Вівторок, 23.04.2024, 22:05Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Жовтень » 30 » УВАГА! З 1 ЛИСТОПАДА РИБОЛОВЛЯ НА ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ ПІД ЗАБОРОНОЮ!
15:50
УВАГА! З 1 ЛИСТОПАДА РИБОЛОВЛЯ НА ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ ПІД ЗАБОРОНОЮ!

Відповідно до пунктів 3.4, 3.8 Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський» (додатку К до Проекту організації території національного природного парку «Нижньосульський», охорони, відтворення та рекреаційного використання природних комплексів та об’єктів, затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 01.12.2014 року №386 (із змінами), внесеними наказом Мінприроди України від 05.02.2016 року №46, та згідно наказу НПП «Нижньосульський» від 30.10.2019р. №32-ОД з 1 листопада 2019 року вступає в силу осінньо-зимова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів на зимувальних ямах водойм у межах діяльності НПП «Нижньосульський».

Нагадуємо, що порушення вимог законодавства в галузі охорони, відтворення та використання водних біоресурсів тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільну та/або кримінальну відповідальність в установленому порядку. Розміри шкоди, заподіяної внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства на території НПП «Нижньосульський», визначаються на основі такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд України, затверджених в установленому порядку.

При виявленні порушень природоохоронного законодавства, незаконного добування водних живих біоресурсів, просимо повідомляти адміністрацію НПП «Нижньосульський» (смт.Оржиця,вул.Центральна,128, Оржицький р-н., Полтавська обл., тел.05357 92-5-17), або органи місцевого самоврядування.

 

 

Для ознайомлення, перелік зимувальних ям в межах діяльності НПП «Нижньосульський»

1. акваторія в районі с. Горошине (чотири ями): «Кухарка», Кучерська», «Тукалка», «Замістянська» площею по 250 м2;

2. акваторія в районі с. Мирони: «Кандулка» площею 0,2 га, «Сулище» площею 02 га, «Зубиха» площею 0,5 га;

3. акваторія в районі с. В. Бурімка Чорнобаївського району: «Бурімська» площею 0,5 га;

4. Акваторія біля с. Погребняки: «Калина» площею 0,3 га, «Горбата» площею 0,2 га, «Орлова» площею 0,3 га, «Аврамиха» площею 0,3 га, «Посольська» площею 0,3 га, «Пісочок» площею 0,5 га, «Ляхова» площею 0,6 га;

5. Акваторія біля с. Мохнач: «Плоска» площею 0,6 га;

6. Акваторія під мостом автодороги Бориспіль – Дніпропетровськ площею 0,5 га;

7. Акваторія біля с. Горошине: «Горошинська» площею 0,3 га, «Цапиха» площею 0,3 га;

8. Акваторія біля с. Чутівка: «Воробйова» площею 0,5 га, «Рижакова» площею 0,6 га, «Чутівська (Кругла)» площею 0,4 га;

9. Акваторія біля с. Плехів: «Тиховоди» площею 0,5 га, «Оржицька» площею 0,5 га, «Кобзарка» площею 0,5 га;

10. Акваторія біля с. Великоселецьке: «Литовка»2 площею 0,7 га.

 

https://nppns.at.ua/index/rezhim_teritoriji_npp/0-28

Переглядів: 394 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
9 dianastr2014  
Надзвичайно корисна інформація! Якби ж вона ще все ж таки дійшла до тих горе рибалок, які так сумлінно порушують закони та знищують нашу природу. "Тут рыбы нет.Ушла." Найпопулярніша фраза навесні. А дійсно чого б та риба навесні ловилась, коли вони взимку поглушили її динамітом чи повибивали електричними вудками?! Гидко від таких людей.

8 stefa123430  
Більшість людей коли, ідуть на зимову рибалку, не розуміють яку шкоду завдають популяціям риб. Зимувальні ями для риб є житттєво необхідними, бо саме в них вони групуються і чекають теплої погоди та сприятливих умов. А таке скупчення є дуже вигідним для рибалок, тому в зимовий період просто процвітає браконьєрство, тим паче метаболізм риб в цей час знижується і вони є дуже легкою здобиччю. Тому заборона рибальство взимку допоможе зберегти цілісність популяцій різних видів риб. А ще буде набагато менше викликів швидкої чи рятувальної служби  через обмороження або провалювання людей під лід. Так що ця заборона зберігає життя рибам і навіть рибалкам.

7 alkabilyk737  
Дуже прикро, що для людей в наш час, закони мало що означають. За статистикою в Україні щорічно  затримують понад 100 порушників правил рибальства. У рибних браконьєрів вилучається близько 100 тис заборонених снастей. Через браконьєрство і безконтрольне рибальство в найближчі роки можуть зовсім зникнути тарань, минь, підуст, карась золотий. У цілому запаси риби у вожоймах України з 1996 року по 2001 р. впали в 12 разів.

6 olyakhomenko2000  
Саме сумне те, що люди не розуміють, яка йде шкода від того, що вони виловлюють рибу в період, коли це суворо заборонено! Іноді, рибалки не розуміють, що цими самими виловами вони зменшують популяцію певних видів риб. Також в зимку, є небезпека для самих людей, адже не раз ми сули Про те, як люди провалювалися під лід.

5 linakulko  
Крім небезпеки для жителів водойм є надзвичайно велика небезпека і для людини. Переважна більшість потерпілих людей на льоду перебувати у нетверезому стані, адже який рибалка висидить в холод без спиртного. Однак саме це уповільнює сприйняття небезпеки.
Інша основна причина – це ненадійність криги. Нехтування основними ознаками недостатньої товщини льодового покрову і неконтрольоване ступання на лід неминуче веде до нещасного випадку. Є багато шляхів перевірки міцності льоду, проте рибалки часто не надають цьому питанню належної уваги і йдуть на невиправданий ризик, вибираючись на занадто тонкий чи послаблений потеплінням, а отже, вже крихкий лід. Актуальною вона є й тоді, коли за примхами погоди настає потепління, чи, навпаки, значно холоднішає. У такі періоди, за статистикою, зростає кількість нещасних випадків на зимових водоймах.
Любителям порибалити взимку треба пам’ятати, що лід не потерпить вашої необачності. Тож слід суворо дотримуватись правил поведінки на льоду.

4 vladagusar1103  
У холодну пору року у риби припиняється процес росту та обміну речовин. Реакція на зовнішні показники різко сповільнюється. Багато риб в цей період навіть перестають харчуватися, активність знижується майже до нуля. Життя в організмі підтримується лише завдяки накопиченому влітку жиру. Є групи риб, які взагалі залягають у зимову сплячку. Тож для того щоб створити сприятливі умови для зимування водних біоресурсів та для запобігання їх масового знищення з 1 листопада і до закінчення зимового періоду в Україні діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах.

3 anastejsabel  
У житті риб існує два важливих періоду: період нересту та період, коли риба йде на зимувальні ями для того, аби успішно перезимувати. Риба скупчується у досить великі зграї і йде у найглибші місця водойм, і може бути дуже легкою здобиччю браконьєрів та правопорушників"

2 pirokhoksana  
Взагалі для риб під час холодної пори року зимувальні ями відіграють неабияку роль. Більшість представників сучасних риб обирають ці ями як місце перезимівлі, тобто зимувальні ями виступають місцем масового скупчення риб. Виходячи з цього, якщо люди будуть рибалити в цей період, то завдадуть величезних збитків чисельності біоресурсів. Безумовно, заборона вилову риби на зимувальних ямах є цілком зрозумілою. Сподіваюся, що люди матимуть уявлення з приводу того, якої шкоди можуть завдати рибам своїм бажанням порибалити.

1 olja88113  
Зимувальні ями важливий період у житті риб. В даний період більшість риб на зимувальних ямах перебувають з ікрою. Тому як перезимують ці риби залежить майбутній риболовний сезон.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz