеці, а пізніше (в студентські роки) і в Полтаві. Захоплююче студентське натуралістичне життя детально описано в попередніх публікаціях, тому не гаючи часу рухаюсь вперед.

Після закінчення Полтавського державного педагогічного інституту імені В.Г.Короленка в 1984 році, восени того ж року зі своєї ініціативи пішов служити в армію (хоча у вчителів сільської місцевості була броня), оскільки в ті часи дівчата не виходили заміж за хлопців які не відслужили (гадали, що щось зі здоров’ям негаразд). Насправді ж виховання батьком-фронтовиком, який пішов воювати зовсім хлопчиськом, та повернувся пораненим але з нагородною бойовою зброєю (за особливі заслуги) та медалями з орденами, даремно не пройшло.

Військову службу мені довелось проходити в Забайкальському військовому окрузі в елітному підрозділі – танковому навчальному центрі, де у свій час служив наш земляк, генсек Радянського Союзу Леонід Брежнєв. Півтори роки в армії пролетіли досить швидко. Не зважаючи на специфіку армійського життя мені вдалось зібрати непогану колекцію денних метеликів, серед яких особливою гордістю були аполони (Parnasius apollo L.). Як не дивно, у полку була непогана бібліотека, де можна було знайти досить цікаві видання, зокрема по фотосправі (нагадаю, що вже в студентські роки у мене були перші спроби фотографа-анімаліста). Почерпнуті знання незабаром стали мені в нагоді.

Найбільший сюрприз за армійську службу чекав мене в кінці весни 1986 року, коли повернувся перед звільненням в запас з офіцерських зборів з-під китайського кордону. У полку мене чекав лист від земляка з Полтави, який на той час вже працював науковцем в Нижньосвірському природному заповіднику. У листі було запрошення на роботу на посаду наукового співробітника на орнітологічну станцію, яка функціонувала на цій природно-заповідній території. Моєму здивуванню та радості не було меж. Адже дитяча мрія здійснювалась! Літаками з трьома пересадками до Полтави добрався за декілька днів (потягом на це пішло б тиждень). І вже через три дні, в руках зі своїм «фотоснайпером», піднявся в небо на літаку, який летів за маршрутом «Харків – Ленінград». (Далі буде).

Автор: Віктор Попельнюх

Переглядів: 534 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 221 2 3 »
22 maxsemenko25  
Кожна людина є щасливою тільки тоді, коли вона, як говорив наш земляк Григорій Сковорода, знайшла свою "сродну працю". Добре, що мрія автора збулася, і в науку прийшов закоханий в орнітологію вчений.

21 svetaz280210098  
Потрібно володіти великою сміливістю для того щоб іти до своїх мрій. Це заслуговує на повагу і приклад для наслідування. Тим більше, що кожне наше бажання жадає плати за його здісннння. Я впевнена що ви багато чим пожертвували в ім"я своєї мірї.

20 potapovaasya1810  
Ми часто чуємо, що мріяти це шкідливо, але не думаємо про те, що саме вони можуть стати нашим шляхом до улюбленої справи (роботи) вього життя. Як було б добре, щоб кожен мав змогу втілювати свою мрію в життя, адже й справді уявити своє життя без неї складно.

19 aulko99  
Мрія- це повне почуття, бажання кожної людини до чогось надзвичайного та конкретного!!! Це ті образи, які викликають у нас щирі емоції, захоплюють наш дух та забирають від реальності. А якщо ще й здійснюються, то взагалі проникають повністю у наше життя. Ще з перших рядків зрозуміла, що Ваша мрія була наскільки ж сильною, що  перетворилася на таку цікаву та люблячу роботу у житті. Цікаво що ж травилося далі???

18 anastasiasotnyk  
Коли я була маленька,мої мрії виконували батьки ,на якесь свято ,аде зазвичай на день народження))за що я їм дуже вдячна .
Коли я трохи подорослішала ,я вже не мріяла про якісь там ляльки ,велосипеди ,чі ще якісь дрібниці!
Мрії стали більше глобальніші,я мрія багато подорожувати ,вивчати нові країни ,міста ,навіть в своєму окрузі ,в полтавсікій області ,я відкрила для себе багато чого нового)
І надалі я на цьому не зупинюсь,роблю все для того щоб ,мрії стали реальністю!

17 masakdkmasa  
Як же прекрасно, коли начебто невеличка мрія дитинства може перетворитися у улюблену справу всього життя! Такому можна тільки позаздрити.

16 elisabet  
Яке ж життя може бути без мрій?
  Думати позитивно, прагнути, мріяти про здійснення чогось-це повинно бути сенсом життя кожної людини. Сильне бажання є поштовхом до здійснення задуманого. Шість років тому в мене була мрія дослідити нашу місцевість, її флору. Це призвело до написання трьох наукових МАНовських робіт з результатами на області. А коли за все ще й була призначена грошова винагорода, тоді я зрозуміла: мрії збуваються! Це були перші гроші( у 14 років), зароблені власною працею!

15 anyamytniuk  
Кожен з нас має мрії. Всі вони особливі і неповторні. Для когось мрії стають орієнтиром до дій, а для деяких так і залишаються нездійсненними фантазіями...

Особисто я вважаю, що просто мріяти - недостатньо. Мрія - це те, що має змушувати людину рухатися вперед, працювати над собою, самовдосконалюватися. Мрії повинні бути злегка безглуздими і недосяжними. Адже тоді вони мотивують, роблять нас кращими. І прагнучи здійснити хоча б одну з них, ми, самі не помічаючи того, підкорюємо не одну вершину!

На мою думку, якщо людина змогла перетворити свою мрію в реальність - вона заслуговує поваги. Це означає, що вона доклала максимум зусиль для здійснення свого бажання. Такі люди є прикладом для нас! І ми маємо на них рівнятися!

14 yankayankaaaaa  
Кожна людина так чи інакше протягом свого життя весь час ставить перед собою якісь цілі або мріє про щось . Однак далеко не всім вдається досягти своїх цілей, навіть якщо вони і не припускають якісь масштабні досягнення. І справа тут зовсім не в тому, що ми мріємо про щось недосяжне. Справа насамперед у тому, що ми просто далеко не завжди знаємо, як досягти успіху в житті і поставленої мети, і ми весь час вичікуємо то зручного моменту для своїх дій, то якогось дива, то чиєїсь допомоги. Дана історія , дає зрозуміти , що замало тільки мріяти , а треба щось для цього робити,  рухатися вперед і розвиватися у будь-яких умовах , тоді результат не змусить себе чекати.

13 yulia99loziuk  
всі ми, звичайно, мріємо. Мрії у людей бувають різні, іноді вони здійсненні, а іноді – їх неможливо виконати. Навіть коли людина мріє про те, чого не можна виконати, вона віддає собі в цьому повний звіт і розуміє, що хоче того, що ніколи не зможе бути досягнуто. У той же час мріяти корисно навіть про те, що неможливо виконати. Втім, хотілося б все-таки міркувати про щось реальне, про те, що можна виконати і реалізувати. Іноді мрії реалізовуються і це дуже приємно.

1-10 11-20 21-22
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz