Середа, 01.05.2024, 23:49Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Листопад » 4 » ДО УВАГИ МИСЛИВЦІВ!
11:42
ДО УВАГИ МИСЛИВЦІВ!

6 листопада 2021 року офіційно розпочинається сезон полювання на хутрових звірів. Не зайвим буде нагадати про дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Звертаємо Вашу увагу, що на території національного природного парку «Нижньосульський», який є об’єктом природно-заповідного фонду України,  відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», ст. 16, 20 - 22 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», а також п.п. 4.2. – 4.6. Положення про національний природний парк «Нижньосульський», затвердженого наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №95 від 31.08.2020 року – НА ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ ПАРКУ ПОЛЮВАННЯ СУВОРО ЗАБОРОНЕНО.

Пам’ятайте, порушення правил полювання на території природно-заповідного фонду України несе за собою адміністративну та кримінальну відповідальність згідно ч. 1,2 ст. 85 КУпАП та ч. 1, 2 ст. 249 ККУ.

При виявленні порушень, незаконного полювання в межах національного природного парку «Нижньосульський» просимо повідомляти адміністрацію Парку (смт. Оржиця, вул. Центральна 128, тел. (05357) 92-5-17).

Адміністрація національного природного парку

 «Нижньосульский»

Переглядів: 231 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 181 2 »
18 xmargo25  
Яскравим прикладом того, що відбувається, коли людина втручається в біосферу є історія. А саме, коли стародавня людина освоїла загінне полювання.Те, чим вона займалася  до освоєння такої практики, практично не відрізнялася від поведінки інших тварин. Вплив людини на біосферу був мінімальним і сліди людської присутності швидко зникали.
Загінне полювання було не унікальне для людини. Її також використовують і деякі види зграйних тварин, наприклад вовки. Але основна відмінність полягала в тому. що загонщиком у такому полюванні є спеціально створена пожежа. В результаті полювання люди отримували кілька туш убитих тварин, але при цьому пожежа завдавала несумісних руйнувань біоценозу. Регулярне вогневе полювання  поступово призвело до повного спустошення їхнього континенту. Це були дуже великі наслідки діяльності людини. Ймовірно, саме через загінне полювання вимерли мамонти, печерні ведмеді, гігантські лінивці, дикі коні та багато інших звірів. Сьогодні люди в більшості випадків полюють заради розваги. Тобто порівняно із минулим це практично той самий хаос, просто в першому випадку людина робила це заради харчування і не розуміла наслідки, а зараз людина чітко розуміє чим полювання чревато для природи і все одо мисливство лігалізують.І найобурливіше, що в деяких куточках країни корумпованість і неконтрольованість полювань досягла такого рівня, що з лісів зникло багато тварин в тому числі і червонокнижних.

17 sofiaolef7  
Сумно, що люди вбивають тварин аби гарно виглядати. Заради хутра вбивають і шиншил, і песців, і лисиць, і соболів, і навіть на морських котиків полюють браконьєри заради хутра (хоча це незаконно). Прикро, що заради хутра, люди йдуть на вбивство!

16 lizaslavaa  
Дуже добре, що адміністрація природного парку дбає про тварин, та контролює, щоб на територїї парку не відбувалося полювань. Полювання в наш час- це безпідставна жорсткість до тварин, так як на сьогоднішній день, нівкого не має потреби здобуванні їжі.

15 lobachevskaya  
Жорстокість людей мене дивувала завжди! Немає найбільш жорстокої істоти як людина... Полювання задля розваги дуже і дуже низький вчинок! Люди схаменіться! Такі люди не просто вбивають тварин, а знищують види, які занесені до Червоної книги України, що є неприпустимим в наш сумний час. Обов'язком кожного є охороняти та покращувати екологічні умови.

14 uawei1024  
Мене завжди вражала жорстокість людей ,які вбивають тварин задля розваги. Чи не виникає ніякого жалю під час цих вчинків? Зазерніть до реєстру червоної книги скільки вже видів і представників зникло...
А вбивство заради шуб. Не уявляю як це носити на собі трупи тварин

13 julia1308december  
Добре, що хоч десь це забороняється! Вбивство тварин - це жахливі речі! Екосистеми це саморегулюючі системи і популяції тварин здатні самі регулювати своє населення через ланцюги живлення та інші екологічні фактори. Сьогодні, у час новітніх технологій та розвиненого сільського господарства, людина зайва у цьому ланцюгу живлення!!!

12 liliapolishchuk12  
Прочитавши статтю у мене відразу з‘явилось проблемне запитання « Мисливство - добре діло чи навпаки ?». І ось, що я думаю з приводу цього питання. Погоджуюсь з попередніми коментарями, дійсно, під час полювання можна захопитись і вбити дуже багато тварин, особливо можуть бути з Червоної Книги України.. Як на мене, мисливство для людей , йде більш як спортивний інтерес , розвага або взагалі як відпочинок. Що не дуже добре. Любителі тварин, інколи відмовляються навіть від м‘яса, щоб врятувати тварину. Що стосується особисто мене, така розвага мені не до душі, я не буду вбивати заради спортивного інтересу. Проте заради того, щоб моя родина не голодувала, я б пішла на полювання. Головне, щоб любителі полювання дотримувались правил, та робили все в певний час і конкретне місце.

11 kokosacom76  
Здавалося, що в цій статті такого? Та читаючи її, мене охопила злість та роздратованність. Полювання- це вбивство! Я не маю ніякої поваги та розуміння до людей, які вважають це за хоббі. Невже вбивати тварин це хоббі? Що в цьому доброго? Краще б пішли та навпаки допомогли лісовим мешканцям. Побудували б їй кормушку. Невже це не чудово? Розуміти, що ти щось зробив корисне в своєму житті.

10 bojkooleg80  
Сподівання на доброчесність людей це звісно добре, проте потрібно посилити відповідальність за порушення законодавства.

9 yuyiil97698  
Доброго вечора! 
Також, хочу додати те, що Полювання на хутрових звірів за відстрільними картками – з 6 листопада до 30 січня 2022 року. 
Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства попереджає мисливців щодо недопущення порушень правил полювання. 
До порушників застосовуватимуться відповідні міри впливу, визначені чинним законодавством України. 
Нагадуємо, що  суми відшкодувань  збільшились в рази.  (Вони затверджені Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України та Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.06.2017 № 301/222).
Днями полювання є: на копитних при індивідуальному полюванні – усі дні тижня, а при колективному та облавному полюванні – субота та неділя; на хутрових – субота та неділя.Обмежень для відстрілу вовків, лисиць та єнотовидної собаки не існує, а от зайця за відстрільною карткою кожен мисливець може добути не більше одного. 
Вартість ліцензії має сталу ціну і залежить від виду мисливської тварини: на козулю – 200 грн., на кабана – 600 грн., на оленя – 1000 грн., тоді як загальна вартість полювання може коливатися в межах 5 тис. грн. на козулю,  7 – 8 тис. грн. на кабана та, відповідно, 10 – 15 тис. грн. на оленя і залежить від кількості та якості наданих послуг. 
 Незабудьте і про відповідні документи. Вирушаючи на полювання треба мати при собі державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на відстріл тварин (ліцензія або відстрільна картка) та дозвіл на носіння і зберігання зброї, при наявності мисливської собаки – паспорт на мисливську собаку.

1-10 11-18
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz