Неділя, 28.04.2024, 12:14Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2014 » Травень » 12 » 12 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ
09:11
12 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ

          Людство досягло такої стадії, коли антропогенна дія на біосферу набула безповоротного характеру, різко загострилися протиріччя між зростаючими потребами суспільства і можливостями природи.

        Екологічна освіта була висунута ЮНЕСКО і Програмою ООН з охорони довкілля в розряд основних засобів гармонізації взаємодії людини і природи.

         Стокгольмська конференція з охорони довкілля в 1972 році прийняла рекомендацію про створення міжнародної програми за освітою в області довкілля. В цілях виживання необхідне переосмислення самої суті взаємин людини, суспільства і природи на основі нових підходів і ідей. Практична реалізація ідей стійкого розвитку пов'язана із зміною стереотипу культури взаємин людини і природи. По визнанню вітчизняної і світової громадськості центральним чинником у вирішенні проблем взаємин "Людина - Суспільство - Природа" стає екологічна освіта.

          Екологічна освіта і в світі, і в Україні вважається сьогодні пріоритетним напрямом навчання і виховання загальноосвітніх шкіл, що вчаться. Конференція ООН в Ріо-де-Жанейро в 1992 році, що обговорювала проблеми довкілля і розвитку освіти, в своїх документах і рішеннях також підкреслила величезне значення екологічної освіти в реалізації стратегії виживання і стійкого розвитку людства. Вищою і кінцевою метою екологічної освіти (ЕО) і виховання вважається формування ексцентричного типа екологічної свідомості, оскільки лише свідомість визначає поведінкові реакції людини, його вчинки, що виражаються в екологічній культурі.

       Святкування відбувається переважно  викладачами навчальних закладів та студентами у зв’язку з важливістю екологічної освіти, формуванням екологічної свідомості та обміну досвіду між державами. Цей День відзначається шляхом організації та проведення конференцій і семінарів, круглих столів, присвячених питанням екології. Організовується у навчальних закладах усіх рівнів, починаючи з дитячих садків і закінчуючи вищими навчальними закладами.

     В Національному природному парку «Нижньосульський» оголошується з 12-16 травня  тиждень Дня екологічної освіти. Провідними фахівцями екологічної освіти будуть проводитися семінари, бесіди, екскурсії. Тож, щиро запрошуємо відвідати території НПП «Нижньосульський».

Переглядів: 748 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 8
8 OLEXANDR_SHERASOV  
До чого тут сім'я, дитячі роки? Екологічна освіта перевиховає всіх тих темних людей.

7 Anny  
Екологічна освіта - це перш за все гуманістична наука, адже саме екологічна освіта сприяє нашому відношенню до природи! Вона починається не з школи і, навіть, не з дитячого садку, а перш за все з сім'ї. Бо родина виховує в людині особистість і формує ставлення до всього що її оточує і природа не є виключенням.

6 Капустян  
Я думаю, що в майбутньому екологія стане провідною наукою. Нехай щастить усім екологам у цій надважливій і важкій праці!!!!

5 Alina  
Важливо також відзначити, що День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто займається екологічним просвітництвом і освітою, але і для всіх жителів нашої планети, адже мова йде про безпечне життя в майбутньому всіх нас. Прищеплення екологічної культури сьогодні — запорука збереження здоров'я майбутніх поколінь!

4 NezdoimunogaOksana  
Звичайно, що не всі люди бережуть природу, але на мою думку, більшість все-таки замислюються над збереженням природи, адже від цього залежить наше майбутнє життя.

3 OLEXANDR_SHERASOV  
Дівчата, річ в тому що всі знають що треба берегти природу, про забруднення, захворювання і наслідки цього всього. Але достримуватись правил майже ніхто не хоче, бо інші цінності захмарили голови людей.

2 Раковець Тетяна  
З самого раннього віку кожна людина повинна знати до чого призводить безтурботне ставлення до навколишнього середовища; вона повинна знати про захворювання, викликані забрудненням середовища; про загибель тварин і рослин; про зменшення родючості грунту; про вичерпність запасів питної води та інших негативних змінах середовища проживання. І не тільки знати, але й відчувати особисту відповідальність за її стан.

1 OLEXANDR_SHERASOV  
Складно переоцінити важливість екологічної освіти в житті людини. Саме екологічні знання — ключ до усвідомлення того, в якій тісному взаємозв’язку перебувають людина і природа і яким чином діяльність людини може завдати непоправної шкоди довкіллю.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz