Неділя, 19.05.2024, 03:48Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Грудень » 29 » Зимуючі птахи НПП “Нижньосульський” в грудні
10:18
Зимуючі птахи НПП “Нижньосульський” в грудні

Грудень – це період формування в районі розташування нашого НПП зимової орнітофауни. На зимівлю у нашому регіоні залишаються так звані осілі птахи – добре всі відомі горобці польові та домові, круки, сороки, ворони сірі, синиці вусаті, повзики,  сови сірі, сичі хатні, горлиці садові, орлани-білохвості та деякі інші види.

Значна кількість птахів прилітають зимувати в наші краї, переважно,  із північніших регіонів. До цієї категорії птахів відносяться снігурі, чижі, дрозди-чикотні, граки, галки, червонокнижний лунь польовий,  канюк-мишоїд та інші. Нажаль,  з кожним роком їх прилітає до нас все менше і менше,  що можна пояснити глобальним потепленням та зміною клімату. Цього року вперше не з’явились на зимівлі рідкісні сорокопуди сірі.

Особлива ситуація склалася в цьому році із зимівлею водоплавних птахів та мартинів. На ділянці постійних спостережень за цими птахами в районі мосту через Сулу поблизу с. Липове птахів було менше, ніж зазвичай. Причиною тому стало наявність значної кількості незамерзлих ділянок та ремонтні роботи мосту – наявність працюючої техніки та людей відлякували птахів. Багатосотенні зграї переважно крижнів,  зграї мартинів тримались на значній відстані від мосту. Із-за великої відстані встановлювати видову належність цих птахів було проблематично.

Інформацію підготував М.Л. Клєстов

Переглядів: 194 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 luzovicsnizana  
Найбільш чисельним видом зимуючих водоплавних птахів у населених пунктах є крижень (Anas platyrhynchos). Ця качка здатна заселяти різні типи водойм, дуже пластична у плані живлення. Крижні добре пристосовуються до співіснування з людиною та за відсутністю прямого переслідування здатні оселятись поруч з житлом. Але напевно все ж звуки ремонту мосту насторожили цих та інших птахів.
Сподіваюсь його швидко відремонтують та цього більше не повториться й птахів не будуть витісняти зі звичного місця зимівлі.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz