П`ятниця, 19.04.2024, 12:14Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2013 » Грудень » 18 » АКЦІЯ «ЗБЕРЕЖИ ЗИМОВУ КРАСУНЮ - ЯЛИНКУ»
08:06
АКЦІЯ «ЗБЕРЕЖИ ЗИМОВУ КРАСУНЮ - ЯЛИНКУ»

Заклики берегти природу, планету Земля чути сьогодні всюди. Але як часто ці              заклики залишаються підкріплені конкретними справами!

Незабаром Новий рік, і вже сьогодні ми будуємо плани, як ми його будемо                    зустрічати. Питання, ставити ялинку чи ні, у нас не виникає.

Традиція зустрічати Новий рік із запашною ялинкою або пухнастою сосною має с      воє коріння. Але якщо раніше більша частина населення не замислювалася, як ми              чинимо з нашими зеленими красунями, то тепер багатьох схвильовує, коли вони                бачать, як викинуті ялинки, які, по-хорошому, варто було залишити рости в лісі. Чад     свята пройде, а висохлі і пожовклі деревця ще довго будуть лежати на смітнику і                 викликати неприємні відчуття, але ми, за звичкою, як завжди в таких випадках,                    опустимо голову і підемо далі.

Саме тому, з метою збереження ялинок від гибелі працівники Національного                   природного парку «Нижньосульський» запропонували учням та вчителям                        Малобурімської ЗОШ І-ІІІ ст.. провести акцію «Захисти зимову красуню – ялинку».

Для участі дітям потрібно було створити:

-         Новорічну композицію;

-         Плакати або листівки із закликом «Збережи ялинку».

Після створення «композицій» у школі, відбуватиметься голосування, де Ви, шановні користувачі і гості сайту можете проголосувати за найцікавіше продемонстрований новорічний настрій.

Переможці будуть вибиратися окремо за плакат і композицію, відповідно до вікової групи.

Голосування відбуватиметься на: http://vk.com/club59780019

Переглядів: 1241 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 181 2 »
18 OLEXANDR_SHERASOV  
Ну вот, это уже лучше. Если вы и убиваете растение, то используйте по максимуму его полезные свойства. Но таких людей к сожалению единицы.

17 Alexey13  
Сколько людей, столько и мнений. Один любит яичницу, другой – свиной хрящик. Каждый пусть сам решает, какую елку ставить. Кого устраивает искусственная, пусть хорошо проверит качество елки. Дотронешься до ветки и иголки могут оказаться на полу, а это опасно, если есть маленькие дети в доме, да и лысая елка настроения не поднимет. Нельзя забывать, что искусственый материал и красители выделяют ОВ, которые могут быть прекрасными аллергенами. А это уже серьезный минус такой елочке.

А настоящее деревце, с хвойным запахом – это радость в доме, ощущение праздника. Фитонциды делают воздух в комнате стерильным. Ведь не даром, во время ВОВ. мобильные госпитали старались располагать в сосновых лесах, где раны быстрее заживали.

После праздника хвою и небольшие ветки можно собрать, делать отвар, который использовать вместо аптечного хвойного концентрата, который обильно пропитан ароматизаторами и тем самым, потерявшим свою оздоровительную ценность. Небольшие веточки можно использовать вместо зубной щётки. »Можно прекрасно почистить зубы, межзубные пространства, помассировать десны. Вдобавок — весь спектр полезных веществ сосны будет благоприятно воздействовать на ротовую полость.» (с).

Сам ствол тоже может пригодиться в хозяйстве.

16 Леся Широкоступ  
Яка чудова дискусія відбувається у вас, Валєрій і Олександер! Ялинка - це невід"ємний атрибут новорічної ночі! Але можна ж використати не все дерево, а лише його частинку - гілочку! Так і саме дерево залишається живим, і новорічний настрій у домі присутній!=)

15 OLEXANDR_SHERASOV  
Дійсно, коментарі Валерія дуже гарні, відчувається що пише він їх від усього серця.

14 фахівець відділу екоосвіти  
Валерій Шовкопляс! Ви тільки нещодавно приєднались до відвідувачів сайту, коментврі Ваші цікаві, тому прошу висловитись по всіх публікаціях. Думаю Вам є що сказати. Чи не так????????????

13 Валерий Шовкопляс  
Доброго дня,Олександре! це дуже добре! Хід думок не поганий, але подивіться на ситуацію з іншої сторони. Ви говорите, що зрубавши 1 ялинку в цілому лісі нічого страшного не відбудеться? Подумайте, скільки таких людей з такими думками. І якщо кожен по 1 зрубає то це вже буде лихо.

12 OLEXANDR_SHERASOV  
А навіщо людству взагалі рубати ялинки на новий ріік, коли ці думки взагалі прийши нам в голову? Давайте з'ясуємо. Рубання і прикрашання з'явилось зовсім недавно, лише 150 років тому, і тільки в палацах королів Франції, Англії. Звичайно Петро І перейняв цей досвід. Зараз більшість ставлять ялинки. Звичка з'явлась а позбавитись від неї дуже важко. 
Чи можна уявити Новій рік без ялинки? Що для вас означає Новий рік? Дивитися на ялинку 14 днів  потів викинути її, дуже дивно. 
Так випьємо ж за те, щоб на цей Новий рік було менше зрубано ялиночок!

11 OLEXANDR_SHERASOV  
Вітаю Валерій. В дитинстві кожного року в мене в дома стояла жива ялинка, мій дідусь вирубував її в лісі і првозив. Але якщо зрубати одну ялинку, в цілому ліс,і то нічного страшного не станеться. Інша справа якщо на продаж - масово, то це вже знищення природи!

10 Валерий  
Олександре, важке у вас напевно було дитинство! Маленьким дітям потрібно бачити в новий рік ялинку справжню,а не штучну. Пропозиція не погана, так як штучну можна використовувати не один рік. От самі ви використовуєте яку ялинку?Чи ніколи не встановлювали живу?тільки відверто!

9 OLEXANDR_SHERASOV  
Так, дуже приємно, споглядаючи на зрубану ялинку вдома. Чи згодні ви задаради збереження ялин, не купувати і не рубати на Новий рік ялинку?

1-10 11-18
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz