Субота, 27.04.2024, 07:10Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Квітень » 1 » ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ
18:08
ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ

1 квітня – Міжнародний день птахів (День зустрічі птахів). Проходить щорічно  цей день в рамках програми ЮНЕСКО "Людина і біосфера" і не випадково наголошується саме в квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція по охороні птахів. День птахів – це не лише річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. Вперше цей день, як масове дитяче свято, став проводитися в Сполучених Штатах Америки. Організатором виступив педагог з містечка штату Пенсільванія. Незабаром його підтримала одна з популярних газет «Пітсбургська телеграфна хроніка», що почала популяризацію Дня птахів.

Птахи – окраса нашого життя. Вони зачаровують своїм співом, поведінкою і надають природі неповторного колориту. Птахи працьовиті й чистоплотні. Вони – наші помічники, бо доглядають дерева і поїдають комах. Роблять те, що людям не під силу – рятують тонни зерна від шкідників.

З метою актуалізації уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів у період їх повернення із зимівлі до рідного краю за ініціативи працівників відділу екологічної освіти Національного природного парку «Нижньосульський» 1 квітня 2016 року на базі Чутівської ЗОШ І-ІІІ ст. (Оржицького р-н., Полтавської обл.) було  проведено акцію «Подаруй оселю птахам».

У рамках проведення  природоохоронної акції були здійснені  наступні завдань: ознайомлення з видовим різноманіттям перелітних птахів рідного краю; поширення знань про сезонні явища у природі і в житті птахів; розвиток гуманного ставлення до птахів, інтересу до їх охорони; формування відповідальності за стан оточуючого природного середовища; залучення до практичної діяльності у проведенні робіт по приваблюванню птахів, виготовлення та розвішування шпаківень. За виготовлені шпаківні своїми руками під керівництвом учителя трудового мистецтва Каця В. В., грамотами були нагородженні такі учні школи: Попенчук Анатолій, Черненко Віктор, Тесля Сергій, Шевченко Тарас.

Сподіваємося, що  проведена  природоохоронна акція  допомогла   школярам більше дізнатися про птахів, полюбити їх та   проявила ще більший інтерес до охорони природи.

Начальник відділу екологічної освіти   Козачкова О.А.

 

 

 

Переглядів: 564 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 9
9 olyayakimenko1998  
Колись у школі брали участь у схожій акції. Згадала. сумно стало... Якщо буде ще щось подібне, обов*язково участь візьму happy

8 karinadmitrenko  
Я вважаю, що до подібної діяльності дітей треба долучати ще з дитячого садку, домівок вони птахам не зроблять, але можуть внести в цю справу частину своєї душі. Не раз бачу, як маленькі діти знущаються над птахами, тому що, мабуть , батьки їм не пояснили, що так робити не можна, отже педагоги мають взятися за цю справу. Треба прищеплювати дітям любов до птахів і виховувати ніжне ставлення до них! fear

7 dashashtanko98  
Прийшла довгоочікувана весна. Все навкруги починає пробуджуватись від зимівлі. Виглядають перші квіточки, з"являються перші травинки. Але ми знаємо, що мороз ще може повернутись. І лише поява перших перелітніх птахів означає, що вже буде справжя весна. Птахи відчувають потепління, адже пролітаючи високо в небі можна краще зорієнтуватись, що ж за погода чекає нас надалі.
      Напевно, тому ми з такою радістю чекаємо зустрічі з перелітними птахами!

6 dashadasha-smirnova  
Незважаючи на те, що Всесвітній день птахів відзначається 1 квітня, до цього дня ще не всі птахи повертаються в нашу країну після зимівлі в теплих країнах. Одними з перших в березні прилітають граки, слідом за ними - дикі гуси, качки, журавлі, чайки.

5 lykholip1997  
Побільше б таких акцій smile

4 199726101  
Гарна традиція і як на мене дуже вдала.

3 dietomorrow  
Захід дуже чудовий! І шпаківні змайстрували - корисне діло зробили, і птахів зустріли, вже відчувається прихід весни)

2 finevichinna  
Дуже полюбляю подібного плану природоохоронні акції. Згадую себе школяркою і не можна передати словами скільки тривоги було в очах тата, коли потрібно було зробити шпаківню. Завдання здалося не з легких- але ми впоралися. І досі наш маленький вклад прикрашає оту березу поблизу шкільного подвір'я. Традиційно проводився і День птахів  у вигляді конкурсів, вікторин. 
 Птахи оточують нас всюди весь рік, тому потрібно знати не тільки учням шкіл, а й дорослим про їхню користь  у нашому житті )

1 adidok199680  
За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz