Четвер, 18.04.2024, 23:23Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Жовтень » 16 » 17 ЖОВТНЯ – СВЯТОГО ФРАНЦИСКА З АСИЗУ
08:23
17 ЖОВТНЯ – СВЯТОГО ФРАНЦИСКА З АСИЗУ

За Юліанським календарем 17 жовтня Церква відмічає свято св. Франциска з Асизу – покровителя всіх захисників природи та всього створіння Божого. Святий Франциск проповідував Боже слово не лише людям, але й всьому Божому створінню. Все його життя стало свідченням жертвенної та милосердної Божої любові стосовно всіх тих, які її найбільше потребують, як людей так і всіх інших Божих створінь.

У 1979 р. Папа Іван Павло проголосив св. Франциска з Асизу небесним покровителем захисників природи. Згідно із вченням Святішого Отця, св. Франциск: «дає християнам приклад самобутнього і глибокого пошанування цілісності створіння. Як приятель бідних, якого любили Божі створіння, св. Франциск закликав все створіння – тварин, рослин, сили природи, навіть братів Сонця і Місяця, вшановувати Бога і славити його. Бідний чоловік з Асизу подає нам переконливий доказ того, що коли ми є в мирі з Богом, то можемо себе краще посвятити побудові миру зі всім створінням, який є невіддільним від миру між всіма людьми» (Послання до Всесвітнього дня миру 1990 р. «Мир з Богом Творцем – мир із всім створінням, 16).

За матеріалами інформаційної служби Бюро УГКЦ з питань екології підготував фахівець відділу екоосвіти Віктор Попельнюх.

Переглядів: 521 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 odetta00  
Цікаво, що стосунки церкви з наукою завжди були напруженими (а пізнання природи нерозривно пов'язано з наукою). Згідно з поглядами Фоми Аквінського, офіційного церковного філософа, прагнення до пізнання - "гріх", якщо воно не має на меті "пізнання Бога". Як зазначає німецький учений Карлхайнц Дешнер у своїй грунтовній праці "Кримінальна історія християнства", "В 1163 г. папа Александр ІІІ (он имел, дабы еще раз об этом напомнить, 4 антипап) запрещает всем клирикам изучение физики. В 1380 г. французский парламент, ссылаясь на декрет папы Иоанна ХХІІ, запрещает всякое занятие химией". Тобто церква може проповідувати любов до природи й до ближнього, але її служителі аж ніяк не прагнуть до розповсюдження наукових знань серед мас.

5 guramaforever  
Природа - це така річ, що стосується будь-якої  сфери життєдіяльності людини, будь то мистецтво чи релігія. І цей день яскравий цьому приклад.

4 mym1996  
Св. Франциск проповідував Боже слово не лише людям, але йвсьому Божому створінню. Рівно і все його життя стало свідченням жертвенної та
милосердної Божої любові стосовно всіх тих, які її найбільше потребують - як
людей, так і всіх інших Божих створінь.

3 moroz-1996  
Дуже дивне "свято"

2 alo4ka1997  
Люди, що забруднюють навколишнє середовище, не можуть отримати святе причастя, оскільки у них немає Божої «милості», сказав 5 листопада архієпископ Неаполя кардинал Кресченцо Сепе. «Ті, хто оскверняє природу, не перебувають у Божій милості і не можуть отримати причастя», – сказав ієрарх. Тому варто задуматись, що, де і коли ми залишаємо після себе, адже все повертається бумерангом.

1 nskstchenkovsktorsya  
У цей день різні товариства з захисту прав тварин проводять акції у багатьох країн світу, закликаючи людей відмовитися від споживацького та жорстокого ставлення до «братів наших менших». Крім того це привід нагадати про відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали  незамінними членами сім’ї. В Україні проблема захисту тварин стоїть надзвичайно гостро. Щоправда, у начебто більш благополучній у цьому плані Європі, теж є свої проблеми. Один із прикладів – Іспанія, де мисливці або вбивають, або ж викидають на узбіччя доріг собак, які на полюванні показують погані результати, або вже застарі для ловів. Часом їх підвішують за задні лапи до нижньої гілки дерева, аби передні ледве торкалися землі, прирікаючи тим самим тварину на нестерпну й повільну смерть. Громадські активісти з організацій, що опікуються тваринами, підбирають нещасних, направляють до притулків, де чотирилапих лікують і дають гідно дожити віку.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz