П`ятниця, 26.04.2024, 01:49Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » Архів матеріалів

16 квітня 2014р.  в ДНЗ «Колосочки» (с.Мала Бурімка, Чорнобаївського р-н., Черкаської обл.) працівниками НПП «Нижньосульський» відділу науки Лук’яненко Ю.М. та відділу екологічної освіти Слинько О.А., було проведене змістовне і цікаве заняття на тему «Подорож до дерева бажань».

Метою якого було формування дбайливого ставлення до природи, відповідальності за наслідки власних вчинків, усвідомлення значення своєї праці для збереження чистоти довкілля.

Діти  мали змогу вирізати, писати, малювати. Заняття пройшло в теплій, цікавій та досить дружній&n ... Читати Далі »

Переглядів: 749 | Додав: ksysha | Дата: 18.04.2014 | Коментарі (7)

  У нашій суспільній свідомості вітає одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я – решта все, додасться», так звучить це багатовікове спостереження. І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, докорінно визначає його повсякденне життя, соціальне і суспільне оточення. Здоров’я – це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Здорові люди здебільш рідко замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу. Наше власне здоров’я дуже легко втратити. Люди, що страждають тими чи іншими, особливо хронічними захворюваннями, на практиці кожен день стикаються з масою проблем, які активно відволікають ї ... Читати Далі »

Переглядів: 989 | Додав: ksysha | Дата: 08.04.2014 | Коментарі (13)

Нині безпека є однією з глобальних та першочергових проблем не лише окремих держав, а й людства вцілому.

У переважній більшості розвинених країн під безпекою розуміють такий стан суспільства та держави, коли забезпечується захист кожної людини, яка проживає на території даної держави, її прав та громадянських свобод, а також надійність існування та стійкий розвиток держави, захист її основних цінностей, матеріальних і духовних джерел життєдіяльності, конституційного ладу та державного суверенітету, незалежності та територіальної цілісності від внутрішніх і зовнішніх ворогів.

Основним компонентом національної безпеки є екологічна безпека, яка являє собою сукупність певних властивостей навколишнього середовища і створюваних цілеспрямованою діяльністю людини умов, за яких з урахуванням економічних, соціальних чинників і науково обгрунтованих допустимих навантажень на об’єкти біо ... Читати Далі »

Переглядів: 1442 | Додав: Oxana | Дата: 06.04.2014 | Коментарі (13)

26-28 березня 2014 року на базі Національного природного парку «Кременецькі гори» відбувся Міжнародний науково-пізнавальний семінар «Сучасні основи сталого менеджменту організації туризму в національних природних парках».

Участь в роботі семінару взяли представники туристичних агентств Франції, Німеччини та України, працівники департаменту природно-заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України, департаменту екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА, представники національних природних парків України.

Семінар проводився з такими цілями:

 - підвищення рівня базових знань та розвитку умінь, які необхідні для організації туристичної діяльності на території установ природно-заповідного фонду;

 - ознайомлення з провідним досвідом туристичної діяльнос ... Читати Далі »

Переглядів: 571 | Додав: Oxana | Дата: 04.04.2014 | Коментарі (0)

         Міжнародна організація ЮНЕСКО оголосила це свято Всесвітнім, тож його проводять на всій земній кулі. Міжнародний день птахів відзначається з 1906 року – 1 квітня була підписана Міжнародна конвенція по охороні птахів. Це природоохоронне свято вперше святкувалося в Москві 11-12 травня 1924 року юннатами Центральної біостанції під керівництвом орнітолога Н.І. Дергунова.

          За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішують шпаківні, синичники та інші «пташині будиночки».

            Із птахами пов’язано чи не найбільше народних вірувань, пісень, казок, звичаїв, традицій. Вони перші  приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя. Птахи — це пісня і політ, символ волі і простору, вони піднімаються вище гір і хмар, перелітають пустелі, моря, океани.

             У нашій культур ... Читати Далі »

Переглядів: 1101 | Додав: Julya2 | Дата: 01.04.2014 | Коментарі (12)

«Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».

  В нинішній час люди більше стали користуватися благами цивілізації: це прання в пральних машинах різними видами порошків, концентратів, ароматизаторів, використання в побуті пластику, поліетилену та скла. Все це рано чи пізно по різних причинах опиняється у притоках, а далі в річці Сула.  Засміченість берегів нашої річки вже призвело до зниження чистоти та якості води. Хочеться запитати що чекає нас в майбутньому? Далі все це може привести нас до екологічної катастрофи,  до біди, яку відчують не тільки місцеві жителі, ... Читати Далі »

Переглядів: 729 | Додав: Julya2 | Дата: 01.04.2014 | Коментарі (4)

Весна та початок літа – важливий період для відновлення запасів риби. У цей час підводні мешканці масово йдуть на нерест, тому рибальство заборонене. На водоймах країни квітень, травень та частина червня оголошені місяцями охорони риби, що нерестеться.

Нерест - особливий період у житті мешканців водойм, який обумовлений наявністю сприятливих умов у місці проживання. На нерест риби впливають багато умов, в першу чергу - температура води у водоймі. Для кожного виду риби діапазон температур свій. Якщо температура несприятлива - вода дуже тепла, або, навпаки, занадто холодна, - нерест може взагалі не початися, або пройти частково. Від різкої зміни температури води може загинути і виметана ікра, і вже з'явившихся мальків.

У більшості наших прісноводних риб нерест проходить з весни до початку літа: в квітні нереститься щука, з середини до кінця травня - окунь, судак, ля ... Читати Далі »

Переглядів: 1036 | Додав: Julya2 | Дата: 31.03.2014 | Коментарі (18)

З настанням весни наукова робота продовжується. Днями працівники парку, завдяки співпраці з іншими відділами, виявили два нових Червонокнижних види, які є дуже рідкісними на даній території. – це сон лучний та горицвіт весняний.

Сон лучний (сон чорніючий, сон богемський) Pulsatilla pratensis (L.) Mill. - Багаторічна трав'яниста рослина заввишки 10-40 см. Листки тричі-перисторозсічені, з'являються до цвітіння рослини або одночасно. Квітки (діаметр 2-4 см) одиничні, пониклі, вузькодзвониковидні, темно-фіолетові. Чисельність зменшується внаслідок людської діяльності (розорювання степів, терасування схилів, випасання худоби, зривання на букети). В Україні зустрічається найчастіше на Лівобер ... Читати Далі »

Переглядів: 718 | Додав: Julya2 | Дата: 28.03.2014 | Коментарі (3)

 15 березня працівниками відділу еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Нижньосульський»  для вихованців гуртка «Юні природолюби», проведено еколого-пізнавальну, розважальну екскурсію «Вивчаємо первоцвіти, рідного краю».                                 Діти відвідали ентомологічний заказник Тарасівський (с.Тарасівка Оржицького р-ну Полтавської обл.). Екскурсія проходила з метою вивчення первоцвітів рідного краю та їх охорони.              

... Читати Далі »

Переглядів: 763 | Додав: ksysha | Дата: 18.03.2014 | Коментарі (8)

    Кожного року навесні горять очеретяні зарості Посулля, що наносить велику шкоду його рослинному і тваринному світу. Під час цих пожеж гинуть дерева і кущі, численні види дрібних безхребетних тварин, які мешкають в очеретяних заростях. У страшних муках гине молодь зайців, лисиць, собак єнотоподібних, козуль, кабанів та інших тварин. Гинуть  гнізда птахів (гусей, качок, лисок, сорок тощо).

При пожежах, які захоплюють острови, свої гнізда кидають навіть птахи, що розташовують їх на високих деревах, в тому числі такі рідкісні, як орлан-білохвіст. ... Читати Далі »

Переглядів: 731 | Додав: ksysha | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (12)

« 1 2 ... 74 75 76 77 78 ... 85 86 »
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz