П`ятниця, 19.04.2024, 06:51Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Травень » 12 » ДЕНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ
20:54
ДЕНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Кожного року 12 травня природолюби відзначають день екологічної освіти, покликаний об’єднати людей у справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті. Відзначається свято у зв'язку з важливістю екологічної освіти, формування екологічної свідомості та обміну досвідом.

Вперше заклопотаність екологічними проблемами, до появи яких веде розвиток науково-технічного прогресу на планеті, представники світової громадськості висловили в 1972 році – на міжнародній Конференції ООН з навколишнього середовищі в Стокгольмі. Через 20 років, у червні 1992 року, в Ріо-де-Жанейро зібралася друга подібна конференція, на якій у тому числі піднімалося і питання про необхідність поширення екологічної освіти.

Важливість екологічної освіти переоцінити складно. Саме екологічні знання дозволяють людині усвідомити, до яких катастрофічних явищ можуть призвести згубні звички у відношенні природи; зрозуміти, як уникнути подібних наслідків. Вища мета екологічної освіти – формувати екологічну культуру людини.

У цей день у містах і селищах проводяться різні екологічні акції, які носять як просвітницький, так і практичний характер: проходять виставки, конференції і конкурси дитячої творчості на тему збереження природи. Люди беруть участь у природоохоронних заходах з очищення берегів річок і водойм, прибирання парків, озелененні територій. Це свято стосується кожного, хто бере участь у просуванні ідеї захисту природи.

Не залишилися  осторонь у цей день і працівники Національного природного парку «Нижньосульський». Разом з учнями Худоліївської ЗОШ I-IIIст. біля майбутнього візит центру в с.Худоліївка (Семенівського р-н., Полтавської обл.) було створено клумби на яких  висаджено різноманітні види квітів: чорнобривці, жоржини, півники або іриси, троянди, хризантеми, майорці, гвоздики тощо.

Тож,  не залишайтесь осторонь і Ви у святкуванні Дня екологічної освіти, та зробіть свій внесок у збереженні навколишнього природного середовища.

Начальник відділу екологічної освіти Козачкова О.А.

Переглядів: 568 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 161 2 »
16 sirsinictutow  
Дуже цікава акція! Дійсно хотілося б залучити до неї молодь, шоб вона усвідомлювала ціну нашого навколишнького середовища та бережно піклувалася про неї!!!

15 kfysunenko  
Безперервна екологічна освіта охоплює екологічне виховання та навчання від дошкільного віку, екологічної підготовки в школі, а також вивчення екології на охорони довкілля в закладах освіти І, II, III та IV рівня акредитації.В комплекс безперервної екологічної освіти включається також підвищення кваліфікації, що проводиться періодично з циклічністю в п'ять років, перепідготовка кадрів та їх цільове навчання.

14 pashkamac  
Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) стверджує, що екологічна освіта є життєво важлива для передачі властивої поваги до природи серед суспільства і в підвищенні суспільної екологічної свідомості. ЮНЕСКО підкреслює роль EO у забезпеченні майбутнього розвитку та якості життя шляхом охорони навколишнього середовища, подолання бідності, мінімізацію нерівності та забезпечення сталого розвитку

13 marykalin98  
На мою думку, майбутнє належить підростаючому поколінню, його вмінню оцінювати ситуацію, адекватно реагувати на зміни та вирішувати
проблеми, що пов’язані із виживанням планети, все більшої ваги набирає
формування екологічної поведінки людини, яка базується на новому
екологічному мисленні. Традиційно процес екологічної освіти пов’язується
в першу чергу з екологічною просвітою. При цьому екологічна вихованість
розглядається як обов’язковий наслідок екологічної просвіти.
День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто працює в сфері екологічної освіти, а й
для кожного з нас, адже лише від нашої поведінки залежить безпечне життя
людства.

12 guramaforever  
Можу з впевненістю сказати, що рівень екологічної освіти сучасно молоді знаходиться далеко не на високому рівні. Про це свідчить їхня поведінка у не лише у лісі, а й в місті. Скільки разів я ставала свідком того, що після вдалого відпочинку на природі необізнана молодь залишає після себе "звалища" сміття. Дуже прикро, що багато людей смітять, так би мовити, у себе під домівкою. І це лише примітивний приклад екологічної безграмотності. Акції, спрямовані на підвищення рівня екологічної обізнаності, потрібні нашому суспільстві.

11 dashashtanko98  
Екологічна освіта - єдиний процес впливу на свідомість людей і він повинен здійснюватися в комплексі, з врахуванням науково обґрунтованих методичних вимог.
Досить цікава акція! Я б залучилася з радістю)

10 rem1212  
Можна стверджувати, що сьогодні екологічна освіта є одним із самих важливих напрямків, яка не обмежується лише одним днем в році. Вона супроводжує нас з дошкільного віку і триває все життя. Навіть піднятий в дитинстві папірець і викинутий в смітник, може в майбутньому змусити задуматися вже фахового інженера про необхідність вдосконалення того чи іншого пристрою чи механізму.

Екологічні знання покликані кожного громадянина планети задуматися над важливістю захисту природи, контролю за її станом у своєму подвір’ї, сусідній річці, експлуатації автомобіля чи навіть використання економної лампочки у своїй квартирі. Тільки спільними зусиллями всіх і кожного можна протистояти екологічній катастрофі.

9 dashadasha-smirnova  
Ми живемо в світі, який потребує захисту та охорони. Дані заходи повинні проводитися по відношенню до природних ресурсів регулярно, стан останніх слід контролювати - тільки так можна стабілізувати якість людського існування.

8 karinadmitrenko  
В народі щодо збереження екологічно чистого світу битує думка "моя хата скраю", начебто, від мене нічого не залежить, от і не буду перейматись. Але треба починати з себе! Це правильно, що у дітей виховують екологічну культуру змалку, бо вони - це майбутнє, і саме від них залежить, якою буде країна і світ через роки. flower respect

7 marusevich98  
Звичайно, ця акція це дуже чудово! Я вважаю , що потрібно як можна більше проводити таких акцій з метою турботи нашого навколишнього середовища.

1-10 11-16
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz