П`ятниця, 19.04.2024, 06:04Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Січень » 26 » 2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь
09:43
2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь

2 лютого, в день заснування Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів у 1971 році в м. Рамсар (Іран), відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь.

Цей день започатковано для привернення уваги до важливості водно-болотних екосистем для людей та вперше відзначено у 1997 році. З того часу до Всесвітнього дня водно-болотних угідь організовується низка інформаційних кампаній та природоохоронних акцій по всьому світу. Рамсарський секретаріат щорічно пропонує тему свята і за підтримки партнерів готує та поширює інформаційні матеріали, які можна знайти за посиланням https://www.worldwetlandsday.org. Інформаційні матеріали перекладені українською мовою можна знайти за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1nlsDBhzrfrNTgzLf3VSWNzecTIcdi9uN?usp=sharing

Тема 2021 року – «Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!».

Цьогорічна тема привертає увагу до питань пов’язаних з використанням прісної води, а також ролі водно-болотних угідь у накопичені, очищенні та постачанні прісної води для потреб людства і природних процесів.

Рамсарська конвенція закликає звернути увагу на зростаючу водну кризу по всьому світі та одну з її причин – руйнування водно-болотних екосистем. У той самий час водно-болотні угіддя надають низку екосистемних послуг від яких залежить людство і вартість яких оцінюється у 47 трильйонів доларів США на рік – це і постачання прісної води для питання і сільського господарства, риболовля і аквакультура, протидія негативному впливу штормів та повеней, регуляція клімату та створення середовища існування.

Рамсарська конвенція наголошує на необхідності запровадження основних підходів для збереження прісних вод та забезпечення належного доступу до чистої води – це припинення руйнування і початок відновлення водно-болотних угідь, демонтаж гребель, припинення надмірної експлуатації підземних вод, очищення і припинення забруднення джерел прісної води, збільшення ефективності використання води, «мудре» використання водно-болотних угідь, інтеграція питань управління водно-болотними угіддями у секторальні та регіональні плани розвитку.

Переглядів: 274 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 141 2 »
14 vikachernetska16  
2 лютого - Всесвітній день водно-болотних угідь.
Болота вражають своєю первозданністю, біологічним різноманіттям. Тисячі років покоління болотних рослин , змінюючи одне одного і відкладаючись утворили шар торфу, що досягає іноді до 5 метрів. Окремі рослинні угруповання і багаточисельні види флори і фауни саме пристосувались до життя тільки в такому середовищі. Такі болота характеризуються переважанням трав і мохів-торфоутворювачів

13 julia1308december  
Стаття зорієнтовує нас на проблематиці збереження болотно-водяних угідь, тому питання відновлення та збереження ВБУ - це питання існування та виживання великої кількості тварин та рослин, та й взагалі людини.

12 olegauser  
«Відновлення тазбереження водно-болотних угідь є одним з важливих заходів для захисту прісних
вод, пом’якшення наслідків змін клімату і адаптації до них.» - саме так
наголошує Департамент екології та природних ресурсів Полтавської
облдержадміністрації спільно з Міністерством захисту довкілля та природних
ресурсів України. І я цілком і повністю з цим погоджуюсь. Адже ми повинні
усвідомити всю катастрофу руйнування і почати берегти і розумно використовувати
джерела прісної води.

11 bojkooleg80  
Болото є природною екосистемою в якій знаходяться різні тварини та рослини. І ми повинні докладати зусиль для того щоб зберегти та покращити якість водних ресурсів.

10 vpylypchuk2001  
Болота є природніми фільтраторами води,ціно і ввжливо зберігати їх та підтримувати,а не як це робиться у нас,висушування,та перетворення на рілля
Дякуємо за столь важливу інформацію

9 vitalinasagajdak  
У наш час більшість людей навіть не задумуються над такими проблемами як охорона водно-болотних територій, а вони є досить вразливими екосистемами. Їх "здоров'я" залежить не тільки від місцевих умов, але й від того, наскільки грамотно ми будемо господарювати на них. Мене надзвичайно тішить, що є ціла Конвенція про водно-болотні угіддя, а ще більше я рада, що про неї не лише знають, але й дотримуються та навіть святкують. Дійсно, водно-болотні угіддя - це важлива складова нашої планети і наслідки байдужого ставлення є катастрофічними: зникнення цінних видів риб і безхребетних (молюсків, раків тощо), загальне скорочення промислу; скорочення видів птахів та ссавців; скорочення потенціалу або неможливість використання водойм для відпочинку і як джерела питної води; підвищення ризику захворювання людей; зростання затоплень і підтоплень.
На мою думку, тему збереження водно-болотних угідь обо'язково потрібно розглядати в школі, необхідно проводити різноманітні заходи, щоб наше майбутнє покоління не було байдужим, щоб воно любило та берегло навколишній світ.
Щиря дякую авторові за чудовий допис. Ця інформація є цікавою та корисною.

8 trofimenkoyana41  
Зважаючи на теперішній стан водних ресурсів України, планети в цілому, надзвичайно важливо  неодноразово підкреслювати цю проблему і закликати до бережливого ставлення до екології навколишнього середовища. Рамсарська конвенція -це ще один крок, крок до пробудження у людей любові та турботи по відношення до природи.

7 gbihas01  
Я здивована. Ми настільки привикли до наших звичайних свят, що рідко звертаємо увагу на такі свята як Всесвітній день водно-болотних угідь. Це дуже важлива і цікава тема. До прочитання цієї статті я ніколи не задумувалася над цією проблемою і її вирішенням,як добре, що є люди,країни і конвенції,які турбуються про екологічне здоров’я планети! Дякую за змістовну статтю!

6 tsibezovaselena567  
Прибережні водно-болотні угіддя, такі як солоні болота, мангрові ліси, зарості водоростей та коралові рифи, діють як амортизатори. Вони зменшують інтенсивність впливу штормових хвиль та цунамі, захищаючи 60% людства, що живуть та працюють уздовж узбережжя, від підтоплень, втрати майна і життя.

5 yuyiil97698  
Добре , що існує така конвенція мета якої , це припинити втрати водно - болотних угідь та зберігати існуючі . Завданням Рамсарської міжнародної конвенції є привернути увагу до проблеми водно - болотних угідь та раціонального використання ресурсів . Потрібно пам‘ ятати , що початкова мета згоди - зберегти водно - болотні угіддя , як середовище для водоплавних птахів .

1-10 11-14
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz