Вівторок, 23.04.2024, 11:54Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Жовтень » 30 » ДО УВАГИ МИСЛИВЦІВ!
15:50
ДО УВАГИ МИСЛИВЦІВ!

Шановні мисливці! 2 листопада 2019 року офіційно розпочинається сезон полювання на хутрових звірів. Не зайвим буде нагадати Вам про дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Звертаємо Вашу увагу, що на території Національного природного парку «Нижньосульський», який є об’єктом природно-заповідного фонду України, у відповідності до п. 2 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», ст. 16, 18, 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», а також п.п. 4.2.1. – 4.2.4. п. 4 Положення про НПП «Нижньосульський», затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України №435 від 04.11.2011 року – НА ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ ПАРКУ ПОЛЮВАННЯ СУВОРО ЗАБОРОНЕНО. Порушення правил полювання на території природно-заповідного фонду України несе за собою адміністративну та кримінальну відповідальність згідно ч. 1,2 ст. 85 КУпАП та ч. 1, 2 ст. 249 ККУ

З метою запобігання випадків браконьєрства на території національного природного парку «Нижньосульський», в період сезону полювання, будуть створені рейдові групи з числа працівників служби охорони парку та правоохоронних органів.

При виявленні порушень, незаконного полювання просимо повідомляти адміністрацію НПП «Нижньосульський» (смт. Оржиця, вул. Центральна 128, тел. (05357) 92-5-17

або органи місцевого самоврядування.

Переглядів: 364 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 131 2 »
13 dianastr2014  
Сезон полювання небезпечний не лише для тварин. Насамперед, якщо людина все ж таки інколи ходить на полювання слід завжди розуміти відповідальність як за себе, так і за інших людей яких можна зустріти у лісі. Суворо забороняється виходити на полювання нетверезим, адже шанси нашкодити в першу чергу собі в такому випадку стрімко зростають.
Полювання справді відходить в минуле. Це помітно навіть по тенденції заміни натурального хутра на штучне у текстильній промисловості. Хоча ще існують "модниці", що визнають "только натуральные меха". На мою думку, штучне хутро і його поширення у світі є доволі непоганою ідеєю. Адже таким чином можна зберегти й без того майже зниклі види тварин!

12 stefa123430  
На мою думку, мисливство - це пережиток минулого, якого потрібно позбутися. Ми живемо в цивілізованому світі і нам не потрібно полювати на травин зарази м'яса чи хутра, все є в магазинах. Тому на сьогодні полювання це хобі, і мені здається воно є нездоровим. Тим паче, більшість мисливців грубо порушують правила полювання, або взагалі займаються браконьєрством. Через це страждають тварини, їхні популяції скорочуються або можуть взагалі зникнути. Якщо згадати то більшість видів зликли і не дійшли до нашого часу, через людську кровожерливість, тобто надмірне їх вистрілювання. І скільки мисливцям не розказуй і не карай штрафами через порушення, все буде повторюватися знову, бо людина по своїй природі  дуже небезпечний хижак. Тому, я вважаю, що мисливство повинно бути забороненим, а на відстріл хворих чи немічних тварин матимуть право тільки лісники чи люди із спеціальною освітою. І мені здається, це збереже нашу фауну для нас та наступних поколінь.

11 irinadasenko678  
На жаль, не всі мисливці дотримуються правил. Багато мисливців ведуть полювання на територіях заказників, заповідників, відстрілюють ,надто ,багато тварин.для цього співробітники лісництва ведуть охорону тваринного світу, та боряться з браконьєрством. Браконьєрство- в наш час це дуже велика проблема. Збільшення масштабів браконьєрства: у 1966 році в Україні було затримано близько 15 тис. рибних браконьєрів, у 1975 – майже 30 тис., а в 2007 – вже 96,6 тис.!

· Вкрай низька межа відповідальності та покарання за правопорушення: наприклад, з 9500 затриманих у 2006 мисливців-браконьєрів лише 3(!) були притягнуті до кримінальної відповідальності, а сума штрафів та збитків на кожного у середньому склала всього 28(!) грн.

· Кількість браконьєрських знарядь: щорічно в Україні вилучається близько 100 тис. браконьєрських риболовних знарядь, а загальна кількість заборонених знарядь лову риби, яку мають рибні браконьєри – близько 10 млн. шт.

· Об’єми незаконного мисливства та рибальства: щорічно в Україні незаконно добувається близько 400 тис. мисливських тварин, чим завдається шкода в 50 млн. грн.., а браконьєрами виловлюється риби рівно стільки ж, скільки промисловими рибальськими підприємствами – близько 200 тис. т.

10 vladagusar1103  
Важливим є не тільки інформування, але і діяльність представників НПП, які здійснюють охорону та контроль за даною територією. Щоб мінімалізувати браконьєрство потрібно своєчасно та систематично проводити рейди. Наразі це єдиний спосіб впіймати зловмисника. Доцільним буде розмістити на угіддях де здійснюється: гніздування, зимівлля, підкормка тварин систему відеоспостереження, це дозволить швидко зафіксувати суб'єктів злочину і передати необхідну інформацію в правоохоронні органи.

9 18sabrinasvichkar2000  
Як добре,що "Нижньосуздальський" бере до уваги охорону хутрових звірів!На жаль, не всі розуміють, яктісно люди пов’язані з навколишнім життям.Саме від нас залежить, на якій планеті ми будемо житизавтра. Гадаю, тільки якщо кожен відповідально ставитиметься до довкілля і не
стоятиме осторонь беззаконня та порушення як моральних, так і законодавчих
норм, тоді ми зможемо виховати цивілізоване суспільство.

8 anzhelkasklyar  
Дуже прикро, що мисливці не дотримуються тих норм, які їм запроваджує закон під час сезону полювання. Браконьєрство, на мою думку, взагалі є неприпустимим. Тому, дуже приємно бачити, що НПП "Нижньосульський" інформує та закликає до запобігання випадків браконьєрства.

7 alkabilyk737  
На жаль, люди не завжди дотримуються вимог природоохоронного законодавства, бо мало хто задумується про природне життя і егоїстично йдуть проти законів держави та віддають перевагу браконьєрству. Приємно від того, що НПП Нижньосульський піклується про життя хутрових звірів, закликаючи до їх охорони.

6 olyakhomenko2000  
На жаль, досить часто, мисливці не дотримуються тих норм, які їм запроваджує закон під час сезону полювання. Я дуже сильно сподіваюся на те, що закон буде більш сильним на цей рахунок. Також під час полювання в лісах і не тільки, не раджу ходити на прогулянки в місцевості, де можуть ходити мисливці, адже гарантії того, що куля, яка летітиме на якусь тварину, не зачепить вас.

5 anastejsabel  
Під час полювання мисливець зобов’язаний мати при собі державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на відстріл тварин (ліцензія або відстрільна картка) та дозвіл на носіння і зберігання зброї, за наявності мисливської собаки − паспорт на мисливську собаку. При придбанні відстрільної картки мисливці зобов’язані ознайомитись із заборонами на полювання, які діють у певних мисливських угіддях, а саме розташуванням відтворювальних ділянок, об’єктів природно-заповідного фонду, місцями відпочинку людей, проведенні господарських робіт тощо.

4 ivanukt1122  
Зачасту для людини полювання - це просто гра, свого роду змагання. Мисливці не задумуються про те, що нищать фауну природи, що пагубно впливає. У даний період тварини потребують підсиленої охорони. Для безпечного полювання потрібно користуватися відповідними правилами:
Полювати без належного на те дозволу забороняється :
полювання на тварин, які не зазначені у дозволах на добування мисливських тварин або понад встановлену в цих дозволах норму.
Полювання в заборонених для цього місцях, а саме:
на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду;
на відтворювальних ділянках (крім відстрілу і відлову хижих та шкідливих тварин).
Потрібно проводити більше бесід із мисливцями, інформувати про проблеми, закликати до припинення браконьєрства.

1-10 11-13
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz