Четвер, 28.03.2024, 19:52Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Березень » 3 » 3 БЕРЕЗНЯ- ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИКОЇ ПРИРОДИ
10:32
3 БЕРЕЗНЯ- ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИКОЇ ПРИРОДИ

20 грудня 2013 року шістдесят восьма сесія Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 березня – день прийняття Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої флори і фауни, що перебувають під загрозою зникнення – Всесвітнім днем дикої природи. Прийнявши резолюцію, яка проголошує 3 березня Всесвітнім днем дикої природи, 193 члена Генеральної Асамблеї ООН в черговий раз підкреслили цінність для людства дикої природи та усіх її мешканців. Цей День покликаний нагадати нам про необхідність активізації боротьби зі злочинами проти дикої природи, привернути увагу до проблеми браконьєрства, що має далекосяжні екологічні, економічні та соціальні наслідки.

Проблеми збереження довкілля та його окремих складових вже давно стали значним за обсягом напрямком міжнародного співробітництва світової спільноти. Одним із напрямів такої співпраці є забезпечення виконання Конвенції, що регулює міжнародну торгівлю рідкісними видами флори і фауни, відому як СІТЕС, яка була прийнята 3 березня 1973 року у м. Вашингтоні. Під міжнародною охороною на сьогодні знаходиться близько 5600 видів тварин та 30 тисяч видів рослин. Учасниками Конвенції є 180 держав, серед яких і Україна, яка приєдналась до Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення, 14 травня 1999 року.

Мета Конвенції – це гарантія того, що міжнародна торгівля дикими тваринами та рослинами не створюватиме загрози їх виживанню. Дика фауна та флора є незамінною частиною природних екосистем Землі, які мають охоронятися для нинішніх та майбутніх поколінь. Держави-учасники Конвенції визнають важливість міжнародного співробітництва, яке буде сприяти захисту деяких видів дикої фауни та флори від надмірної експлуатації в міжнародній торгівлі. Будь-яка торгівля зразками рідкісних видів повинна здійснюватися під неухильним наглядом компетентних наукових установ та адміністративних органів.

 

Переглядів: 614 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 5
5 dietomorrow  
Треба оберігати та примножувати ці рідкісні види флори і фауни, задля збереження їх для майбутніх поколінь.

4 kuprenko1997  
На мою думку, прийняття Конвенції - це новий поштовх до заклику людей ставати на захист нашої природної спадщини - флори і фауни, яка на даний момент потребує захисту і допомоги. Згідно до Конвенції, особлива увага буде приділятись видам, яким загрожує зникнення, а також вразливим видам, включаючи й мігруючі види, які теж потребують не аби якого захисту. Я згодна з тим, що потрібно боротись з браконьєрством, адже це одна з найважливіших проблем сьогодення, з якою людство стикається протягом багатьох років. Тому, буде доцільним не тільки застосовувати штрафні санкції  щодо злочинців, що руйнують природу, а й кримінальну відповідальність.

3 adidok199680  
Дика фауна і флора є незамінною частиною природних систем землі, які мають охоронятися для нинішніх й майбутніх поколінь.

2 ketrinslv  
Я вважаю, що це правельний вчинок стосовно прийняття Конвенції, тому що зараз багато зникаючих видів рослин і тварин, і нажаль не кожен розуміє, що потрібно їх охороняти, щоб наші нащадки змогли насолодитися їх красою та неповторністю.Зараз з початком весни масова зявляються торговці рослинами які занесені до Червоної книги України, і на мою думку потрібно їх карати адміністративними штрафами, а ще пояснювати , що вони вчиняють не тільки Конституційний злочин але й моральний.

1 rem1212  
Цей день являє собою унікальну можливість познайомитися з красою і розмаїттям форм дикої природи, а також підвищити свідомість та розуміння необхідності збереження видів дикої флори та фауни.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz