П`ятниця, 26.04.2024, 20:11Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Березень » 16 » БІОТЕХНІЧНІ ЗАХОДИ ПО ЗБІЛЬШЕННЮ ЧИСЕЛЬНОСТІ ГНІЗДОВОЇ ОРНІТОФАУНИ НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
09:21
БІОТЕХНІЧНІ ЗАХОДИ ПО ЗБІЛЬШЕННЮ ЧИСЕЛЬНОСТІ ГНІЗДОВОЇ ОРНІТОФАУНИ НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

    Одним із найбільш ефективних методів збільшення гніздової ємкості угідь,  в тому числі і на територіях національних природних парків,  є застосування штучних гнізд. Існує надзвичайно велика кількість конструкцій і типів штучних гнізд,  які враховують особливості гніздової біології різних видів птахів,  починаючи від добре знайомих нам дуплогніздників (шпаки, синиці, мухоловки тощо), качок і закінчуючи хижими птахами та совами.

        В нашому Парку на сучасному етапі приваблюють переважно дуплогніздників і водно-болотних птахів, використовуючи традіційні шпаківні і синичники для дуплогніздників та шалашики для качок і лисок.

        Рання весна - саме той час,  коли потрібно поспішати встановлювати штучні гнізда.  Співробітники Парку в цьому сезоні розпочали цю важливу для птахів роботу 12 березня на острові Орівщина,  із виготовлення та встановлення штучних гнізд-шалашиків, які мають привабити на гніздування качок та лисок.

        Побажаємо ж птахам приємного новосілля!

 

Начальник науково-дослідного відділу Клєстов М.Л.

 

Переглядів: 351 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 131 2 »
13 barannik1999bk  
Я захоплююсь такими людьми, які працюють на благо природи, а саме на відновлення та збільшення видового різноманіття екосистем.

12 stefa123430  
Було б добре, щоб люди думали про травин чи рослини не тільки на заповідних територіях, а й просто проводили заходи, акції, щоб зберегти видове різноманіття всюди. А то виходить, що в  одних місцях ми намагаємося допомогти та зберегти, а в інших просто знищуємо заради своєї вигоди все живе. Можливо хтось скаже, що люди і так прикладають величезних зусиль для охорони та збереження різних популяції, і вони будуть праві. Але це приблизно 20 відсотків, а то і менше (охорона робота в заповідних територіях та акції серед населення,які проводяться не так чато як цього хотілося б) і все це роблять біологи, екологи, волонтери чи просто не байдужі люди. А що решта? А іншим людям просто наплювати на все живе. Тому ця боротьба між збереженням і знищенням людьми біорізноманіття, буде тривати вічно, якщо нічого не змінювати. Але я не втрачаю оптимізм і вірю в те, що людство зрозуміє просту істину, природа любить баланс і нам потрібно його дотримуватися.

11 yanamagda03  
Зявляється радість, коли дізнаєшся про те, що НПП "Нижньосульський" створює комплекс технічних і господарських заходів, спрямованих на збереження видового різноманіття диких тварин з метою поліпшення умов існування дикої фауни. Створення штучних місць розмноження дуже допомагають тваринам для збереження їх видового різноманіття.

10 polebkakhomenko1  
Природоохоронна діяльність з збільшення гніздової ємкості угідь дуже правильна корисна, на мій погляд. Збільшення численності популяції наших пірнатих друзів позитивно відіб’ється на всій екосистемі. Цікаво було б дізнатися про методи виготовлення і встановлення штучних гнізд для самостійного виробництва. Сподіваюсь птахи високо оцінять таку турботу

9 slavaglushik  
Справжнім подарунком для пернатих є годівнички, які можна виготовляти з різноманітних матеріалів: можна використовувати порожні пластикові пляшки, картонні коробки чи робити з дерева. Головне пам'ятати  щоб пташкам було зручно.

8 taniaculik7088  
Руйнуючи на одих (не заповідних) територіях, люди створюють в інших, заповідних. Парадокс. Причому людина, взагалі пародоксальна, як істота. Саме "завдяки" активній діяльності людини і постає необзідність допомагати природі вижити. Наче не ми існуєм у природі, а природі ДОВОДИТЬСЯ існувати з нами. Було б не погано, аби людство замислилось над цим, поки ще не пізно, проте чи можливо це?...

7 samsonenkoviktorija  
Приємно усвідомлювати, що ми можемо не лише нашкодити природі, а й допомагати їй. Будівля штучних гнізд - це мінімальне, що ми можемо зробити для птахів, зате скільки користі несе за собою ця допомога!

6 alkabilyk737  
Добре, що хоч трішки можу помилувати око такими хорошими справами, бо останным часом дуже мало приємних подій! Душа радіє, що НПП "Нижньосульський" сприяє збереженню орнітофауни, тим паче, весна цього року така рання, тому і працювати потрібно вже зараз.

5 natalialiakhman99  
Охорона нашої орнітофауни відіграє важливу роль у збереженні її чисельності.Проте я навіть не здогадувалася,що є біотехнічні заходи,а саме створення штучних гнізд,для новосілля птахів. Цікавий та відповідальний процес. Тож приємного гніздування та поповнення їм.

4 potapovaasya1810  
Птах є дуже важливими для екосистем та для самої людини, адже вони знищують багато шкідників сільського, лісового і паркового господарств. Тому охорона та приваблювання цих створінь є дуже важливим завданням. Одних птахів треба підгодовувати взимку, а іншим створювати умови для гніздування, адже дуже важливо, щоб турбота про них була постійною, а не лише в певний період року.

1-10 11-13
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz