Четвер, 25.04.2024, 15:27Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Грудень » 7 » ДЕ ЗИМУЮТЬ МЕТЕЛИКИ
14:36
ДЕ ЗИМУЮТЬ МЕТЕЛИКИ

Метелики є дивовижними створіннями, які так схожі на живі квіти. І влітку ми маємо можливість спостерігати за їх фантастичною красою і яскравістю. Але, напевно, мало хто замислювався, як ці тендітні, повітряні створіння переживають суворі, холодні зими.

Фахівець екологічної освіти НПП «Нижньосульський» Федорова Л.Г. завітала до вихованців 5 класу опорного закладу «Оржицька ЗОШ I-IIIст. ім. І.Я. Франка» та провела заняття на тему: «Де зимують метелики?».

Під час заняття діти дізналися, де зимують метелики, і як зимують метелики? Коли метелики впадають в сплячку? Яких метеликів можна зустріти на території НПП «Нижньосульський». Переглянувши та ознайомившись з метеликами діти відтворили їх на папері.   

Переглядів: 227 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 181 2 »
18 mega_kononenko123  
Метелики відлітають в жарку Африку і Мексику, а інші в більш близькі теплі місця. Прибувши на місце, вони залишають тут своє потомство, яке після повернеться додомц

17 yamchnskaulia  
Коли я була дитиною думала, що метелики "Вони, як і перелітні птахи відлітають в далекі, теплі краї, у зимові часи?". Але це були дитячі догадки, насправді одні переживають зиму в стан яйця, в такому випадку, вони від холоду ховаються в корі дерев – тут він відчувається не так сильно. Інші зимують гусеницею, загорнувшись у листі або в своїй павутинці. Це добре, що дітям проводять такі уроки. Молодь повинна знати про такі важливі речі.

16 irazhytchenco  
Робота із дітьми вшколах є дуже важливою, адже молоде покоління повинне знати про ці та інші
важливі речі. Вибрана тема також дуже важлива, адже багато видів метеликів переживають
зараз не найкращі часи і це пов’язане саме з руйнуванням їхніх місць для зимівлі.

15 mega_kononenko123  
Метелики є дивовижними створіннями, які так схожі на живі квіти. І влітку ми маємо можливість спостерігати за їх фантастичною красою і яскравістю. Напевно, мало хто замислювався, як ці тендітні, повітряні створіння переживають суворі, холодні зими. Може бути, вони, як і перелітні птахи відлітають в далекі, теплі краї? В деякій мірі так і є. Тоді назріває інше питання – куди? Складно собі уявити місце, де зимують метелики, скільки кілометрів вони, такі маленькі, пролітають на своєму шляху.

14 kozloinna14  
Так, і справді метелики це неймовірні створіння, я завжди захоплююся ними. Ви думаєте, вони гинуть, відклавши яйця, з яких виходять гусениці ? Дійсно, у частини наших метеликів так і відбувається. Але є метелики, що зимують дорослими. Вони ховаються на горищах, у щілинах кори дерев та інших місцях, а весною лише тільки пригріє сонце, виходять із своїх схованок. Недавно, до нас у дім залетів метелик, я здивувалася звідки він взявся серед такого холоду, напевно він потрапив із горища, тому відпустили його назад, щоб в наступному році рахував людей своєю красою.

13 lizaslavaa  
Метелик — символ душі, безсмертя, відродження і воскресіння, здатності до перетворень, до трансформації, тому що ця крилата небесна істота з'являється на світ, перетворюючись із мирської гусениці.

12 lobachevskaya  
Коли я була ще маленькою дівчинкою, я завжди задавалась питанням де ж зимують ці милі, тендітні та такі маленькі створіння - метелики. Краса цих комах завжди зачаровувала і зачаровує мене до цих пір. Влітку так цікаво розглядати їузори їх крил, і кожного разу як вперше дивуєшся такій красі. Сумно було в школі дізнатися про те, що вони живуть лише декілька днів! Але чому ж тоді їх завжди так багато? Тому що самка за своє коротке життя може відкласти більше 1000 яєць, таке диво. Восени метелики ховаються на горищах та інших подібних місцях, а весною, як тільки виходить сонечко, виходять із схованок.
   Також є метелики, що відлітають від нас у вирій — теплі краї. Все залежить від виду цих комах, але кожен з них прекрасний та дивовижний і є особливою прикрасою спогадів мого дитинства!

11 pasnichenko  
У природі стільки прекрасних створінь! Метелики за своєю красою є одним з чільних місць серед багатьох інших представників земної фауни. Дивовижні тендітні створіння, люди ніколи не перестануть захоплюватися їх легкістю і чудовими візерунками, подарованими іскуніцей-природою. Одними з найкрасивіших і рідкісних видів вважається мадагаскарська метелик астрономія. Ці комахи є представниками загону Лускокрилі і відносяться до сімейства уран.
Не може не засмучувати те що в зимній період ці неймовірні створіння мігрують від нас.

10 liliapolishchuk12  
Метелики- дуже гарні створіння в світі тварин. Ці лускокрилі красунчики і красуні мають багато різних ознак, про які ми навіть не здогадувались. Наприклад, не кожен знає про те що самки більше живуть ніж самці або чи знали, шо метелики можуть розрізняти деякий колір. Найбільш цікавим фактом про комах з іх біологічної ознаки, що смак вони відчувають за допомогою своїх ніг. Взимку, дійсно дуже холодно, і метелики такого б не пережили, тому можна уявити, що вони десь ховаються де температура більше ніж 10 градусів, або вони впадають в стан анабіозу. Також метелики гарно впливають на дітей, вони їх не бояться та з задоволенням граються.

9 julia1308december  
Прекрасна тема для малечі! Впевнена, їм було дуже цікаво слухати, як було б цікаво навіть мені!) Дякую працівникам, за прививання любові до природи діткам!!!)

1-10 11-18
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz