Субота, 20.04.2024, 02:16Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Січень » 15 » ПІДГОДІВЛЯ ДИКИХ ТВАРИН ВЗИМКУ, ОДНЕ З ОСНОВНИХ ЗАВДАНЬ ПРАЦІНИКІВ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
16:07
ПІДГОДІВЛЯ ДИКИХ ТВАРИН ВЗИМКУ, ОДНЕ З ОСНОВНИХ ЗАВДАНЬ ПРАЦІНИКІВ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

З настанням холодів та снігопадів суттєво ускладнюється виживання диких тварин у природному середовищі. Важливою умовою їх збереження є підгодівля у зимовий період. У зв’язку з цим в національному природному парку «Нижньосульський» (Полтавська обл.) щорічно проводяться біотехнічні заходи щодо збереження фауни в зимовий період.

Тривалість сезону підгодівлі тварин на території Парку, а також початок і закінчення його, визначається у залежності від конкретних кліматичних умов.

Днями працівниками Парку та єгерями мисливського господарства ТОВ «Сапсан» було викладено на території Парку близько 500 кг зернових культур, 0,3 т сіна, 300 віників, облаштовано 20 солонців та 15 годівниць.

Проводячи постійний моніторинг та облік мисливських тварин на території НПП «Нижньосульський», виявлено, що чисельність популяцій лося, сарни європейської (косуля), зайця сірого, лисиці, куниці лісової, стабільна та має тенденцію до збільшення. Збільшенню чисельності популяцій диких тварин у межах територій національного парку сприяє хороша кормова база та суворий природо-охоронний режим (недопущення браконьєрства).

Переглядів: 580 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 9
9 zoaranuk  
Тварини проводять зиму порізному. Багатьом із них доводиться переживати численні незручності. Життя тварин стане легшим, якщо люди допоможуть їм. Іноді людина може навіть врятувати їм життя.
Звичайно, можна сказати, що допомога тваринам - це клопіт великих організацій або ж урядів. Проте узимку всі можуть без значних витрат сприяти порятунку тварин. їжа, вода і притулок взимку важливі для всіх живих істот. Знищення живоплотів, лісів, осушення боліт і ставків, „окультурення" ландшафту ускладнюють виживання звірів і птахів у зимовий період. Тому тварини охоче шукають поживу та укриття в садках. У надто суворі зими підгодовування птахів, цілком ймовірно, що дає їм шанс на виживання.

8 ilonacom2028  
Піклування про фауну напряму впливає на збільшення популяції лісових мешканців. А достатня кількість кормової бази ще й покращує умови мешкання видів, стримує їх від міграції, тому підгодівля дичини у зимовий період – обов’язкова у всіх мисливських угіддях. Підгодівля диких тварин розпочинається у зимовий період - як правило, тоді, коли випадає перший сніг, і триває 100-112 днів. Лісівники підгодовують дичину, викладаючи заготовлені корми в годівниці та на підгодівельні майданчики. Така допомога дозволить звірині успішно перезимувати, адже зима - найважча пора року для диких мисливських тварин. Різко погіршуються умови добування корму, у морозні зими це призводить до підвищення смертності або надмірного виснаження диких тварин.
Важливо не лише заготовити корми, а й облаштувати у лісництвах відповідні приміщення для зберігання такої кількості провізії. Також важливою справою є підготовка відповідно обладнаних спеціальних місць, де дичина харчуватиметься. «Лісові ідальні» - це годівниці та підгодівельні майданчики, які теж встановлюють, ремонтують та за потреби замінюють. Адже тварини звикають до конкретного місця і саме до нього приходять підкріпитися у морозну зиму.
Лісівники ж у люту пору року не лише розвозять комові смаколики а й прочищають дороги і для себе, і для дичини.

7 nataliyamotsar0463  
Допомагати тваринам - це велика справа. Я дуже поважаю тих людей, які не байдужі до життя тварин. Взимку я завжди підгодовую пташок. 
Давайте разом робити добрі справи!

6 tatjanaisackova  
Взимку завжди турбуюся про синичок і кожного ранку підгодовую їх, вдома є дві годівнички, звичайно це дуже маленька справа відносно тих, які робите Ви, але все починається з самого себе!

5 maxsemenko25  
Підгодівля диких тварин у зимовий період є важливим чинником примноження фауни природного ареалу, і саме завдяки злагодженій роботі  науковців, які скрупульозно проводять моніторинг щодо чисельності популяцій диких тварин, і єгерському товариству "Сапсан" у НПП "Нижньосульський" налагоджена дієва підгодівля диких тварин.

4 aptyp3331999  
Зима - це найскладніша пора року для диких тврин. В цей час вони особливо потредують нашої допомоги. Дуже похвально, що працівниками парку щорічно провводяться заходи по підгодівлі тварин, що сприяє навіть збільшенню їхньої чисельності! Гарною їдеєю було б створити захід, на якому всі охочі змогли б допомогти тваринам. Це корисно буде всім! Люди допомагаючи зможуть перебувати більше на свіжому повітрі, а тваринам додаткова їжа, яка їм потрібна.

3 rozenmarm  
Взимку тваринам дуже потрібна допомога, тим більше якщо зима дуже холодна та сніжна. Добре, що працівники парку та єгері годують тварин, тим самим допомагають їм пережити зиму без втрат та навіть зі збільшенням чисельності. 
Як круто, що я все частіше спостерігаю, як малеча вивішує годівнички! Цей маленький внесок рятує життя десяткам пташок, та я навіть спостерігала як звідти ласує білка.

2 uriypyschyta  
Коли настає зима і холода в лісі все замерзає, лісовій звірині стає складніше добути їжу. Щоб залишившись без їжі оголодавші звірі не пішли в пошуках корму в населені пункти, люди повинні допомогти тваринам пережити важкий період. Тому підгодівля звірів взимку-валивий захід.

1 aulko99  
Зима- одна із найдивовижніших і разом з тим найсуворіших пор року. Для тваринного світу засніжена земля, дерева без листя це ще те випробування. Тому підгодівля тварин є важливим заходом, який проводиться працівниками станцій. Добре, що ці заходи ви виконуєте кожен рік! Підгодівля відіграє важливу роль у збільшенні чисельності(як говорилося), а також забезпечує виживання багатьох видів екстремальних умовах. Тварини - це наше багатство і наш обов`язок зберігти його для майбутніх поколінь.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz