П`ятниця, 26.04.2024, 23:25Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Квітень » 26 » ЧИСТІ БЕРЕГИ – ЧИСТА РІЧКА
14:28
ЧИСТІ БЕРЕГИ – ЧИСТА РІЧКА

З настанням весняних сонячних днів, на берегах річки Сули, немов гриби після дощу, виростають стихійні сміттєзвалища. Хто скаже? Кому ж приписувати ці сміттєві негаразди? Невідомо?.

Вже четвертий рік поспіль працівники національного природного парку «Нижньосульський» та місцеве самоврядування села Чутівка намагаються достукатися до совісті любителів риболовлі та відпочинку в Чутівському краю.

 З року в рік в третю суботу квітня, зібравшись дружньою командою виходять на прибирання берегової лінії річки Сули, і бачать одну й ту картину. Гори сміття всюди. Підходиш до людини з проханням не смітити, а у відповідь чуєш: «То не моє, я приїхав воно вже тут було, своє завжди забираю з собою». Постає тоді просте запитання, а звідки ж воно береться, якщо кожен своє вивозить з собою? Невже воно проростає із Землі з початком весни, як весняні первоцвіти?

Та ні – це культура нашої особистості, виховання, згідно яким ми не дбаємо про навколишнє середовище та засмічуємо природні багатства, навіть не задумуючись, які негативні плоди після цього будемо пожинати.

Тож, бережімо чистоту природи сьогодні, бо наші нащадки не матимуть її завтра.

Переглядів: 247 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 251 2 3 »
25 pasnichenko  
Під час відпочинку рибалки та громадяни залишають після себе на берегах водойм та у воді пластмасові і скляні пляшки, поліетиленові пакети, залізні бляшанки, упаковки від риболовних товарів, прикормів тощо.
Сміття, яке потрапляє у водойму забруднює екосистему в цілому. Пакети та інші відходи потрапляють до риби в зябра, шлунково-кишковий тракт, тим самим, спричиняють загибель живих організмів.
Закликаю громадян перед початком риболовлі прибрати сміття біля свого місця вилову та не залишати його після себе! За залишене сміття на берегах водойм громадяни будуть нести адміністративну відповідальність.

24 chetveryk  
Прекрасно що люди очищують водойми та береги, завдяки таким людям все ще залишаються красиві місця, але прикро що це потрібно робить через інших людей. Невже важко прибрати після себе?

23 snizhanaboiko2002  
На мою думку ,потрібно встановити річковий патруль ,та виписувати штрафи від 15 до 25 тисяч гривень за таке поводження з навколишнім середовищем.А ще краще приводити до кримінальної відповідальності,та відправляти таких людей на прибирання таких зон.

22 dianazavruk  
Сподіваюся, що з часом наш народ зрозуміє, що чисті околиці вулиць - це спільна робота абсолютно всіх .
На жаль, величезна кількість сміття - це серйозна проблемасучасного суспільства. Це свідчить про наш низький рівень екологічної культури.
Необхідно пам'ятати, що благоустрій нашої планети - це спільне завдання для
усіх жителів!

21 vouna2003  
Чудово! Люди, які захищають природу від самих себе - герої нашого часу.

20 karinagrischenko1999  
Це добре, що є небайдужі люди які дбають про чистоту довкілля. Але виникає питання: як зробити так, щоб решта навчилася не смітити?

19 girmandara02  
Ще з шкільних років нас вчать берегти природу , не смітити на вулиці . Одні дотримуються правил , іншим , мабуть , закон не писаний. Шкода , що в нашій країні нема суворих штрафів . Який приклад вони подають молодому поколінню? Згадаймо чудовий вислів : "Чисто не там , де прибирають , а там де не смітять !"

18 julia1308december  
мені здається, що відвідувачі парку просто не розуміють де вони знаходяться. Вже давно час навчитися цінувати природу і те що вона нам дає! А працівники парку молодці, що своїм прикладом показують уякому напрямку необхідно рухатись!

17 olegauser  
Просто одне питання _навіщо?.Чому не взяти сміття з собою і не залиши його на найближчому смітнику.Ні!Потрібно все залишити там де і проводоли час.Я просто в шоці з таких людей точніше нелюдів!

16 sahnoana75  
Зазвичай люди просто не звертають уваги на проблему, поки вона не торкнеться їх самих. Така байдужість дуже часто і є причиною загибелі природи. Адже кожен думає, що інші повинні турбуватися про це. Я вважаю, що людям, які відгукнулися і допомогли прибрати, потрібно виділити хороше фінансове заохочення))

1-10 11-20 21-24
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz